Şimdi Ara

Şasi Problemi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
1.235
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Aracımı geçenlerde rot ayarı için götürdüğümde arkadaş şaside eğilme var dedi. Eğer araba sağa sola çekmeye devam ederse şasinin düzelmesi gerektiğini söyledi. Elime aşağıdaki bilgileri verdi.

    camber_______camber
    sol___________ sağ
    -0,3 __________-1,2
    TOE
    -0,5

    Arkadaşlar sorun çok mu ciddi. Bu durumda ne yapmam gerekir yardımcı olursanız sevinirim.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi basalir -- 10 Ocak 2011; 22:07:03 >



  • Cevap yok mu?
  • Şu adrese bir tıkla. ben pek bişey anlamadım ama belki okursanız bişeyler anlaşılır.

    http://www.modelsitesi.com/makaleler/chassis/index.htm
  • aracın fabrikasyon açıları nasıl?
    sanmıyorum ancak 0 olduğunu varsayarsak -1.2 derece gözardı edilmemeli bence.
  • Kamber neden düzeltilmemiş peki? Negatif kamber "büyük ihtimalle" doğru değil, önden çekişli McPherson süspansiyonlu arabalarda pek negatif kamber olmaz. Tekerlek göbekleri bu açı için tasarlanmamıştır, kısa zamanda rulmanlar bozulabilir. -0.3° çok kötü bir değer değil, genelde +/- 0.5° tolerans dahilindedir. Ama hata payı dahi pozitifte kalmalıydı. Pozitifden yaklaşarak ayarlanmalıydı.

    Şu anda ayarsız görünüyor, çekme varsa çok normal. Çekme yoksa o halde eğri şasiyi kompanse etmek için değerleri kasten asimetrik vermiş olabilir. Her şekilde bu durum yakıt tüketimini artıracak, lastik ömrünü azaltacaktır. Ya durumun iyice izahatını alın veya bir balansçıdan daha fikir alın.

    Şasi eğriliği arka "toe"lar ve "kasterler" de kontrol edilmeden belli olmaz. Bu değerler verilmeden, sadece toe ve kamberle şasi hakkında hiç bir şey söylenemez. İhtimal, eğriliği anlatacak değerler makinada okundu ama print alınmadı.




  • Elime yukarıda yazılı olan bilgiler verildi ve şasiciye git şaside eğiklik var dendi. Rod ayarı yapan arkadaş biraz acemiye benziyordu. dediğiniz gibi konusunda uzman biri ile görüşmek daha mantıklı olacak .

    Karbon 12 teşekkür ederim.
  • Rica ederim.

    Göründüğünden biraz daha zor bir iş gerçekten. Fabrikada dahi, üretim bandında en çok vakit ve işgücü alan işlemlerden biri. Bazen "toe" ayarlanınca "kamber" kayabilir, kamber tutunca bu sefer toe yeniden bozulur. Bir de eski arabaysa salıncak burçlarında aşınma olabilir, değerlerin ne şekilde yanlış çıktığına bakarak teşhis koyabilmek lazım. Süspansiyon geometrisine hakim, hangi araçta nereden yaklaşarak önce hangi değeri ayarlayacağına karar verebilen meslek sertifikası olan, yani gerçekten teknisyen biri iyi olurdu. Diğer halde bilmediği bir arabaya rastlayınca şaşırabiliyorlar.

    Şasi kolay kolay eğrilmez, şasiyi eğecek kadar bir darbe olsa haberiniz olur mutlaka.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.