Şimdi Ara

Seasonic X-850 gold+ coil whine, ses sorunu.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
53
Cevap
3
Favori
2.256
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Selamlar,

    Bugün öğle civarlarında kargodan teslim aldığım Seasonic X-850(SS-850KM3 Active PFC) Gold+ güç kaynağını sorunsuzca sisteme monte ettim. Güç kaynağını anahtarı üzerinden açtım. Açar açmaz farkettim ki elektrik aldığı sürece ince tiz, ara ara boyutu değişen frekansı yüksek ve odada ses yoğunluğuna sebebiyet veren garip bir ses çıkıyor. Özellikle odada her şey kapalı, sadece güç kaynağı elektrik alırken dinlediğinizde ses inanılmaz bariz.

    Coil Whine problemini forum olsun, internet ortamı olsun önceden biliyordum ve edindiğim bilgiler doğrultusunda bütün güç kaynaklarında olma olasılığı var. Bana kötü denk geldi anlaşılan. İlk iş olarak gold bilgisayar ile görüşüp onarım/değişim prosedürünü başlatıp hemen kargoya verdim. Sonrasında akorteği arayıp ön bilgi verdim ama coil whine konusunda pek fikirleri yoktu. Siz yollayın, bakalım dediler. Muhtemelen onarılacak bir durum yok ve değişim olacak. Özellikle değişim istiyorum diye de belirttim.

    Benim merak ettiğim, bu problemden ötürü güç kaynağını değiştirme ya da koşulsuz iade hakkım var değil mi? Her ne kadar kapasitör ömrünü vs. etkilemese bile kabul etme zorundalığı olan bir durum değil sanıyorum. Bu konuda bilgisi olanlardan cevap ve yorum bekliyorum.

    Şimdiden teşekkürler.







  • seasonic gold bir arkadasimda daha coil whine yapti ama makine calisirken.baya kullandi garantiye gonder dedim 3-4 sene kullandiktan sonra yakisik almaz dedi.senin durumun farkli hic kullanmadan sorunu tesbit edip gondermissin degistirmeleri lazim ama yeni gelen de aynisini yaparsa voltaj regulasyonu yapan bir ups ya da bulabilirsen regulator alman iyi olabilir ama dedigim gibi tekrar yaparsa.yine tekar yaparsa ucret iadesi isteyebilirsin baska model alirsin.
  • Rahatsızlık veriyorsa iade edin derim, bana olsa rahatsızlık vermese de aklımın ucunda hep olurdu.

    Para iadesi talep edin derim, Corsair AX860 alın.
  • Hay bu coil whine olayının...
    Seasonic 'te bile çıktığına göre , millet power alırken tombala çekecek artık.
  • Seasonic in materyalleri uzaydan gelmiyor ki :)

    Seasonic'de yeni değil zaten bu olay. Her markada olabilir yani.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi _Dominic_Toretto_ -- 8 Ocak 2014; 20:57:16 >
  • Selamlar,

    Belirttiğim notta değişim durumunda yeni güç kaynağının bana yollanmadan bu durum adına test edilmesini belirttim. Test edilmeden gelir ve yine benzer bir problem yaşarsam iade edip paramı almayı düşünüyorum. Türkiye'de iade demek kafadan 2-4 hafta süre demek ama ne yapalım artık, şans. Maceraya artık başlamış bulunduk. Neyse ki elimdeki güç kaynağında sıkıntı yok, idare ederim.

    UPS nin ciddi anlamda etkileme şansı varsa onu da alayım diyeceğim ama bu aralar bilgisayara çok masraf ettim, ekstra yük olacak.

    Coil whine ile ilgili corsairin blog yazısını okumuştum, belli ki dikkat çekmiş. Bu problem sanırım tombala hesabına dönmüş. Gold+ ve platinium+ tarzı ürünlerde olma olasılığı sanıyorum daha fazla.
  • Mordeaur kullanıcısına yanıt
    Ülkemizde garanti mâlum :)

    Hele ki bir de Teknobiyotik'ten aldıysanız, Allah yardımcınız olsun umarım çabuk çözülür.

    Gold ya da Platinum ile alâkası yok, Bronze Silver PSU'larda da görülüyor bu hadise.
  • _Dominic_Toretto_ kullanıcısına yanıt
    Çok sağolun. Sertifika olayını net bilmiyordum, genelmiş demek. Ürünü gold bilgisayardan aldım ve şu an için çok ilgili ve özenli bir yaklaşım gördüm. An ve an size bilgi vereceğiz, merak etmeyin denildi. Ben de boş durmayıp akortek vs. bütün kanallardan baskımı yaptım.

    Bu soruna diğer komponentler de sebebiyet verebiliyormuş ama dediğim gibi sisteme bütün kablolar bağlı olsa bile sadece güç kaynağı anahtarını açtığımda ses çıkıyorsa belli ki sorun sadece PSU. Olur da iade durumu olursa 450 lira fiyat limitine uygun alternatif ürün bulabileceğim konusunda biraz şüpheliyim ama belki şansıma akortek bana coil whine olmayan bir seasonic bulabilir de uğraşmam.

    Türkiye'de zaten ürünü almaktan ziyade olur da bozulursa ne yaparız paranoyası dert. Bu müşteri memnuniyeti ne zaman adam olacak acaba.

    Bu arada ürünü 446 liraya satın almıştım, gold fiyatı 799 liraya çekmiş. Teknobiyotik üzerinde de 500 lira şu an. Çok garip.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mordeaur -- 8 Ocak 2014; 21:11:26 >




  • Mordeaur kullanıcısına yanıt
    quote:

    Türkiye'de zaten ürünü almaktan ziyade olur da bozulursa ne yaparız paranoyası dert.


    Nokta atışı :)

    Şu En Para %20 iade olayı bitmeseydi, N11 den AX860 alırdınız, 370-380'e falan geliyordu o şekil. İnventus'da şuan var ama 520 Lira
    http://inventus.com.tr/mi_products/Product.aspx?PID=5858



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi _Dominic_Toretto_ -- 8 Ocak 2014; 21:19:29 >
  • _Dominic_Toretto_ kullanıcısına yanıt
    O enpara hadisesinde gözüm döndü zaten. İlk ay çevre bileşenleri, ikinci ay kasa, üçüncü ay da büyük bomba yeni ekran kartı. 1 ay daha uzatmış olsalar harika olurdu ama bitti. Yalnız 370-380 lira inanılmaz başarılı bir fiyatmış, çok üzüldüm şimdi.

    Yanlış anlamayın, merak ettim; seasonic ürünleri adına minik de olsa negatif bir önyargınız mı var acaba? Ben coil whinesız x-850 yi denk getirmek için mücadele edeyim diyorum. Sonuçta oldukça kalite ve verimli bir seri. Seasonic bildiğim kadarı ile corsair güç kaynaklarını da üretiyor.
  • Mordeaur e. kartın/ kartların neki bu kadar yüksek bi güce ihtiyaç duydun.
  • Selamlar,

    Yakın zamanda anakart/cpu ve 2. ekran kartı olmak üzere bileşenleri güncelleyeceğim. Haswell-e ye odaklı bir yatırım diyelim.
  • Mordeaur kullanıcısına yanıt
    Hayır, Seasonic PSU'larını sistem önerilerinde de tavsiye ediyorum, Corsairi de ediyorum. Başka markaları da ediyorum, duruma göre değişiyor işte.

    En sessiz PSU lar genelde Seasonic den geliyor, Corsair AX önermemin sebebi Sea üretimi olmasıydı. Coil Whine sız X850 denk getirmeye çalışabilirsin tabi :)

    Uzun sürerse uğraş dur, bunaltır sonra :)
  • _Dominic_Toretto_ kullanıcısına yanıt
    @metin abi 52 üyemizin dediği gibi iş tombalaya dönmüş. Coil whine olabilir de, olmayabilir de. Corsair önermeniz adına çıkarırımım coil whine konusunda sorun çıkarma olasılığı daha düşük olması. Yani sonuçta platinium corsair alsam da coil whine olabilir ama piyasa ortalamasını, genel durumu siz daha iyi bilirsiniz.

    http://www.youtube.com/watch?v=ixi-Dhryd7o Linke göre AX860 ile coil whine yaşayıp değişimle kurtulmuş. Olay tamamıyla şans işi. Bekleyip göreceğiz o zaman.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mordeaur -- 8 Ocak 2014; 22:09:13 >




  • dün bende gold tan ss-x750km3 versiyonunu aldım. iyiki almışım bu gün fiyatı yükselmiş. kargoda görünüyor şuan daha gelmedi. inşallah bende sıkıntı çıkmaz. şansıma bakalım tombalayı çektik.
  • chicho kullanıcısına yanıt
    Güle güle kullanın, umarım problem çıkmaz. Montaj sonrası lütfen durumu bizimle paylaşın. Sizden en baştaki ricam, güç kaynağını sadece elektrik kablosu ile prize bağlayıp anahtarını açık konuma getirmeniz. O durumda frekansı yüksek ince bir ses çıkacak mı bakalım. Sonrasında haliyle sisteme takıp güç kaynağını da ekstra olarak dinlerseniz sevinirim. Hepsi basit prosedürler. Haber bekliyoruz.
  • teşekkür ederim. @Mordeaur tamam denerim ve yazarım. yani demek istediğiniz anakarta falan daha bağlamadan prize takıp fişin yanındaki anahtardan bahsediyorsunuz sanırım yani boştayken hiç bir şeye bağlı olmadan anahtarı açar dinlerim.
  • chicho kullanıcısına yanıt
    Aynen hocam. Güç kaynağına hiç bir zararı yok. Pasif halde elektrik almış olacak. Bilgisayarınızı kapattığınızda boş kalmasıyla birebir aynı durum. İki farklı şekilde test etmenizi rica ediyorum çünkü bazen bu coil whine hadisesi diğer parçalarla etkileşim olduğunda da gerçekleşebiliyor sanırım.
  • Corsair CX750'de benim de başıma gelmişti fakat ekran kartı yük altındayken geliyordu bu ses.1 gün içinde değişim yaptılar,şimdilik sorunumuz yok bakalım.
    Galiba şans işi bu hocam,geçmiş olsun
  • Selamlar,

    Çok sağolun hocam. Aynen dediğiniz gibi şans işi. İkinci güç kaynağını özellikle deneyip yollamalarını rica ettim. İnternet ve aracı firma gold üzerinden aldığımdan muhtemelen 10-15 gün sürer yenisinin gelmesi. Sağlık olsun.
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.