Şimdi Ara

Schengen ile Bulgaristan'a giriş

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
606
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar 6 ay sınırsız girişli Almanya'dan schengen vizem mevcut ancak öncesinde bir haftalığına bulgaristan ve belki ilave olarak ta romanyaya geçmek istiyorum. Bulgaristan vizesi almam gerekir mi? Yoksa bulgaristan'a gir çık yapmak için schengen vizesi yeterli mi



  • şengen yeterli . multi şengen ile bulgaristan-romanya karayolu ile gittim problem olmadı.
  • hceb H kullanıcısına yanıt
    Teşekkürler ancak bu vizenin sanırım multi olması gerekiyor. Dün Bulgaristan konsolosluğunu arayarak bu konuda daha net bir bilgi alayım dedim. Görevli bayan bana Multi Schengen ile bir problem olmayacağını belirtti. Bazı forumlarda farklı bilgiler yazıyor ancak bayana buradan başka ülkeye değil kendi ülkeme döneceğimi belirttiğimde, problem olmadığını ancak Multi Schengen'e sahip olmam gerektiğini belirtti. Anlaşılan o ki tek girişli vizeyle bu girişin yapılması uygun olmayacaktır. Peki gidilmesi gereken yerler ile ilgili fikir ve tecrübelerinizi paylaşabilirmisiniz. Romanyaya da geçmek istiyorum ancak şu anda bilmediğim için sadece akla bükreş geliyor.
  • öncelikle vizeniz multi yani çok girişli değil mi? multi vizeniz varsa bulgaristan ve romanyaya giriş çıkışınızda bir problem çıkmaz.

    bu ülkelerden ister türkiyeye dönün ,ister avrupa birliği bir ülkeye gidin. bunda bir sorun yok.

    eğer vizeni tek girişliyse bu ülkelere girişlerinizde sorun çıkar. tek girişli şengen ile sadece bulgaristana gidebilirsiniz. oradan romanyaya ve ya başka bir avrupa birliği ülkesine giderseniz sorun çıkarırlar.


    yani vizeniz çoklu ise problem yok.

    romanya da yaz için sahil şeridini köstenceyi tavsiye ederim. bükreşte güzeldir ama yaz ayı için yazlık yerler daha güzel oluyor. ben 15 gün önce oradaydım. eğer gitmeyi düşünüyorsanız beraber de gidebiliriz.
  • hceb H kullanıcısına yanıt
    Teşekkürler, öncelikle Bulgar vatandaşı bir arkadaşımla gideceğim için programı ona göre yapmak zorundayım. Vizem multi girişli ancak şunu düzeltelim ki okuyan arkadaşlar için yanlış bilgi olmasın. Vize multi değilse Bulgaristan'a girişte de problem çıkacağını belirtti konsolosluk yetkilisi. Ancak benim ki multi olduğu için Bulgaristan ya da Bulgaristan + Romanya olmasında problem olmayacak. Köstence yi dönüş te burgaz'a uğramak için düşündüm ama Romanların çok olduğu bölgemi konusunda kendime yanıt bulamadım. Bükreş ve Romanya rotası ile ilgili tecrübelerinizi paylaşırsanız sevinirim. Bu arada kendi arabamızla gideceğiz ancak arkadaşım bulgar göçmeni olduğu için Bulgaristan'ı iyi biliyor. İtalya, Fransa, Belçika gibi ülkelerde araç kullandım ancak Bulgaristan + Romanya rotasında Türkiye'ye göre yaşayacağım zorluklar ve riskler hakkında bilgi verebilirseniz sevinirim.




  • Öncelikle yerel bir hat alın. Simkart ve internet ucuz . 20 liraya 5gb simkart dahil halledebilirsiniz. Orange operator fena değildir. Iki ülkenin de navigasyonunu yükleyin.

    Son gidişimde Kostenceye otobüsle gittim. Geçtiğimiz sene Bükreş havaalanından araç kiralayıp Köstence yapmıştım.

    Romanya'da Araç kullanımı için diyeceklerim şu olabilir;

    Yaya geçitlerinde dikkatli olun. Yaya'ya yol verin. O kültür hakim.
    Diğer husus dönel kavşak bu çok önemli. Yazılı kurala riayet edin yani ; kavşak içindeki araca yol verin ..Türkiye'de ki durumun tersine... kavşak içindeki araç durmuyor... Brüksel'den aşinasınızdır . O şekilde kullanmaya devam edin.

    Köstenceden Bükreşe giderseniz köprüden geçeceksiniz ve köprü ücretli. Yanınızda yerel para "lei" olsun. Yabancı para kabul etmiyorlar.

    Paranızı döviz bürolarından bozdurun. Akaryakıt istasyonunda ve ya başka yerlerde euro ödeme yapmak isterseniz çalışan kişi kur farkını abartabilir.

    Eger ATM'den para çekmeniz gerekirse ve burada YKB hesabınız varsa Uni Credit Bank ATM lerini kullanın ,ekstra komisyon ödemezsiniz.


    Güvenlik olarak bir sıkıntı yaşamazsınız. ben şu ana kadarki gidişlerimde yaşamadım. fakat siz yine de her ihtimale karşı araç içinde gözükecek çanta, eşya vs. bırakmayın bagaja koyun.



    aklıma gelenler bunlar. sormak istedikleriniz varsa sorabilirsiniz.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hceb -- 25 Temmuz 2016; 1:17:13 >




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.