Şimdi Ara

Seageate 2Tb Nas 110 (Ağ Diski) Veri Yedekleme Öneri

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1
Cevap
0
Favori
851
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Slm. Çalıştığım birimde 10 adet bilgisayar ağa bağlı ve bu bilgisayarlardan Seageate 2Tb Nas 110 (Ağ Diski- Sadece Ethernet çıkışı var)ne bağlanıp çalışıyoruz.
    Kurban bayramında elektrik kesintilerinden olsa gerek Ağ üzerinden cihaza ulaşamadım. İçindeki verileri kurtarmak için cihazın içindeki diski söküp esata ile direk bilgisayar kasasına bağladım. Win7 yada winXp de cihazın diskine bağlanamadım çünkü cihazdaki diskte partition'lar ext3 formatında görünüyordu.

    Bütün verilerimin olduğu partition "Raw" halinde görünüyordu. Verileri kurtarmak Pardus (linux) kullansamda diske erişemiyordum disk biçimlendirmesiz yani RAW olarak görünüyordu. Kurtarmak için bir sürü Recovery yazılımı kullandım ama sonuç alamadım. En sonunda Raise_Data_Recovery_for_Ext2_Ext3_Ext4_v5.2 programı ile tüm verileri kurtardım.

    Şimdi sorum ise:
    1- Raw görünen diskteki bölümü format atmadan Ext3 yada Ext4 formatına çevirebilirmiyim? Bildiğiniz program varmı?
    2- Diskteki tüm bölümleri silsem cihaza tekrar diski taktığımda cihaz kendi kendini yeniden biçimlendir mi?
    3- Şimdiye kadar hiç yedek almamıştım. Bu bana büyük bir ders oldu. İkinci bir harici HDD alıp düzenli yedekleme yapmak istiyorum.
    Ağdaki NAS cihazına bağlanıp ayda bir yedek alan program yada cihaz varmı? SEAGATE 3,5" 2TB BACKUP PLUS modelini kullanan varmı? Bu HDD yi alsam düzenli yedekleme yapabilirmiyim. Raid hakkında hiç bir bilgim yok.

    Veri yedekleme konusunda üstadlardan yardım istiyorum. teşekkürler..







  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.