Şimdi Ara

*****---SEAT İBİZA/CORDOBA KULÜBÜ---*****(108 ÜYEYİZ!!!) (6. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6.324
Cevap
55
Favori
482.532
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Benide Ekleyin benide :D 2001 Seat İbiza Signo
  • quote:

    Orjinalden alıntı: Bestlove

    Benide Ekleyin benide :D 2001 Seat İbiza Signo

    Ekledim kardeş.
  • bende aranıza katılmak istiyorum

    2004 model
    cordoba signo plus
    benzinli 1.4 100bg olanlardan
    60000 de temiz
    sahibi 17.500 istiyor

    ne diyorsunuz alıp aranıza katılayım mı.
    piyasasını bilenlerin yardımlarını rica ediyorum.

    Teşekkürler



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cemalerdemir -- 12 Eylül 2008; 11:14:33 >
  • quote:

    Orjinalden alıntı: cemalerdemir

    bende aranıza katılmak istiyorum

    2004 model
    cordoba signo plus
    benzinli 1.4 100bg olanlardan
    60000 de temiz
    sahibi 17.500 istiyor

    ne diyorsunuz alıp aranıza katılayım mı.
    piyasasını bilenlerin yardımlarını rica ediyorum.

    Teşekkürler

    Hocam iyi bi pazarlıkla 17'ye alınır,araç gerçekten temiz ve bakımlıysa,km'si de orjinalse kaçırmayın derim.
  • forumda cordobanın çok rahatsız edici rüzgar sesi aldığı söylenyor ama
    aracı biraz kullandım çok rahatsız edici rüzgar sesi almadım(80-90 km/h).

    birkaç seçenek var
    1- ben anlayamadım
    2- ses meselesi abartılıyor
    3- sesten rahatsız olanlar mersedes sahibi

    bu konuyu merak ediyorum.
  • 2008 cordoba tdi kullanıyorum. Rüzgar sesine katılıyorum 140 km hızda bile çok rahatsız edici bir ses almadım. Ancak motor sesinin grubundaki benzer dizellere göre (örneğin accent era kullandım ona oranla söyleyebilirim) yüksek olduğuda bir gerçek.
  • Arkadaşlar dün itibarı ile siyah renkli Yeni ibiza 1.2 referance arabama kavuşmuş bulunmaktayım. Herhangi bir sorusu olan arkadaş varsa büyük bir zevkle cevaplarım
  • Oncelikle kaca aldın indirim yaptılar mı ?

    quote:

    Orjinalden alıntı: kaya5789

    Arkadaşlar dün itibarı ile siyah renkli Yeni ibiza 1.2 referance arabama kavuşmuş bulunmaktayım. Herhangi bir sorusu olan arkadaş varsa büyük bir zevkle cevaplarım
  • Metalik renk ile beraber 26.250'ye aldım aynaları metalik siyaha boyadılar bedavaya. Normalde aracın metalik renksiz fiyatı 25900 artı 600 metalik farkı = 26500 ve kesinlikle indirim yapmıyolar. Ben başta beyaz alacaktım, bana ayırmışlardı ama sonra baska bir bayiiden başka birisi benim beyaz aracı satın almış. Ellerinde de tek beyaz oymuş 26000e aynaları da boyicaklardı anlaşmıştık. Sonuç olarak beni madur ettiklerinden dolayı böyle bir indirim yaptılar Ona da indirim denirse Siyahın biraz bakımı zormuş bugun bunu anladım ama en az beyaz kadar güzel duruyo bu da...
  • quote:

    Orjinalden alıntı: kaya5789

    Metalik renk ile beraber 26.250'ye aldım aynaları metalik siyaha boyadılar bedavaya. Normalde aracın metalik renksiz fiyatı 25900 artı 600 metalik farkı = 26500 ve kesinlikle indirim yapmıyolar. Ben başta beyaz alacaktım, bana ayırmışlardı ama sonra baska bir bayiiden başka birisi benim beyaz aracı satın almış. Ellerinde de tek beyaz oymuş 26000e aynaları da boyicaklardı anlaşmıştık. Sonuç olarak beni madur ettiklerinden dolayı böyle bir indirim yaptılar Ona da indirim denirse Siyahın biraz bakımı zormuş bugun bunu anladım ama en az beyaz kadar güzel duruyo bu da...

    Hayırlı olsun,kazasız belasız kullanırsınız inşallah.Aracı bi kısaca değerlendirebilirseniz seviniriz.




  • iyi dileklerin için tesekkür ederim enoman. Kısaca degerlendirecek olursam sürüş zevki yuksek bir motor 1.2, kesinlikle aa bu araba gitmez diye kimse ön yargıda bulunmasın. Mesela dergideki testlerde 13,5sn cıkıyo 0-100km hızlanması, fabrika verisi 15sn olmasına ragmen. Alt devirlerde cok canlı bir motor. Arkadasın 1.4 C4ünün ikinci viteste cok cok zor cıktıgı yokusu ben hızlanarak cıktım mesela bana cok enteresan geldi. Neyse zamanla arabanın guzel yanlarını yazarım cunku gercekten guzel araç yaz yaz bitmez. Ama kötü yanlarını söyliyim, alacak olanların önceden bilgisi olsun :

    Arka diz mesafesi kısıtlı.
    Motor sesi alt devirlerde hiç güzel değil nerdeyse dizel araba sesi(o kadar değil tabi ama).
    Yuksek hızlarda yapılan kontrolsuz ani frenlerde arabanın hafif sağa sola yalpalaması.
    20ytlilk benzinle 80km yaptıkm sehir içinde az trafikte, beni pek memnun etmedi ama araba yeni oldugundan biraz fazla yakacagını söyediler.
    Yuksek devirlerde(4500den sonra) cansız ama daha tam da zorlamadım arabayı acıkcası yeni oldugundan dolayı.
    Ani sağ - sollarda daha iyi olmasını beklerdim yol tutusunun.(14" ve 175mm tabanlı lastiklerden dolayı olabilir)

    Bu saydıklarım buyuk ihtimalle butun B sınıfı araçların sorunudur bilmiyorum. Su ana kadar hep astra golf megane leon civic gibi arabaları sürmüş biri olarak B sınıfı hiç bir aracı sürmeemiştim ama yinede test ettğim G.Punto ve 207 den daha guvende ve rahat hissettim kendimi arabanın içinde.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kaya5789 -- 14 Eylül 2008; 11:02:21 >




  • gule gule kullan hocam , allah kazasiz belasiz kullanmak nasip etsin...
    deneyimlerini bekliyoruz merakla....
    quote:

    Orjinalden alıntı: kaya5789

    Arkadaşlar dün itibarı ile siyah renkli Yeni ibiza 1.2 referance arabama kavuşmuş bulunmaktayım. Herhangi bir sorusu olan arkadaş varsa büyük bir zevkle cevaplarım
  • Arkadaşlar Seat Cordoba 2006 model 1.4 TDI modelini türkiyede izinde olduğum süre içerisinde 10 günlüğüne kiraladım ve bu arabayı test etme imkanım oldu. Öncelikle beni şaşırtan yakıt tasarrufu oldu, % 90 ı uzun yolda olmak üzere 1300 km de sadece 12.3 kuruş yaktı km başına. Yol tutuşu hoşuma gitti virajlarda oldukça başarılı. Motor sesinin diğer dizellere göre azbiraz fazla çıktığı doğru ama uzun yolda beni rahatsız etmedi, şehirlerarasında motor devrini alınca bunu hissetmiyorsunuz zaten.. Bagaj hacmi bir aile için olduğundan daha geniş, koltukların ayarını istediğiniz gibi yapabiliyorsunuz ve bunun için çok bir çaba harcamıyorsunuz. Ama arka koltukları insanı biraz fazla gömüyormuş hissini verdi bana. Birde alışkın olmadığımdan herhalde ikide bir silecek koluna elim çarptı. Arabanın görünüş olarak oldukça dolu bir görünümü var ön farları arka stop lambaları ve yüksekliğiyle ve de orjinal çelik jantlarıyla birlikte şık duruyor..




  • quote:

    Orjinalden alıntı: ankura

    Arkadaşlar Seat Cordoba 2006 model 1.4 TDI modelini türkiyede izinde olduğum süre içerisinde 10 günlüğüne kiraladım ve bu arabayı test etme imkanım oldu. Öncelikle beni şaşırtan yakıt tasarrufu oldu, % 90 ı uzun yolda olmak üzere 1300 km de sadece 12.3 kuruş yaktı km başına. Yol tutuşu hoşuma gitti virajlarda oldukça başarılı. Motor sesinin diğer dizellere göre azbiraz fazla çıktığı doğru ama uzun yolda beni rahatsız etmedi, şehirlerarasında motor devrini alınca bunu hissetmiyorsunuz zaten.. Bagaj hacmi bir aile için olduğundan daha geniş, koltukların ayarını istediğiniz gibi yapabiliyorsunuz ve bunun için çok bir çaba harcamıyorsunuz. Ama arka koltukları insanı biraz fazla gömüyormuş hissini verdi bana. Birde alışkın olmadığımdan herhalde ikide bir silecek koluna elim çarptı. Arabanın görünüş olarak oldukça dolu bir görünümü var ön farları arka stop lambaları ve yüksekliğiyle ve de orjinal çelik jantlarıyla birlikte şık duruyor..

    Aynen hocam 1070km.Antalya yolculuğumda ben de 12 kuruş yakmıştım.Diğer dediklerinize de aynen katılıyorum.




  • quote:

    Orjinalden alıntı: enoman

    Aynen hocam 1070km.Antalya yolculuğumda ben de 12 kuruş yakmıştım.Diğer dediklerinize de aynen katılıyorum.



    Evet kullandığım süre içerisindeki performansı Türkiyeye döndüğümde almayı düşündüğüm otomobiller listemde ilk sıralarda yerini aldı şimdiden..
  • quote:

    Orjinalden alıntı: ankura


    quote:

    Orjinalden alıntı: enoman

    Aynen hocam 1070km.Antalya yolculuğumda ben de 12 kuruş yakmıştım.Diğer dediklerinize de aynen katılıyorum.



    Evet kullandığım süre içerisindeki performansı Türkiyeye döndüğümde almayı düşündüğüm otomobiller listemde ilk sıralarda yerini aldı şimdiden..

  • ibiza veya cordoba'nın 1.4 tdi modellerinde eksi diyebileceğiniz bir özelliği var mıdır? bide s-rider tdi diye bir seçeneği var mı eski kasa ibiza cordoba'ların? yoksa yanlış bilgilendirme mi söz konusudur? seat'ın Türkiye sitesinde bir ibare bulamadım da. tdi'da Fabrika çıkışı modifiyeli olan model var mıdır varsa teknik bilgi verebilmeniz mümkün mü?
  • quote:

    Orjinalden alıntı: _opeth

    ibiza veya cordoba'nın 1.4 tdi modellerinde eksi diyebileceğiniz bir özelliği var mıdır? bide s-rider tdi diye bir seçeneği var mı eski kasa ibiza cordoba'ların? yoksa yanlış bilgilendirme mi söz konusudur? seat'ın Türkiye sitesinde bir ibare bulamadım da. tdi'da Fabrika çıkışı modifiyeli olan model var mıdır varsa teknik bilgi verebilmeniz mümkün mü?



    1.4 TDI'ın sesi oldukça yüksektir. Tabii beğenirseniz... Beğenmezseniz rahatlıkla "gürültülü, traktör gibi" diyebilirsiniz.

    Ancak bu sesi kesinlikle rahatsız edici bir şekilde iç mekana yansıtmaz. Özellikle hoşlanmayanlardan değilseniz sorun olmayacaktır.

    Zira benim gibi, bu sesi çok seven bir çok kullanıcı var.

    =================


    S-Rider bir "ara donanım". 2006'da yapılan makyajdan önce çıkarıldı ve makyajla birlikte kalktı. Onun yerine günümüzde de kullanılan Referance, Elegance ve Stylance geldi. (1 aydır sadece Stylance ile satılıyor yalnız)

    S-Rider'ın eski ve makyajsız 2002-2005 modellerden tek farkı, jantların güncel Stylance jantları olması.

    =================

    Fabrika çıkışı modifiye söz konusu değil.


    =================

    Bu arada; bu aracın arka koltuk diz mesafeleri çok geniş değil. Bizzat denemenizi tavsiye ederim.

    Ayrıca süspansiyon ve lastik ölçüleri de spor ayarlı olduğundan konfor bakımından biraz "sert" gelebilir. Normalde yeterince konforlu. Ama bazı derin çukurlara hızlı girdiğinizde gerçekten dişlerinizi sıkabilirsiniz.




  • teşekkür ederim. sert süspansiyon yol tutuşuna olumlu yönde destekliyosa dişimi sıkabilirim sorun değil
  • quote:

    Orjinalden alıntı: _opeth

    teşekkür ederim. sert süspansiyon yol tutuşuna olumlu yönde destekliyosa dişimi sıkabilirim sorun değil



    Önemli değil.

    Aracın sürüş dinamikleri gerçekten harika. Direksiyonu oldukça direkt. Süspansiyon zaten malum. Şanzıman 4'den 5'e geçiş hariç mükemmel. (4-5 arası yol çok uzun)

    Bütün bunlar bir araya gelince kullanımı çok keyifli bir araç elde etmiş oluyorsunuz. Bu açıdan kesinlikle tavsiye ederim.

    Yalnız mümkünse makyajlı tercih etmenizi tavsiye ederim.




  • 
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.