Şimdi Ara

Manuel Şanzıman Yağını Sakın Değiştirmeyin.!! (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (2 Mobil) - 2 Masaüstü2 Mobil
5 sn
69
Cevap
1
Favori
13.628
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
4 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • BEN HER 60 BİNDE ŞANZIMAN YAĞI DEĞİŞTİRDİM ESKİ ARACIMDA. HİÇ BİR SORUN YAŞAMADIĞIM GİBİ HER YAĞ DEĞİŞİMİNDEN SONRA ARAÇ SESSİZLEŞİRDİ. VİTES GEÇİŞLERİ YUMUŞARDI.


    SEN 300 BİN KM DEĞİŞTİRME SONRA DEĞİŞTİR. ŞANZIMAN ÖTÜYOR DE. ZAMANINDA DEĞİŞTİR. MOTOR YAĞINI ZAMANINDA DEĞİŞTİRİYORSUN. BUNU DA DEĞİŞTİR.

  • Ben sorunsuz (!) Japon teknolojisi Corolla'nın koltuktaki terden oluşan kir yağını bile değiştiriyorum.

    Talihsiz, sinirle söylenen bir açıklama olmuş.
  • Yani şimdi mantıken bakınca su bile 10 yıl şişede dursa ilk günkü durumunu korumaz, benim araç düz vites, 13 yıl oldu içindeki yağ, illa ki bozulmuştur, en kısa zamanda yağ alıp değiştireceğim, mantığım hele de madeni yağ gibi bir maddenin 13 yıl bozulmadan kalmasının saçma olduğunu söylüyor.

  • insanımız yağdan ve antifrizden 3 kuruş tasarruf edeyim derken ev parasına satıla narabaların içine etmekten hala vazgeçmiyor.

  • Konu sahibi ve yanlış seçimleri hiç şaşırtmadı. Yıllardır akepe seçmeni ve azılı savunucusu. Arabası için doğrusunu sonradan bulmuş ama ülkesi için malesef.

  • O zamanlar 5 yaşındaki Corsa'ımın şanzıman yağını değiştirmiştim, yağın içinde yüzen demir tozlarını görünce senkromeçler için hayırlı bir iş olduğuna kanaat getirdim. Sadece orijinal yağı neyse o konmalı ve şanzıman karter contası değişmeliyse yenisi alınmalı (eskisinin üstüne sıvı conta sürüp takan duydum! )

    5 yıl ya da 100.000km hangisi dolarsa değişmeli diye düşünüyorum
  • 2 bakımda bir şanzıman yağını hep değiştiriyorum, hiç bir sorun çıkmadığı gibi, şanzıman hiç sorun çıkarmadı.


    250.000km'de bir şanzıman yağı/fren hidroliği değiştiren kişiliklere araba satışı yasaklanmalı.

  • Benim aracım 2011 model 6 vites Ford/PSA dizel manuel 200bin km'de. Daha önce 100bin km'de baskı balata değişti ama o esnada yağ değişti mi bilmiyorum. Vites ile ilgili çok ciddi bir sorun yaşamıyorum ama biraz sert ve geri viteste çok nadir cırtlıyor. Ayrıca dördüncü viteste belirli devirde ayağımı gazdan çekince belli belirsiz bir uğultu var. Uygun yağ olarak Liqui Moly MTF 5100 buldum. Kendim değiştirebilirim. Tecrübesi olan arkadaşlar ne tavsiye eder? Teşekkür ederim. K.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi korayesque -- 24 Ağustos 2023; 21:13:0 >
  • Debriyaj setiyle beraber yenilenmesi iyi oluyor. 50 bin km önce motor yağı değişimiyle beraber değiştirmiştim. Vites geçişleri çok yumuşamıştı. Bu sefer baskı balata bitince yağı da yenileyeceğim.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi motograter -- 24 Ağustos 2023; 21:39:51 >
  • motograter M kullanıcısına yanıt
    Değiştirirken aracınız kaç yaşında ve km'deydi? K.
  • korayesque kullanıcısına yanıt

    16 yaşında 120bin civarıydı.

  • Değişim yapacaksanız eğer bakım kullanım kitapçığında yazan birebir özellikdeki yağ ile değişim yapmalısınız.
  • motograter M kullanıcısına yanıt
    MMT6 şanzıman diye geçiyor. Ford WSS-M2C 200-D2 onaylı olması gerekiyor. Liqui Moly MTF 5100, Castrol Syntrans FE 75W, Motul Multi DTCF var uyumlu. İlkini almayı düşünüyorum.

    K.
  • korayesque kullanıcısına yanıt

    Castrol hariç hepsini tavsiye ederim.

  • Manuel Şanzıman Yağını Sakın Değiştirmeyin.!!


    Manuel Şanzıman Yağını Sakın Değiştirmeyin.!!


    Manuel Şanzıman Yağını Sakın Değiştirmeyin.!!




    Manuel Şanzıman Yağını Sakın Değiştirmeyin.!!oils-finder.com
    VOLKSWAGEN Jetta Mk5 2005-2010 recommended oils and capacities
    https://oils-finder.com/index.php?model_code=jetta05

    Yaptığım uzun incelemeler sonucu benim araca uygun yağı buldum, üçü de alman malı, alman menşeli malları severim ve güvenirim, Şaşmaz'a gidip hangisini uygun fiyatla bulursam alacağım, araç 12 senedir bende olduğu için yaptığım ilk ve son yağ değişimi olacak, kimbilir neye benzeyecek içinden çıkan yağ.





  • Geçen hafta 200bin km'deki 2011 Volvo S60 1.6D manuel vites aracımın şanzıman yağını ve yapmışken direksiyon hidrolik yağını değiştirdim. Şanzımanın yağı büyük ihtimalle hiç değişmemiştir. Çıkan yağ yanık kokuyordu ve rengi kırmızıydı. FORD WSS-M2C200-D2 spesifikasyonuna uygun Motul Multi DTCF şanzıman yağından 1.7 lt koydum (yaklaşık 500TL). Tapaları 35Nm tork ile sıkıştırdım. Şanzımanın sesi azaldı ve vites geçişleri yumuşadı. Direksiyon hidrolik yağını da FORD WSS-M2C204-A2 spesifikasyonuna uygun 2 lt FMY (orijinal Ford ürünü) yağ ile değiştirdim (yaklaşık 800TL). Yağın rengi koyu kahverengiden orijinal yeşil rengine döndü. Bu araçlarda elektrikli direksiyon pompası var ve ince yüksek frekanslı bir ses yapıyor. Özellikle direksiyonu sağa sola son noktasına çevirip tutunca sesi daha iyi duyarsınız. Yağı değiştirdikten sonra ses kesildi. Her iki işlem de yaklaşık bir saat sürdü. Detayları Volvo S60 konusunda paylaştım. Yağ ve hidrolik değişimini tavsiye ederim.

    https://forum.donanimhaber.com/volvo-s60-2011-ve-sonrasi-sorular-cevaplar-ve-dostluklar--23008600-978#156816863

    K.




  • zemajestik Z kullanıcısına yanıt

    birebir aracımda yaşadığım olaydır. ingiltere kılavuzu uzun yol -rahat trafik 30bin , sıkışık tafik 20binde bakım der bizim ustalar 10bin etiketi yapıştırıp geçer. anlatamazsın kimseye 3 bin km de yağ değiştirsinler hiç elleme. şAnzıman yağ değişimi tam piyango. çalışıyorsa hiç ellemeyin. ben 15 yıllık direksiyon hidroliğimi değiştirdim. değişen bir şey olmadı mesela.

  • Caesar_ kullanıcısına yanıt

    Liqui Moly düşünürseniz TR distribütörü İzmir'deki Egemot otomotiv. Ben 2-3 bakımdır motor yağını da kendilerinden aldım. Yetkili tek firma sahte satmaz diye düşünüyorum.

  • VgrooveR kullanıcısına yanıt

    Teşekkürler Manuel Şanzıman Yağını Sakın Değiştirmeyin.!! 

  • Sanayideki manuel şamzıman yağı değişmez lafı, ustaların tamamıyla sallamasyon yorumudur. Ömürlük yağ diye bir şey yoktur, baskı balata değişiminde manuel aracımın şanzıman yağınıda değiştirdik sorunsuz çiçek gibi oldu

  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.