Şimdi Ara

*****---SEAT İBİZA/CORDOBA KULÜBÜ---*****(108 ÜYEYİZ!!!) (141. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6.324
Cevap
55
Favori
482.223
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 139140141142143
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Foruma ölü havası sinmiş.
    Kimse ortalarda yok. Kimsenin de sorunu yok sanırım.
  • Arada giriyoruz Bu arada erzurumda şu an itibariyle hava -4 derece.Kışlık lastikleri hyundai servisinden 25 tl ye rot balans dahil taktırdım ....Camsuyu değiştirmem gerek haalen yazlık var ayrıca antifiriz derecesinide kontrol etmedim onlar kaldı birtek...
  • Üstat Erzurum soğuk memleket -4 dedin ben burda üşüdüm gerçekten
    Aman antifirizi kontrol ettirmeyi es geçme çok önemli sende biliyorsun
  • antifiriz derecesi nasıl ölçülüyor.. yagcıya mı götürmem gerekli acaba?
  • Çok basit bir aleti var..http://www.hepsiburada.com/Liste/carub-antifiriz-olcme-cihazi-elips-br0460302/productDetails.aspx?productId=otmbrkbr0460302&categoryId=20024995&SKU=OTMBRKBR0460302..Bunun içine yedek su depsonu açıp içinden çekiyorsunuz sıvıyı oda ölçüyor..
  • Arkadaşlar bugün bir arkadaşım aradı ablası için bi cordoba bulmuşlar 2005 full modeliymiş 1.4 tdi 127 binde en son 19750 ye bırakacağını söylemiş bende olumsuz cevap verdim doğrumu yaptım acaba?Km si yüksek hemde 6 senelik araç olduğu için..
  • 2005 model için km düşük bile Melih. Fiyat da eğer araba gerçekten temizse hak ettiği fiyat. 2005-6 modeller temizse o fiyata gidiyor zaten. 6 yaşında bir arabanın 120 bin km.den aşağı olması beni aksine sevindirir çünkü km.nin düşürülmemiş olduğunu gösterir. 6 yaşında bir dizel araba her halükarda 120 bini devirir hatta 150 bini devirir.

    Sen bari km takıntısı yapma Önemli olan arabanın yıpranmamış, temiz kullanılmış olması ve ekspertiz raporu...
  • geçen hafta içi
    4 adet lastiklerimi sıfırladım

    195*60*15 Michelin alt grubu olan
    kormoran snowpro aldım 125 tl
    şimdilik gayet mennunum.

    yarında 10 bin bakımına gidiyorum
    * Hava Filtresi * Yağ Filtresi * Polen Filtresi * Yakıt Filtresi * Castrol Motor Yağı * İşçilik *
    150 tl

    bu ay sonundada zorunlu trafik sigortamı yenileyecem.
    185 tl.

    ocak ayındada vergisine bakacaz artık.

    2004 Seat Cordoba 1.4 TDI
  • Hayırlı olsun lastikler. 60 yanak taktırmanın faydalarını göreceksiniz. Önceden 55 mi 60 mı vardı?

    Ocakta sizin vergi diliminiz düşecek 2004 model olduğu için 7-11 yaş kademesine inecek. 152 liraymış o da. Biz 261 liraya devam.
  • bende 261 lira veriyorum vergi.Sigortasını 130 tl olarak anadolu sigortadan yaptırdım.Kaskosunu aynı yerden 820 tl gibi bir rakama yaptırmıştım yanılmıyorsam..Bu arada arabama geri geri çıkarken bir hanzo sağ ön kapım ve çamurluğa değdirmiş..Akşam olduğu için sadece kirli aracım üzerinde kapı bandı üstünde tozun kirin alınmasını gördüm.Baktım çok azda aşınma var neyse demiştim.Allahtan adamın tel no plaka ve 2 foto almışım..Ertesi gün sağ ön çamurlukta el kadar bi göçük farkettim..Adamı çağırdım bügün kasko şirketime gittik sağolsun arkadaşımla orda kaza tutanak vs doldurduk yardımcı oldu.Pazartesi filan aracı seat servise götürücem göçüğü çekerler de iz vs kalırsa komple çamurluğun değişimini istiycem.Nasıl olsa değişmiş parçaydı..Yok çekiçlensin parça boya filan istemiycem...Tabi istememe gibi bir hakkım varsa...hem kapı bandı üstünü hallettircem hemde orayı..
    Bu arada bizim abi ankaradaki ablasına 2006 117 binde almış 21750 ye..Geçen sene iyi almışım benim aracı 2008 54 binde 21750ye..e tabi ön tarafın değişmesinden dolayı fiyatı uygundu şaside vs bi problem olmadığı için airbagler vs açılmamış klasik kasko değişimi serviste yapılmış.Akü bile 1 senelik




  • Arkadaşlar yukarıda da belirttiğim gibi 2000 model seat cordoba aldım ve araçta şuanda 15 inc çelik jant ve hız lastiği bulunmakta zaten bu araçların süspansiyonları oldukça şert iken birde bu hız lastikleri gerçekden rahatsız ediyor.Bir arkadaşım sıfır era aldı ve aracına çelik jant aldı fabrikasyon 14 inc jantları duruyor acaba benim 2000 cordoba stella ya uyarmı? Daha doğrusu 2000 model cordoba stella nın orjinal lastik-jant ölçüleri nelerdir?
  • @ Murat_çavuş Era'nın jantının bijon aralığını bilmek lazım bu soruya cevap vermek için, ama büyük ihtimal uymuyordur. Arabada 15' varken 14'e düşürmenize gerek yok bence. Yeni lastik alın daha iyi. O model Cordobaların orjinal lastik ölçülerini bilmiyorum.
  • @bilgeturk,

    Ben Dunlop SP Sport 9000 195/55-R15 ZR taktirdim yaklasik 1 sene once.islak ve kuru zeminde yol tutusu ve frenaji muhtesem.Bir michelin fanatigi olarak dunlop beni bi'hayli sasirtti acikcasi.Hele ki viraj performansi.Yani sinifindaki benzer (Renault clio,vw polo,Ford fiesta,Citroen C20 ve hatta farkli klasmandaki fiat linea gibi) araclarin yuksek hizla girmeye tereddut edecegi virajlara 120km/h hizla neredeyse savrulmasiz giriyorum (okmeydani tem baglanti yolunun edirne istikametine giderken yer alan sola keskin virajdan bahsediyorum) 60 yanak konforu arttirdigi ve on takima gelen zararlari 55 yanaga gore daha fazla minimize ettigi icin tercih edilebilir.Lakin kendi fikrim ve uyguladigim durum 55 yanagin daha uygun oldugudur.Bu arada davlumbaza ya da on takimda baska bir ogeye surtme gibi bir durum olmuyor 195/55-15 olcusunun.

    Kazasiz gunler diliyorum.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: pckopat_6

    Hayırlı olsun lastikler. 60 yanak taktırmanın faydalarını göreceksiniz. Önceden 55 mi 60 mı vardı?


    aracın orjinalleri 55 bildiğiniz gibi,
    benden öncede 195*60*15 good year vardı üzerinde
    lastiğin diş derinlikleri çok iyiydi
    fakat geçen frene basdım araba kaydı
    bu durumda lastiğin tarihi geçmiş özelliği kaymetmiş
    dediler,

    55 ler pahalı olmazsa onlardan alırım, aslında.
    60 lar janta sanki tam olarak oturmuyor gibi gözüme gözüküyor.

    bugune kadar bir problem yaşamadım.


    bugunde bakımdan çıktım, servise ikaz uyarısını 10.000 km olarak
    ayarlıyorlar onu 15.000 olarak girin dedim olmaz dediler
    neden ve nasıl olmuyorsa anlam veremedim.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi blacksea -- 11 Kasım 2011; 17:16:19 >
  • Dün Erzurum merkezden havayoluna giden yolda hız denemesi yaptım....Havaalanına gidişte 180 km/h gördüm.Dönüşte 165 yaptı en fazla foto aldım zaten yakın zamanda eklerim inşallah..Bu arada aracım stock..Ayrıca kar lastikleri var üzerinde..
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Murat_çavuş

    Arkadaşlar yukarıda da belirttiğim gibi 2000 model seat cordoba aldım ve araçta şuanda 15 inc çelik jant ve hız lastiği bulunmakta zaten bu araçların süspansiyonları oldukça şert iken birde bu hız lastikleri gerçekden rahatsız ediyor.

    Bu hız lastiği kelimesi son zamanlarda ikinci el araç piyasasında araç satan kişlilerden sıkça duyulan bir söz...
    Hocam hız lastiği diye bir şey yok , her lastiğin güvenli olarak kullanılacak hız sınırları bulunmaktadır. Aşağıda lastiklerin üzerinde bulunan hız sembolleri ve bu sembollerin hız limitleri bulunuyor onları bir kontrol edin bence

    Kış lastiği diye tabir edilen soğuk iklim lastikleri var , bunların ağır hizmet tipi olarak belirtilen çivili olanlar var , 4 mevsim tabir edilen her duruma optimum uyum sağlayan lastikler var. Bir de sadece sportif anlamda üretilen Gerçek Hız lastikleri var ki , onlar profesyonel motor sporlarında kullanılan çok pahalı ve kullanım ömrü çok kısıtlı lastiklerdir..

    Şimdi size araç satarken söyledikleri "Hız lastiği" ibaresindeki lastiklerinizin üzerinde yazan hız sembol harfini bir kontrol edip bu tablodan karşılaştırın
    Lastiğinizin üzerinde örnek olarak vermek gerekiyorsa 185/60 R 15 82 T gibi bir ibare varsa , sonda bulunan T harfi lastiğin hız sembol kodudur ve üretici firma için 190 Kmh hıza mukavemet edecek şekildeki hammadde ve özel karışımlardan imal edilmiştir.

    Şimdi bir bakın bakalım sizin aracınızdaki lastik hız sembolu hangisi ? S - T - U gibi hız sembolleri varsa zaten sizin aracın ulaşacağı hız limitleri içerisinde bir lastik seçimi yapılmış olup , aracınıza "Hız lastiği" diye tabir edilen yüksek performans lastikleri felan takılmamış demektir...


     *****---SEAT İBİZA/CORDOBA KULÜBÜ---*****(108 ÜYEYİZ!!!)


     *****---SEAT İBİZA/CORDOBA KULÜBÜ---*****(108 ÜYEYİZ!!!)



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BIXI MAN -- 16 Kasım 2011; 11:19:32 >




  • Arkadaşlar merhaba 1 yıldır 2006 model 1.4 TDI stylance ibiza kullanıcısıyım. Dün yağ bakımı yaptırdım. araba 204 bin oldu aldığımda 138 bindi . Çok şükür memnunum arabadan bir sorun yok ama arabayı aldığım kişi bana triger bakımı yapıldı denmişdi dediğim gibi hiç bir sorunum yok. Ama yinede triger bakımını değiştirim dedim . Arkadaşımda al parçaları gel ben yaparım dedi kayış ve bilya dedi . Şimdi size sorum nerden hangi parçaları alayım ucuza ve sağlam. Ve ben ya bakımını yaptırdım . Diğer yağ bakımında onuda aradan çıkarsam olurmu . diğer 10 bine kadar parçaları tedarik ederim. yardımlarınızla . İlginiz için şimdiden teşekkürler.


    http://www.sahibinden.com/listing/vasita-yedek-parca-otomobil-arazi-araci-2003-ve-sonrasi-tum-cordobalara-mercekli-xenon-far-51024234/detail/

    Bu ilandaki farlar sizce nasıl alınırmı görüntü iyimdir.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi xerkutx -- 18 Kasım 2011; 0:45:11 >




  • 180 binde değişmesi lazımdı trigerin. Diğer yağ bakımına 215 bin yapmış olacaksınız 35 bin km. gecikmiş olacak. Bence şimdiden değiştirtin.
  • Arkadaşlar merhaba,
    1haftadır arabayı çalıştırırken hemen anında almıyor marşı bi tekliyor sonra çalışıyor ekranda ABS lambası yanıyor sönüyor, ben anlam veremmedim ama çalıştırıp biyere gittikten sonra stop edip yeniden çalıştırdığımda aynı şeyi yapmıyor sadece motor soğukken ilk çalıştırmada bu oluyor
    Aküden şüpeleniyorum ama tam kestiremedim sizce ne olabilir???
  • Soğuk havalarda öyle yapıyor. Tek yapman gereken marşa yaz mevsiminde veya motor sıcakken bastığından 1-2 saniye kadar daha uzun basman. Sebebi ise motorun 3 silindir olması ve özellikle soğuk havalarda bir saniye kadar daha fazla güç istemesi. Zaten motor ısındıktan sonra ve çok soğuk olmayan havalarda böyle bir sorun olmaz dediğiniz gibi.

    ABS ışığı ise tamamen bundan bağımsız. Bilgisayara bağlanıp algılanması gerekiyor birçok sebebi olabilir. Balata eksilmesinden tut fren devrelerinde herhangi bir arızaya kadar. İhmal etmeyin...
  • 
Sayfa: önceki 139140141142143
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.