Şimdi Ara

Scottish Fold kedi nasıl bulabilirim ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
0
Favori
9.697
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • merhaba arkadaşlar ben scottish fold kedi almak istiyorum ama bir türlü bulamıyorum nasıl ve nerden bulabiirim?



  • Biz hayvanseverler boşuna uğraşıyoruz, hala aynı zihniyet. Sokakta 100lerce kedi var, aralarında cins kırmaları veya çok ilginç tipleri olan kediler var. Bunlar dışında barınaklarda ve rmlerde kediden artık yer yok. Onuda geç, kihayko v.s gibi hayvan derneklerinde yüzlerce ilan var. Bunların hepsi, hem ücretsiz, hemde belediye veterineri ücretsiz muayene tedavi yapıyor. Biz bunlara sahip ararken, sokakta beslemeye çalışırken, kedi-köpek sevdiğini iddia edip cins hayvan arayan, bunları üretenlere para kazandıranlar çıkıyor hala. Hayvanseverlerin en çok eğilmesi gereken konu hayvanlar değilde insanları eğitmek sanırım. Besleyecek hayvan yerine evine süs eşyası arayanların önüne kanunlarla, hayvan satışının yasaklanması gibi engeller koymak.
  • Kediye para verme dostum sahıplenırsen çok daha ıyı olur

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • sırf cins diye o kadar para vermene gerek yok ama illa o cins istiyorsan birkac ay once Mecidiyeköyde petshopta görmüştüm.fiyati 1500-2000 tl arasıydi

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • British Shorthair veya Scottish Fold gibi nadir cins kedileri bulmanız biraz zor. Bu isim altında petshop piyasasında çokça melez veya kırma kediler satılıyor. Bir tanıdığınızdan, anne-baba' sı bilinen bir yavru almanız uygun olur. Kedilerin ortalama 12-14 yıl ömürleri olduğu düşünüldüğünde bu seçim önemli sayılır. Bu ırkların tercih edilme sebeplerinin başında; ev ortamına alışkın olmaları, sakin huylu, çabuk öğrenmeleri, ev kurallarına uyum sağlamaları geliyor. Ayrıca sokak kedileri ile karşılaştırmak veya kıyaslamak alakasız olur. Çünkü bu cins kediler evde doğup büyümüş kedilerdir.
     Scottish Fold kedi nasıl bulabilirim ?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Turkstrike -- 12 Ekim 2014; 12:28:06 >




  • Turkstrike kullanıcısına yanıt
    Sahiplendirme ile alacağınız sokak kedileride genelde evde doğmuş olur. Hayvanseverler hamile kedileri sokaktan alır, doğurup, lohusa dönemi bitene kadar evlerinde bakarlar, bu sırada yavrulara yuva aranır. (2-3 kere evimde yaptım bu işi) bunun dışında barınaklarda da doğmuş yeni yavrular mevcut. En son Şişli Belediyesi R.Mde ~15 tane yavru ve yeni doğmuş kedi vardı. Siz cins olmayan bir kediyi sahiplenmek isteyin, ister barınakta, ister evde, ister nerde doğmuş olursa olsun, çok kolay bulunur..
  • elif_ece kullanıcısına yanıt
    İzmirde 3 yaşındaki erkek Scottish fold cinsi kedimize acil yuva arıyoruz. Karnesi aşıları herşeyi tamdır.

    Uysal bir kedidir. Alerjiden dolayı vermek zorundayız. Eşyalarıyla birlikte vereceğiz.

    Gerçekten sevebilecek, ilgilenebilecek, bakabilecek kişiler ulaşsın.


    Tuvalet eğitimi vardır.

    Tüm aşıları tamdır.

    Eşyalarıyla (taşıma çantası, mama kabı,fırça, tırmalama tahtası) birlikte verilecektir.

    Ücretsiz olarak vereceğiz.
  • he bedavaya ver de 2 gün sonra sokağa atsınlar...
  • benim bu cins kedim var, ama ben sokaktan buldum.. ayrıca şu zihniyete sinir oluyorum; cins kedi olsun.. rengi şu, tüyü böyle olsun.. vsvs.. yahu bunların hepsi can. sokakta binbir türlü yardıma muhtaç kedi var. birini alıpta veterinere götürüp aşılarını temizliğini yaptırıp alsanız ölürsünüz değil mi? ayrıca satın almayın, sahiplenin..
  • sky__walker kullanıcısına yanıt
    Merhaba, söylediklerinize saygım var, düşüncelerinizede öyle. para ile sahiplenen veya ücretsiz sahiplenen önce tabiki besleyeceği hayvanın sorumluluklarını yerine getirmeli, oda bir can oluyor. bize muhtaç mama vermemize bakımını yapmamıza muhtaç bir can.

    Bu cümleden sonra yazacaklarım tamamen petshop'larla alakalı olacak. şöyle bir düşünüyorum... kedi doğuyor, annesinin karnından çok erken alıyorlar (almıyorlar demeyin, alıyorlar. hemde hiç düşünmeden. 2 ay anne yanında durması gerken hayvanları 1.5 aylıkken anne yanından alıyorlar.) ardından vitaminleri basıyorlar, anne sütüne eş değer olsun diye.. olur mu hiç? olmaz. üstüne o hayvancağızı bir cam fanusun içine hapsediyorlar.. daha bitmedi yeni başlıyor.. hayvanın mamasını ve tuvaletini aynı yere koyuyorlar. bahsettiğim yer cam fanus tabiki hemde büyük falan değil ha. içine girsen sığmazsın.. sorsan sağlık açısından problem yok derler.. çünkü seni o an dolar veya euro olarak görüyorlar. hayvansever olarak değil. ardından bu hayvanın keşfetmesi, fiziksel olarak gelişmesi, koşturması insanlarla haşır neşir olması gerekiyor değilmi.. bizim bile zor sığacağımız bir fanusun içinde günlerce haftalarca ve dahası aylarca bekleyen o hayvancağızlar yaşamaya çalışıyorlar. koşamıyorlar, zıplayıp rahat oynayamıyorlar, fiziksel olarak gelişemiyorlar. her gelen geçen cam fanus'a bir tık tık yapıyor, o an uyuyan hayvanın sürekli uykusu bölünüyor. tabi sabahtan akşama kadar ışığın içinde. karanlık bir ortamı yok gece dışında. hava desen fanusun üstünde az bir şey açık olan alandan alıyorlar işte havalarını. suratını cam fanusa sürtmekten yılmış hayvanlar bunlar. yer küçük olduğu için tuvaletlerinin kumlarının içinde yatmak zorunda kalan hayvanlar. aman birinden mikrop kapmasında daha yüksek fiyata satarız diye el bile sürülmemiş insanları tanımayan güvenemeyen sevgi şevkat görmemiş hayvanlar bunlar.. daha el kadarken eziyete maruz kalmış hayvan bunlar..

    teşekkürler okuduysanız, düşüncelerime saygı göstermenizi umuyorum.. iyi forumlar.




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.