Şimdi Ara

Sansa Clip+ İncelemem/ Yurtdışından Gelen postalar hakkında Tavsiyeler

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
1.772
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba.

    Almanya amazon.de'den sipariş ettirdiğim (bir tanıdığım aldı ve yolladı) clip+ 2gb bugün elimde.Yanında sennheiser cx200 street II kulaklık ile beraber aldım.
    35 avro clip+ , 23 avro sennheiser kulaklık ve 2 avro masrafı ile 60 euroya aldırttım. 15 avroda yollama parası ki onu da karşı taraf ödedi..

    Paket içeriği: clip+ , kulaklık ve data kablosu

    Baştan belirteyim çok iyi bir dinleyici değilim , amatörüm ve çok tecrübem de yok. Gözlemlerime gelecek olursak,

    sansa clip+

    +türkçe menü (almanyadan geldiği halde)
    +kolay menü ve kullanım
    +küçük boyutlu ve güzel tasarım
    +kaliteli kulaklık - (yanında verilen kulağa oturuyor, tahminimce şu piyasadaki sony mdr808ler var 20-30 lira onların seviyesinde.)
    +kaliteli ses ve temiz ayrıntıları duyabiliyorsunuz.(bassları falan duyabiliyorsunuz.)
    +yüksek ses- ses yüksekliği beni tatmin etti.
    + baya bir ekolayzır sayısı var , manuel eq ayarı var.
    +şarkılar arası hızlı geçiş
    +arttırılabilir hafıza
    +radyo ses kalitesi de iyi ve radyo çekimi de iyi. (başta abdye ayarlıydı radyo kanal bulmuyordu bu ne ya dedim sora baktım ki abd ve değiştirdim kanalları da buldum.)
    +radyodan kayıt mevcut.

    -ekran satır sayısı az (ufak boyut ancak bu kadar ekran sığabilirdi.)
    -rakiplerine oranla pil ömrü az.
    -şarkı çalarken yeteri kadar ayrıntı yok. mesela şarkı kaç bit göremiyorsunuz.
    -paket içeriğinde cd v.s. yok- hoş diğer markalarda var mı bilmiyorum.
    -açıkcası çok tecrübem pek yok daha o yüzden pek negatiflik gözlemlemedim yalnız veri aktarırken ısındı belki de aynı anda şarj olduğu içindir.
    -mp3 radyo ses kaydetme ve radyodan kayıt yapma özelliği dışında hiç bir multimedia özelliği yok.

    sennheiser cx200 street II gözlemlerim.
    Açıkcası izolasyon çok iyi, kulaklığı taktığınız anda dışarı ile iletişiminiz kesiliyor. o aletten o kadar çok ses çıkıyor ve acaba dışarı gidiyor mu diye endişeleniyorsunuz. dışarıya bakıyorsunuz hayat devam ediyor kimse müziği duymuyor, ses hiç dışarı çıkmıyor, kayıp yok denecek kadar az.

    Kulaklık bass karakterli, kulaklarıma inanamadım 5+1 gibi güp güp ediyor : ) ama bu bass karakterli olması bazıları için negatif olarak addedilebilir, kişisel tercihtir.

    Beni endişelendiren ise yüksek seslerde insanı oldukça yoruyor, 1-2 saattir yüksek seste dinliyorum ve başım ağrıyor gerçekten. Onun dışında yüksek seste ses kalitesi bozulmuyor ama biraz tizzleşir gibi hissettim yoran da bu zaten . Ekolayzır ayarları düzeltilebilirse manuel daha iyi verim alınabilir. Dediğim gibi bass karakterli bunun yanında diğer sesleri temiz olarak alabiliyorsunuz ayrıntı da yeterli.

    Sonuç olarak

    Sadece mp3 dinlerim başka multimedia özellikleri aramıyorum , küçük şık yüksek ses kaliteli mp3 düşünüyorsanız gerçekten güzel tercih. Bunun yanında benim gibi amatörleri ses kalitesi olarak tatmin eder. Sennheiser cx200 street II ise gerçekten izolasyonu güzel olan ses kalitesini ve verimini daha çok arttıran sizi dünyadan koparan güzel bir kulaklık.

    Yurtdışından gelen postalar hakkında öneriler.

    -Kargo takip numarasını kesinlikle alın.
    -Sürekli olarak internetten takip edin.
    -İstanbul paket merkezine geldi yazdığı anda paket merkezini arayın. Bu size artı sağlıyor sebebini anlatacağım.
    -Eğer merkezi bir yer değilse adresiniz kargonuzu merkezi arayıp sorgulayın.
    -İstanbul paket merkezi bizden çıktı şehrinize geliyor dediğiniz anda ilinizdeki pttyi sıkıştırmaya başlayın. Atıyorum ayın 3ünde istanbuldan çıktı size geldimi gibi.

    Ekim 23te almanyadan verilen kargoyu bugün yani 10 kasımda elime aldım. yaklaşık 19 gün. takip etmesem eğer 35 günü geçiyor. Ayın 2sinde interneti kontrol ederken gördümki istanbul paket merkezine gelmiş. aradığımda ayın 3ünde şehrime yolladıklarını söylediler. ve ayın 10unda istanbuldan gelen paketlerin açılmasıyla elime aldım paketimi.

    Aksi takdirde dediğim gibi 30-35 günü buluyor.15 gün kazanç sağladım.

    Bundan önceki paketim burda imiş adamı arıyorum diyorum ki paketim gelmedi, daha var var gelir diye salladı beni.Sonra gittim İstanbul paket merkezinin numarasını buldum aynı gün içinde aradım. Çoktan çıkmış yola dedi, tekrar kendi ilimdeki pttyi aradım şu tarihte çıkmış yola dedim,gitti baktı ki kolim orda imiş. Boşuna 1 aydan fazla bekledim yani.

    Takip ederseniz sizin yararınıza.

    Tekrar ediyorum mp3 playerden çok anlamam, daha önce çan çin çon kullanıyordum : ) çok tecrübem yok yani.

    Baki muhabbetle...
    Erdem.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi febastan -- 11 Kasım 2009; 8:18:33 >







  • fotoğraf koymayı unutmuşum arkadaşlar.

    sandisk sansa clip+ fotoğrafları tarafımdan çekilen.

     Sansa Clip+ İncelemem/ Yurtdışından Gelen postalar hakkında Tavsiyeler


    sennheiser cx200 street II ile

     Sansa Clip+ İncelemem/ Yurtdışından Gelen postalar hakkında Tavsiyeler



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi febastan -- 11 Kasım 2009; 8:19:27 >
  • Hayırlı olsun açıkçası ben o kadar bekleyemem hevenlendiğimde hemen elime geçmesse bunalıyorum. O yüzden hepsiburada dan sansa clip 4 gb ve sennheiser cx200 2 street siparişi verdim gelince yazarım düşüncelerimi. Ama o kadar yorum okumama yabancı sitelerdeki testleri karşılaştırmaları okuduktan sonra bu fiyata daha kalitelisi yok düşüncesine ulaştım.
  • hayırlı olsun arkadaşım.
    bana bu hediye alındı , sadece ben seçimi yaptım o kadar :) bekleyebildim yani ki hediyeyi beklemek ayrı bir tat. zaten bu alet Türkiye'ye daha gelmedi değil mi...

    sansa cliple tasarım olarak ve dosya dizini farkları var. ses kalitesinde pek bir değişiklik olduğunu düşünmüyorum. cx200 street II sennheiserin baz kulaklığı ama profosyonel değilseniz çok çok tatmin edici.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi febastan -- 11 Kasım 2009; 8:24:00 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: febastan

    hayırlı olsun arkadaşım.
    bana bu hediye alındı , sadece ben seçimi yaptım o kadar :) bekleyebildim yani ki hediyeyi beklemek ayrı bir tat. zaten bu alet Türkiye'ye daha gelmedi değil mi...

    sansa cliple tasarım olarak ve dosya dizini farkları var. ses kalitesinde pek bir değişiklik olduğunu düşünmüyorum. cx200 street II sennheiserin baz kulaklığı ama profosyonel değilseniz çok çok tatmin edici.



    Aslında profesyonellik artık parayla ölüçülüyor sokaktaki zengin adamda kendine profesyonel diyor çünkü parası var gidip 500 liralık kulaklık alıyor sırf parası olduğu için kendini profesyonel zannediyor çok profesyonel arkadaş var ama parasızlıktan en ucuza kaçmak zorunda kalıyor.
  • Evet profesyonellikten ziyade gösteriştir bu yapılan. Anlamayacağı şeye gidip ekstra para vermek. Bunun yerine işini göreni almak daha mantıklı.

    İnsan oğlunun yapısında var bu zaten. Elinde atıyorum 50 lira var, 10 lira daha vereyim daha iyisi olsun diye diye o 50 lira oluyor 100 lira, 50 lira da bütçe açığı. Ve gereksiz yatırım.

    Ben kulak içi kulaklık denemek istedim ve methedilen sennheiserin baz modeli cx200dü para buna yetti ve bunu denedim. cx300 alsam benim açımdan pek birşey değişmeyecekti. O yüzden tercihim cx200 oldu.

    İnsan ne istediğini bilmeli ve bütçesini buna göre ayarlamalıdır ;)
    baki muhabbetle.

    ---
    Bugün dinlemeye devam ettim , şarj kablosunu yanıma almadığım için şarj edemiyorum. Dün 4ten beri dinliyorum.

    Ses seviyesini ortaya çektim, insan neden yüksek sesle müzik dinler zaten anlamam : ) Böylece başım ağrımadı ve güzel ses aldım.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi febastan -- 11 Kasım 2009; 16:34:51 >




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.