Şimdi Ara

satın aldığım oyunlar kilitli

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
16
Cevap
0
Favori
439
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • ps5 ce-11773-6 hatası alıyordum 1 haftadır tüm oyunlar kilitliydi 1 aylık deluxe paket aldım plus oyunları açıldı ama satın aldığım oyunlar hala kilitli bunu nasıl çözebilirim nette okuduğum her şeyi yaptım onları önermeyin




  • Kaç tane hesap kullanıyorsun? Doğru hesap olduğuna emin misin? Parayla satın aldığın oyunlara kilit gelmesi imkansız gibi bir şey.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Venomstr kullanıcısına yanıt

    20 yıllık oyuncuyum ilk kez böyle bir şey geldi başıma ülkede tek bunu yaşayan kişiyim sanırım kimse bilmiyor ne olduğunu

  • Buda oyunların bazıları diğerleri sığmadı

    satın aldığım oyunlar kilitli

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • yellow canary01 kullanıcısına yanıt

    Lisansları yenile yap. Tek hesabın bu mu? Ana hesap yaptın mı?


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Venomstr kullanıcısına yanıt

    yaptım reis 150 kere ps5 e format bile attım bana mısın demedi çok değişik kafayı yersin

  • yellow canary01 kullanıcısına yanıt

    Parayla aldığın oyunlara mı kilit geldi, yoksa Plus oyunlarına mı? Eğer tek hesabın buysa parayla aldığın oyunlara kilit gelmesi imkansız.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Venomstr kullanıcısına yanıt

    ikisinde de vardı 1 aylık deluxe alarak plus oyunların kilidi açıldı ama parayla aldıklarım hala kilitli

  • yellow canary01 kullanıcısına yanıt

    O zaman birden fazla hesap olduğu için oluyordur. Parayla aldığın oyunların olduğu hesabı ana hesap yapman gerekli. Veyahut hesapları kaldırıp tekrar PS5’e ekle.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Venomstr kullanıcısına yanıt

    yaptım onları çare olmadı yaptıklarım yazsam şuraya uzun bir liste olur

  • Hocam öncelikle geçmiş olsun.


    Maalesef bende de aynı sorun var. Playstation ile irtibata geçtim, aynı gün dönüş aldım. Oyunların fatura numaraları, isimler, en son ne zaman girmeyi denediğim vs. gibi bilgiler istediler.

    Dün itibariyle hesabımdan çıkıp tekrar giriş yapmam istendi ama bir değişim olmadı. Tekrar dönüş yaptım, beklemedeyim.


    Bu yaşadığınız olayın aynısını yaşayan yüzlerce, belki binlerce ps5 kullanıcısı var. Yanılmıyorsam Reddit üzerinden açılan megathread'lerde de postunuz vardı.

    Aradan bayağı zaman geçmiş aslında, umarım sorununuz çözülmüştür ki neredeyse herkesin uzun süreçler sonunda da olsa çözülmüş sorunları.


    Bu duruma PS serverlarında PS Plus Extra ve Premium oyunlarındaki lisansların sahip olunan oyunlarla üst üste bindiği ve bunun bir "bug" ya da "glitch"e sebep olduğu konuşuluyor.

    Firma da durumdan haberdar olduklarını, birçok benzer durumu çözmek için uğraştıklarını doğruladı zaten.


    Ortaya çıkışı da önce cloud storage üstünden ce-11773-6 hatası almakla başlıyor. Nedir ne değildir derken, resmi PS çözümlerinden biri sizi "Lisans Yenileme"ye yönlendiriyor ki her şeyin patladığı nokta da burası. Yenilediğiniz anda cihazda kayıtlı lisanslar, serverda oluşan "bug" ya da "glitch"le çakışıyor ve satın alınan tüm oyunlar kilitleniyor.


    İşin ilginç tarafı ise, bu oyunları tekrar almaya çalıştığınızda "Bu ürüne zaten sahipsiniz" mesajıyla karşılaşıyorsunuz.





  • Alkarsilverblade kullanıcısına yanıt

    yok hocam 4 ay oldu düzelmedi ve reddit de konuyu takip ediyorum çoğu kişinin düzeltilmiş hatta adamlara tazminat olarak 20 dolar yatırılmış ben düzelmesi için üstüne para vermeye bile razıyım ama ilgilenen yok düzeleceğini de sanmıyorum

  • yellow canary01 kullanıcısına yanıt

    Playstation'a mail attınız mı ya da herhangi bir şekilde iletişime geçtiniz mi? Benim daha 1 hafta olmadı ama eğer çözüm bulunmazsa Tüketici Hakları üzerinden şikayette bulunup dilekçeyi de firmaya göndermeyi düşünüyorum.


    Bundan bahsetmişken de Playstation destek hattının sadece Türkiye'de rezil olduğunu düşünüyordum ancak dünya genelinde adamlar bu konuda çok kötülermiş. Ne maillere dönüş yapıyorlar ne aramalara cevap veriyorlar.

    Ancak çok kişinin çözüm süreci birkaç ayı bulduğu için bir süre gelişmelere göre elimden geleni yapıp son çare olarak buna baş vurmayı düşünüyorum.


    Ayrıca uluslararası platformlardan ulaşmayı denemek de bir opsiyon olarak kenarda duruyor.

  • işin kötü yanı derdini anlatamıyorsun destek hattı yok mail cevapları da hep kopyala yapıştır yapıp yolluyorlar en son araştırdıklarına dair bir mail atmışlar ama ben inanmıyorum çaresizlik çok kötü bişey umarım bu sorunu kimse yaşamaz

  • yellow canary01 kullanıcısına yanıt

    Valla öyle hocam. Adamların destek hizmetleri çok rezil.


    Eğer iş uzarsa bunu hukuki zemine dökmekten çekinmem. 2009 yılından beri kullandığım hesap, yüzlerce satın aldığım oyun var. 6 yıllık Plus aboneliğim devam ediyor.

    Birkaç tane uluslararası iletişim telefonu ve posta adresine ulaştım. Eğer iş uzar ve normal yoldan çözülmezse bunlara başvurmak durumunda kalacağım.


    Satın alınan her şeyin faturası, email vs. tüm belgeleri duruyor.

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.