Şimdi Ara

Samsung ve Qualcomm anlaştı: Galaxy S23, Exynos işlemcileri kullanmayacak

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
13
Cevap
0
Favori
376
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Qualcomm’un üç aylık finansal sonuçlarını açıkladığı basın toplantısında gerçekleştirilen soru-cevap oturumunda söylenenler Samsung’un Galaxy S23 ailesinde Exynos işlemcileri kullanmayacağını doğruluyor. Daha önceki söylentiler de yine Galaxy S23’te sadece Snapdragon yongasının kullanılacağını gösteriyordu.

    Qualcomm ve Samsung ortaklıklarını 2030’a kadar uzattı

    Qualcomm tarafından yapılan açıklamayla Samsung ile olan ortaklıklarının 2030 yılına kadar uzatıldığı belirtiliyor. Yapılan bu çok yıllı anlaşma aynı zamanda 6G bileşenlerini de içeriyor. Halihazırda Samsung’un Exynos yongalarında bulunan 5G modemlerde sıkıntı yaşadığı biliniyor. Qualcomm ise oldukça güçlü ve enerji verimliliği yüksek modemlere sahip. Bu avantajını 6G modemlere de taşıması bekleniyor.

    Galaxy S23’te sadece Snapdragon işlemciler kullanılacak

    Samsung’un, Galaxy S23, S23+ ve S23 Ultra'da Snapdragon yongalarını kullanmasının temelinde bir süredir geliştirilen Exynos 2300 yongasında bulunan 5G modeminin Snapdragon X70 modemine göre gösterdiği düşük performans yatıyor olabilir. Dolayısıyla Galaxy S23 ailesinin tamamında muhtemelen Snapdragon 8 Gen 2 yongasını göreceğiz. Bununla birlikte Galaxy S22 ailesinde kullanılan Exynos 2200 ile Snapdragon 8 Gen1 arasındaki performans farkı da bu kararı etkileyecektir.

    Samsung, Exynos işlemcileri bırakmayacak

    Güney Koreli teknoloji devi, kısa süre önce TSMC'nin 4nm süreciyle ve sonraki teknolojileriyle rekabete girecek 3nm GAAFET üretim teknolojisini duyurmuş ve ilk sevkiyatları gerçekleştirmişti. Ancak 3nm GAAFET teknolojisi henüz erken aşamada ve beklenen verimlilik yakalanmış değil. Samsung ayrıca verimliliğin artacağı yeni bir versiyon üzerinde de çalışıyor.

    Aynı zamanda firmanın 1000 kişilik mühendis ekibi toplayarak yeni nesil işlemciler üzerinde yoğunlaştığı da biliniyor. İlk meyvelerini 2025 yılında görmeyi beklediğimiz bu girişim Galaxy S25'de karşımıza çıkabilir. O zamana kadar Samsung'un amiral gemilerinde Exynos işlemcileri göremeyebiliriz.



    Kaynak:https://www.phonearena.com/news/samsung-galaxy-s23-snapdragon-qualcomm-6g_id141559







  • Güzel bir haber.

  • Eğer Gen 2 TSMC dökümüyse S23 tek çipsetle efsane olur. İlk kez yıllar sonra tüm seri aynı çipseti kullanacak. Hem güncellemeler daha çabuk gelmiş olur. Üstelik Samsung amiral serisinde güncelleme süresini de uzattı. Bu sebeple bazı özelliklerde kısıtlamaya gidiyordu şimdi o kısıtlamalar da olmayacak.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • S22 almayarak kendim için çok iyi bir şey yaptım sanki..

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • SeniorGrandMaster kullanıcısına yanıt

    Türkiye'de satılan s22 snapdragon işlemci ile satılıyor


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Samsung'un hatası kendi işlemcilerini kullanmak değil. Kendi ülkesinde ve Amerikada Qualcomm kullanıp, Avrupaya ve bize kendi işlemcisini dayaması en büyük problem. Kendi işlemcisi Qualcomm karşılığından geri kalmıyor olsa kendi ülkesinde ve Amerikada da kullanırdı.

    Samsung CPU'ların ama sorunu performans değil. %5-10 eksik performansı telefonu alanların %99+'u hissetmez bile. Ana sorun Qualcomm işlemcilerin sağladığı bağlantı standartlarının büyük kısmını Samsung CPU'ların sağlayamaması.

    Yapması gereken öncelikle her ülke için aynı modelde aynı işlemciyi kullanmak. En üst modelde Qualcomm kullansın, orta modellerde kendi işlemcisini kullansın. İşlemci işinden çıkacak değil sonuçta.

  • palamutix P kullanıcısına yanıt
    Samsung üretimi 8 gen 1 işlemci. Tmsc den daha düşük performanslı. Kronik olarak ısınıyor ve pili çabuk bitiyor. Pubg ile de sorunu var. Tüm 8 gen 1 lerin ortak sorunu.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • S23 ultra+8 gen 2 efsane olur.
  • SeniorGrandMaster kullanıcısına yanıt

    Düz S22'den bahsediyorsan ben o tasarıma boyuta hayran kaldım az kalsın alacaktım biraz bekleyeyim dedim pil testlerini görünce vazgeçtim.


    iPhone 13'ün yarısı kadar ancak gidiyor. Her şeyi tamamen kıssan siyah tema 60 fps cart curt yine de hala az gidiyor. Zaten her şeyi kısınca ne anladım. Apple 60 fps yapıyor diyorlar. Alan arkadaşlar illallah etti. iPhone 13 alan arkadaşın az kullandığı günler olunca ikinci gün de kullanıyor.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Amerika çalışıyor 👍🏻

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Bir zamanlar Samsung işlemciler Qualcoom işlemcilerin önüne geçmişti. Hatta Galaxy S6 serisi tüm dünyaya Exynos işlemciler ile sunulmuştu. Nereden nereye...

  • S23 ile İphone 14 rekabeti kızışacak gibi. İki marka da iddalı gözüküyor. Samsungun 1-2 sene sonra tam rayına oturması gerekiyor artık. Exynosu bırakıp tsmc dökümü snapdragon işlemcili ürün satması lazım.

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.