Şimdi Ara

Şarj edilen bataryalar

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
313
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba arkadaşlar; Fazla uzatmadan olay şudur. 12V 7Ah lead acid bataryayıda araba için sulu aküyüde eski metalhidrit şarjlı pilleride şimdiki lithum lion veya lithum poly pilleride yıllardır alır test eder zorlar patlatır sonra daha yenisini tekrar alırım ve tüm sonuçlar ajandamda kayıt altındadır. Ortam sıcaklığından tutunda bataryanın kapasitesine ve türüne göre hesaplanmış Şarj deşarj değerlerine kadar konuya hakimim.
    Ve diyorumki nikel kadmium metal hidrit piller, kurşun asit denilen eski ups aküleri yani leadacid diye geçen kapalı tip aküler sonrasında lithyum ion ve lithyum polymer bataryalara kadar her cinste her büyüklük ile defalarca testlerim oldu. Bu aküleri/pilleri ister sabit gerilim ile seri dirençle doldurun , ister sabit akım verip son eşiğe gelince şarjı durdurun her ne sistem ile doldurursanız aynı değerlerde deşarj oluyor. yani 3.7V lith ion bir pili (ve aynı zamanda 2600Ma) 260Ma ile 11 saat şarj ediniz yada 4.25V sabit gerilimi olan bir regulatöre seri taş direnç yada araba sinyal lambası bağlayarak yapın. Her iki methot ilede şarj işlemi Bat volt = 14.44 V ile sona erecek. Ama bataryalar hangi usül ile doldurulursa doldurulsun hep aynı deşarj süresini verecek. Bu nedir yav ? Bu kadar şarj şeması yalanmı ? Olay ne???







  • Şarj tekniklerinde hedeflenen mesele sizce deşarj süresi mi yoksa bataryanın güvenle sunacağı hizmet ömrü mü?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • mustyyyyy kullanıcısına yanıt
    Merhabalar; Hiçbir zaman Şarj edilecek akünün nasıl deşarj edildiğine bakılmaz. Şarj başka deşarj başka hesaptır. Akünün,Bataryanın ,Pilin nasıl şarj edileceği tamamen kimyasal yapısına kapasitesine göre değişir.
  • Merhabalar, ben de onu diyorum ya... İlk mesajda yazdığınız düşünceleri ikinci mesajda yok saymışsınız.
    Diyorsunuz ki, çeşit türlü şarj devresi çiziliyor ama sonuçta tüm piller aynı hızda deşarj oluyor...
    Şarj etme tekniklerinin deşarja neden etkisi olmadığını sorguluyorsunuz yani.

    Ben de diyorum ki, o şarj teknikleri pilin güvenle şarj edilebilmesi ve daha uzun yıllar hizmet verebilmesi içindir. Deşarj süresini uzatmak için değildir.

    Şarj ve deşarj tabiki farklı konulardır. Benim de size itirazım buydu zaten.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.