Şimdi Ara

SEAT IBIZA 1.0 EcoTSI Yakıt Problemi

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1
Cevap
0
Favori
989
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar merhaba. Aracın ikinci sahibiyim. Ekspertizini yaptırıp o şekilde satın aldım aracımı yaklaşık 2 ay önce lakin şöyle bir problemim var; sizlere de danışayım dedim.

    Aracı aldığım ilk ay, hem araca yabancılığımdan, hem de kendi acemiliğimden ötürü, karma tüketim 9-10l/100km gösteriyordu. Ben de saydığım sebeplerden ötürü kafaya takmadım. Zaten 20 km/s hızda işe gelip giderken yoğun trafikte kullanıyordum hep.

    Fakat bayram tatili gelip çattığında, memlekete gidince tüketimde bir gariplik var gibi geldi. İstanbul-Edremit arası 373 km, ortalama 80-90 km/s hızlarla geldim, yol bilgisayarı da 45-50 gösteriyor hız ortalaması, depoyu fulleyip çıkmıştım, evin önüne aracı çektiğimde çeyrek depo harcanmış gösteriyordu benzin göstergesi, yani araçta 3 çeyrek depo daha vardı. Ortalama tüketimi 6-7 arasında bir rakamdaydı. Sabah bayram ziyareti için yola çıktığımda benzin göstergesi dikkatimi çekti. Yarım deponun bir tık üzerindeydi. Çeyrek depodan kendi kendine düşmüş nasıl olduysa. Sonra bugüne kadar memlekette hep şehir içi 40-50 km/s hızlarda kullandım. Bizim orada trafik yok denecek kadar az. Ortalama 8.3-8.6l kadar yükseldi yeniden. Burada başka kullanıcıların paylaştığı tüketim değerlerini gördükçe bana aşırı geliyor bu rakamlar. Dur kalk bile yapmadım sayılır doğru düzgün.

    Araç 25.000 km de, bakımları şubat gibi yapılmış, lastikler üzerindeki orjinal lastikleri, 2016 üretim. Önler orta seviye, arka lastikler iyi durumda. Ön lastikler 36 ps, arkaları 33 ps kullanıyorum.

    Sizce bu tüketim değerleri normal mi, yoksa randevu alıp yetkili servise götürmeli miyim?

    Memlekette bir vw özel servisine götürdüm. Adam aracın beynine girip her şey normal dedi. Yalnız yine kafaya taktığım bir şey söyledi. Hız sabitleyici sonradan takılmış buna sağdaki ile ikisi farklı renk dedi ancak benim araç style paket. Aynalar kapı kolları falan gövde renginde, ön ızgarada krom çerçeve var, jantlar 15 inç, dijital kliması falan var. Aracı satan kişi referance paketi kendi bu şekilde yaptırıp style diye satmış olabilir mi yoksa servisin iş bilmezliği midir? Ayrıca benzin seviyesini okuyan kısım ile aracın beynini de sıfırladı, bir 100km kullan, sonra sıkıntı olursa tekrar bakarız dedi.

    Yardımlarınızı ve yorumlarınızı bekliyorum.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >







  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.