Şimdi Ara

.... SANTA FE .... FUN CLUB (3. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
57
Cevap
2
Favori
55.120
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • Merhaba, forum pek aktif olmadigindan arkadasin sorusuna kimse cevap vermemis, benim de sorum olacak bilenlere, 2005 tavan aydinlatma kisminda kayar yaziya benzzeyen yer nedir acaba ne ise yarar. Gozluk koyma yerinde yazilar yaziyor

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • geçen lastiklerimi değiştirdim, 3 yıldır michelin latitude sport3 kullandım, yokohama geolander g055 aldım. 3 yıldır işkence çekmişim, arabanın çekişi bile rahatladı. yol tutuşu çok iyi.
    ayrıca soğuklarda sabah ilk çalışma sıkıntılıydı, ısıtma bujilerindendir dediler, baktılar bir şey yok. akü değişince o sorun da ortadan kalktı.
    şimdi de depo şamandırası sorunu var, forumlarda okuduğum kadarıyla 2 şamandıra varmış, biri ilk yarısı diğeri ikinci yarıyı gösteriyormuş. bendeki alt dilimi gösteren şamandırada, ortada takılıp kaldı. tek şamandıra sensörü de satmıyorlarmış. çin sitelerinde var ama nasıl güvenlilir?
  • MErhaba 2006 model 2.0 crdi vgt model santa fe ile foruma katıldım. aracım 112 binde. daha 500 km yaptım. eski sahipleri araçla ilgilenmediklerinden mevcut eksikliklerle ve ufak tefek arızalarla uğraşıyorum.

    detaylı iç dış temizlik yaptırdım.arka cam filmi ve rezistans kanalları deforme olduğundan ve çalışmadığından bagaj kapağı camını değiştirdim.

    Arka kapıların cam modüllerini alırken elektrik besleme kablosunun çıkarıldığını söylediler ama motorları arızalı çıktı çıkma kapı cam motoru arıyorum şuan.

    Sorum da şu olacak. Araçta turbo da çok az yağlanma olduğu söylendi. Bunun sebepleri ne olabilir? Bu turbo kontrolü ve bakımı yaptırabileceğim istanbulda yer biliyor musunuz?

    Aynı zamanda tavanda ciddi güneş yanıkları var. Tanıdık işini iyi yapan kaportacı da önerirseniz çok sevinirim.




  • slm arkadaşlar 2004 santa fe 2.0 crdı ile aranıza yen katıldım bizde bir whatsapp grubu kuralım diyorum canlandılarım santa fe formunu biraz



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dargmen -- 1 Ekim 2017; 14:58:25 >
  • arkadaşlar yag degişimi yapacagım 10/40 mı yag koyalım bu araca servis 10/30 ddi şanzıman yagı içinde dexrol 6 al dedi
  • bir süredir gaza basınca arabada titreme oluyordu, gazı bırakınca rahatlıyor idi. bazen elektrik sisteminde kendi kendine yanıp sönen farlar, uzaktan kumandaya tepkisizlik, klima kontrolünde sapıtmalar gibi ufak sıkıntılar oluyordu, geçen sefer ekmek almak için indim ve geri gelince hiç bir elektrik devre çalışmadı, akünün klemplerini oynatınca düzeldi. elektrikçiye gittim, klempin birini 10 tleye değiştim, sorun çözüldü, gaza basınca titreme yok, elektrik sistemi normale döndü.
    titreme sorununun suçlusunu kafamızda akis, vites kutusu vs bir sürü problem olarak çizdik. ama basit aküdeki temazsızlıktan voltaj problemi olduğunu gördük. serviste olsaydı neler çıkarırdı, 3-5 bin burakıp giderdik.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi rahatbek -- 17 Mayıs 2018; 11:30:59 >
  • 2005 Model aracımın ortalama yakıt tüketimini gösteren ekranda ----- sembolü görünüyor.
    sebebi ne olabilir? Ortalama tüketimi nasıl görebilirim?
  • dargmen kullanıcısına yanıt
    motul 5/30 motor yağı ve motul şanjıman yağı koydurttum. arabanın motor sesi azaldı.
  • 2700 cc 203 hp araçtan sonra 126 beygir kağnı gibi geldi ama yola yüksekten bakmak çok keyifliymiş. Artık SUV dan vazgeçmek çok zor.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: minimalfreak

    Merhaba, forum pek aktif olmadigindan arkadasin sorusuna kimse cevap vermemis, benim de sorum olacak bilenlere, 2005 tavan aydinlatma kisminda kayar yaziya benzzeyen yer nedir acaba ne ise yarar. Gozluk koyma yerinde yazilar yaziyor
    dijital pusula
  • Arkadaşlar merhaba aranıza yeni katıldım İzmir'de ikamet etmekteyim 2007 Santa fe kullanıcısıyım .Bir süredir arabamda çekişden düşme giderken stop etme gibi sorunlarım vardı araçı cihaza bağlattığımda rail müşürü arızası veriyordu Kodu p1186 bi kaç usta müşürü değiştirmekle sorun halledilir dediler bir çok kişi bu sorunun çözümlerini anlatmış forumda benimkide değiştirmeden çözüldü sorun enjektörlerdeymiş müşür fiyatından daha uyguna enjektörleri temizlettim içindeki parçalar değişti böyle sıkıntı yaşayan arkadaşlara belki yardımcı olur.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Demirefe35 D kullanıcısına yanıt
    Geçmiş olsun, müşür ne kadarmış ki? Çünkü enjektör temizliği nereden baksan 1200den aşağı olmuyor genelde

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Öncelikle merhaba.Değerli üyeler 2008 santa fe ile ilgili son 15 gündür yaklaşık 4 defa spontane bir şekilde yaşanan motor durma sorunu var.

    Benzer bir durumu kimler yaşamış nasıl bir çözüm yolu bulunmuş araştırayım derken bu başlığa denk geldim.
    Arkadaşlar araç hareket halindeyken değil kırmızı ışıkta durduğumuzda birden bire motorun çalışmasını durduruyor. Yaklaşık 4 5 defa anahtar çıkar tekrar tak yaparak çalışıyor. Ama en son durduğunda bu sayı fazlalaştı. Harbiden can sıkıcı ve yola çıkarken yolda giderken tereddüt etmenize sebebiyet veren bir durum.

    Youtube de benzer bir durumu yaşayan bir kişinin videosuna denk geldim. Benim de sorunum tam olarak bu arkadaşlar. Sizlerden ricam çözüm yolu konusunda fikir ve tecrubelerinizi aktarmanız olacak. Şimdiden teşekkür ediyorum. Sorunun videosu aşağıda ki linkte.



    https://www.youtube.com/watch?v=tlvMZBYM0Kg&app=desktop

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Herkese Merhaba.
    Uzun süredir Kia Sorento almaya çalışırken, nasıl olduğunu hiç anlamadım ama, bir kaç saat içinde 2009 Santa Fe aldım !
    Araç 250bin km de. Yüksek km oldukça ürkütücü görünüyor. Bu km deki aracı, motor ve vites kutusunu elime almadan kullanmak için neler yapmalıyım ?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Eslu, hayırlı olsun diyelim. Aradan zaman geçmiş ama... 3 yıl boyunca 2005 model 126 hp Santa Fe kullandım. Km 300.000 i bulunca sattım. Yaklaşık 4 yıl önce 2007 model 150 hp Santa Fe kullanıyorum. 256000 km de aldım .O günlerde sitenin en uygun fiyatlısıydı (47.000.TL) Şu an 340.000 km.de. Öncelikle aracınızı sert yokuşlarda deneyin, hararet yükselirse Radyatör, devir daim vb... temizlik ve bakımı veya değişimi şart. Sorun çözülmez ise üst Kapak kontrol ve tamiri gerekir. Zamanında ve Servisin önerdiği şekilde yağ ve filtre değişimlerini yaparsanız başınız ağrımaz. Yaş ve Km nedeniyle mekanik arızalar tabiki olabilir ama her araçta yaşanabilecek durumlardan farklı olmaz. Önemli bir not, bu aracı her yerde tamir bakıma vermeyin, mümkünse özel Hyundai servisi olsun, değilse Hyundai servisinde çalışmış biraz tecrübeli bir usta olsun...


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Merhaba, 2007 model Santa Fe kullanıyorum. ESP tuşu var, 4x4 Lock tuşu var. Aracı 4x4 e almak için sadece tuşa basmak yeterli mi? Yoksa vitesi boşa almak, geri vitese, sonra ileri vitese takmak vb. gibi farklı bişeyler gerekli mi?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Perge07 -- 25 Ocak 2021; 22:21:3 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • uzun zamandır kimse bir şey yazmamış. 357000km de motoru yedik, Pozantı yokuşunda içerden bir şeyler patladı, hararet tavan yaptı. neyse hazır sandık motor baktık, 2.2 temiz motor bulamadık, var diyenlerin hep başka çıktı, 1 tane Ankara'dan getirdik, tam uymadı, geri gönderdik, paramızı iade etti. neyse motoru yaptırdık, 2022 yaz döneminde 60 bine maloldu. iyi bir enjektör ayarı ile fabrika verilerine döndü, daha önce 11-12l tüketiyorken 8.5 civarına indi. 2023'ün yazsonunda 4 viteste tam atmama sorunu başladı, şanzımanı indirdik, hidrotransformatör tamirine gitti, bayağı bir parçası değişti toplam 44bin masraf çıktı. ama şansıman düzelince araba nasıl rahatladı. artık satmaya bile kıyamıyoruz. motor yapımından beri 15bin km gittik, bakalım ne kadar götürecek.

  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.