Şimdi Ara

Samsung TV açılıp anında kapanma sorunu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
12
Cevap
0
Favori
1.423
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar merhaba,

    Samsung 50TU8000 model, 2.5 yıllık televizyon bir türlü açılmıyor. Açılır gibi yapıyor hatta ses de geliyor çok nadir olarak ama sonra geri kapanıyor. Videosu aşağıda. Garantisi de bitti maalesef. Sizce sorun ne olabilir?


    


    İsa Sarıyoutube
    Samsung 50TU8000 model, 2.5 yıllık televizyon bir türlü açılmıyor. Açılır gibi yapıyor hatta ses de geliyor ama sonra geri kapanıyor.
    https://www.youtube.com/watch?v=chAoQPE2na4&feature=youtu.be



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi e-XPLoDeR -- 28 Haziran 2023; 21:30:30 >



  • sıfırlama yaptın mı?


    tv'nin fişini çek. 

    60 saniye bekle. 

    tv'nin fişi takılı değilken, güç düğmesini 30 saniye basılı tut.

    60 saniye bekle.

    fişi tak ve tv'yi aç.


    bu işlemden sonra kapanmaması gerekir. açılmazsa, farklı priz deneyerek güç kaynağını değiştir. yine açılmazsai, madem ki garantisi bitti. tv'nin arka kapağını sök ve, toz temizliği yap. dikkatli bir şekilde kurutma da yapmayı deneyebilirsin. soketleri kontrol et, görsel kontrollerini yap ve toplamadan çalıştır ama bunu yaparken ecele etme ve tüm tedbirlerini al. olumlu olursa, yine acele etmeden ve civata artırmadan topla. sorun devam ederse, voltaj dalgalanması sorunu yaşıyor olabilirsin. güç kaynağı veya panel, artık arıza nerde çıkar bilinmez. servise ver, tamir ederler. sonra da sat. bir daha da samsung alma.  



    videoyu şimdi izledim. kumanda maşallah bir basışa kaç saniye çalışıyor öyle? takılı mı kalıyor nedir. kumandasız çalıştırabiliyor musun? çalışmaz dersen kumandaya bir kere bas ve onu televizyondan uzaklaştır.  




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi haykoatmaca -- 28 Haziran 2023; 22:31:51 >




  • Benzer bir sorunu geçen yıl benim Samsung tv imde yaşamıştım. Maalesef panel sorunu demişti servis. 4 senelik tv olduğu için de garanti yoktu. Curved modeldi. Tamirini yapın demişti ama ellerinde curved yedek parça olmadığı için yenilemeyi önerdi Samsung genel merkez. Uygun bir fiyata yeni tv verdiler
  • haykoatmaca kullanıcısına yanıt

    Her şeyi denedim ama olmuyor maalesef. 5 gün evde değildim, fişini de çekmemiştim. Elektrikler gidip gelmiş o sıra. Ondan diyeceğim ama diğer cihazlara bir şey olmamış. Elektriklerin gitmesi de ilk değil...


    Herhalde servis yolu göründü. İşin kötüsü, Pazartesiye kadar tatil. Servis yok. Servise de versem kim bilir kaç bin lira isteyecekler ve kaç gün sürecek...

  • palimpa kullanıcısına yanıt

    Bayram dönüşü bir görüşeyim ben de. Bu tutulan bir model. Büyük ihtimalle parçaları vardır ama ben yenileme teklif edeyim bakalım ne diyecekler. 2.5 senelik daha. Böyle yapması da Samsung'a olan güvenimi azalttı doğrusu.

  • e-XPLoDeR kullanıcısına yanıt

    ısınma kaynaklı lehim gevşemesinden tut, soket gevşemesine, toz ve neminden tut, panel sorununa, tv güç kaynağındna tut, prizine kadar, sorun herhangi bir yerde çıkabilir. bunların garantisi 1 sene ama dediğin gibi 2.5 senede arıza yapması yani normal, samsung bu. çok sık arızalar yaptığını biliyordum ve hiç ilk sırada önermediğim bir markadır. hatta hiç önermiyorum. internette yabancılar da çok eleştiriyor samsung'u. 2020'den örnek vereyim.. bir örnek daha vardı. arızalı akıllı tv sattığına yönelik bir eleştiriydi ama onun linkini merak eden kendi baksın. güncelleme yapılamadığına dair bir sorundu.


    3 yıl

    https://eu.community.samsung.com/t5/tv/broken-tv-do-samsung-tv-s-only-last-3-years/td-p/1814741





  • Bu serinin kronik sorunuymuş. Panel arızası... Garanti bitiminden sonra 3-5 ay içinde hep böyle yapıyormuş. Benzer şikayetler hayli fazla. Koskoca Samsung'a hiç yakışmadı. Hakkımı arayacağım sonuna kadar ama böyle olursa bundan sonra Samsung'un hiçbir şeyini almam.


    www.sikayetvar.com
    Samsung Arıza ve Tu8000 Şikayetleri - Şikayetvar
    https://www.sikayetvar.com/samsung/ariza/tu8000
  • Hocam bende de aynı sorun oluştu. Tv açılmıyor 2 gündür. Ne yapmamı önerirsiniz? siz ne yaptınız?

  • The_Shark T kullanıcısına yanıt

    Sorun büyük olasılıkla besleme ünitesi kaynaklı ama net kararı servis söyleyecektir. Ama umarım sorununuz ondan değildir çünkü ondan ise o parça ana karta bağlı ve TV'lerde o parça soketle değil direk lehimli oluyor ve servis o parça yerine anakartı değiştirmekte bu da tamir sırasında maliyeti yükseltiyor.


    Örneğin TV 10 bin ise tamir masrafı 4-5 bini buluyor

  • Noctivagant kullanıcısına yanıt

    Teşekkür ederim. Servise gönderdim, parçanın üretimi yokmuş bulamadılar. 9500₺ karşılığında sıfır 24000₺lik tv teklif ettiler mecbur kabul ettim. Gelmedi tv daha bakalım bekliyoruz.

  • The_Shark T kullanıcısına yanıt
    Anladım. Yeni Tv hayırlı olsun. Yakında gelir tahminen şu sıralar stok problemleri var çoğu model ve markada.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.