Şimdi Ara

SEDONA MI KRON MU MOSSO MU

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
13
Cevap
0
Favori
16.928
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • MTB OLARAK 600 TL YE KADAR HANGİSİNİ DAHA DONANIMLI VE DAHA İYİ



  • Mosso

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bu fiyata bence mosso

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • KRON XC 150 İLE MOSSO WILDFIRE ARASINDA KALDIM HANGİSİ KOMPENANT OLARAK DAHA İYİ VE DAHA HAFİF XC 150 AĞIRLIĞI HAKKINDA BİLGİ SAHİBİ OLAN VAR MI




  • Bana göre donanımlarının karşılaştırılması pek yapılamaz aşağı yukarı aynı sayılacak bisikletler. Ama senin için bir karşılaştırma listesi yaptım umarım işini görür



    Kadro:Mosso ile kron aynı salcano bilgi vermemiş kadro hakkında bilgi vermemesi kötü hiç karşılaşmadığım bi durum.
    Maşa: Mosso maşayı modeline kadar yazmış , kron bilgi vermemeyi seçmiş kron neo nedir öyle bir maşa markası mı var sen mi üretiyorsun yoksa inanmam / salcano taçlı amortisörlü diyerek sadece zoom olduğunu söylemiş. Zaten bi önemi yok hepsi aşağı yukarı aynı kalitede maşalardır diye tahmin ediyorum.
    Gidon, Gidon Boğazı, Sele Borusu: Mosso kadro ve maşa üreten büyük bir tayvan firması. Aynı zamanda hazır bisikletleride var. Ama uluslar arası sitesinde bizde satılan bisikletlere rastlayamadım. Anladığım kadarıyla Türkiyedekiler isim hakkını alıp burada bisiklet topluyorlar. Kendi markasını yazmış bu parçalar için. En azından alaşım olduğu yazıyor :). Kronu hepimiz biliyoruz ama kron neo parçaları bilmiyoruz aşağı yukarı bu parçaların birbirinin aynı olduğunu düşünüyorum. Salcano zoom kullandığını söylemiş modelleride vermiş ama gidon boğazının çelik olması bir eksi.
    Sele: Bu konudada firmalar marka vermemiş olmakla beraber salcanonun jel takviyeli selesi kocaman bir artı.
    Maşa yatağı: Mosso ve salcano 15-20 tl ye bulunabilecek neco’ nun farklı modellerini kullanmışlar krondan bu konuda gene bilgi vermemeyi seçmiş. 2 sene önce aldığım kron xc250 (o zaman 150 yoktu) rulmanlı furş yatağı kullanmıştı. Yani bu konudada pek fark yok
    Aynakol: Hepsi aynı fiyata bulunabilen aynakollar seç beyen al . Kron gene aynakol verisini saklamaya çalışmış ama tipi ve kodlaması suntour olduğunu gösteriyor zaten. Hangisi daha az kalitelidir bilemedim. Salcano rulmanlı orta göbek kullandığını söylemiş. Salcano için bu durum bir artı diyer firmalar bu konuda birşey söylememiş.
    Fren: Seleden sonra ilk değişmek istenilen parça sanırım frenler . Logan bu fiyat aralığındaki bisikletler içinde iyi bir fren sayılır. Salcano fren hakkında marka vermekten kaçınmış. 3 bisiklettede en kötü fren papuçlarını değiştirmek istersiniz.
    Pedal: Mosso çelik internetten aratınca alibabadan çiftini 1.7 dolara alabileceğiniz (1000 çift alırsanız) çelik pedalları ile göz dolduruyor :). Kron aliminyum kullandım ben demekte. Salcano öyle birşey kullandımki yazmaya bile utandım diyor . Benim şu 2 sene önceki kron xc250 nin fren kollarından sonra elimde kalan ilk parçası pedallardı. Yoksa pedallar mı ilk gitmişti hatırlayamadım.
    Arka vites Değiştirici: Mosso tx 55 ile diğerlerinden az daha iyi görünüyor.
    Ön vites: Aynı.
    Vites Kolu: Salcano ve Kronun kullandığı STEF 40 çok kötü fren kolları biraz sert davranınca kırılma ihtimalleri yüksek. Stef 51 görece daha iyi.
    Göbek seti: Kronun kullandığı Men joy rulmanlı güzel bir göbek sayılır. Mossonun markasını bilmiyorum ama en azından rulmanlı. Salcano bu konuda bilgi sahibi olmamamızı seçmiş.
    Lastik: Mosso 2.0 salcano 2.1 genişliklerini vermiş. Kron delikanlı gibi rubena scylla kullandım demiş 20 tl civarında fena olmayan bir lastik. Bisikletim aksın yolda derseniz sanırım üçündede lastik değiştirmek fena bir fikir olmaz.
    Elcik : Diğerlerini bilememde kronun velo markasını verdiği elcik eldivensiz sürünce yazın kesinlikle eli yara yapıyor.
    Ağırlık: 13.7 bu fiyat için fena bir ağırlık değil zaten salcanonun 14.335 kg ağırlığı düşünülünce mosso için iyi bir avantaj
    Son söz :

    Bu bisikletler bu fiyatları haketmiyorlar bence en iyi durum biraz daha bekleyip bütçeyi iyice arttırmak olurdu. Tabiki elden gelen buysa ben içlerinde en hafif olana karar verirdim. Salcano kadro malzemesi hakkında bilgi vermediği için uzak dururdum. Bana göre bir bileşen hakkında bilgi verilmemiş veya kendi markası yazılıp geçilmişse o bileşen markasız bir Çin işidir yani durumu allaha kalmış :). Bu fiyatlarda baktığın bütün bisikletlerde aşağı yukarı durum bu olacaktır sanırım. Mosso bileşen olarak diğerlerinden eksik kalmayıp ağırlığıda daha az olduğu için bu üç bisikletten benim seçimim o.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hyungevis -- 26 Haziran 2014; 11:59:05 >




  • Sedona

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Mr.Loney

    Sedona

    +1
  • quote:

    Orijinalden alıntı: speed26

    MTB OLARAK 600 TL YE KADAR HANGİSİNİ DAHA DONANIMLI VE DAHA İYİ

    Aynı konuyu senden önce bende açmıştım. Fiyat bende 600 tl demiştim. Herkes 3 bisiklet türü önerdi. Ama bence önerilere göre mosso al derim. Kron iyi bisiklette mosso krondan daha üstün. Sedona yı sadece servisinden dolayı tavsiye ederler. Bence mosso almalısın

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • https://forum.donanimhaber.com/showTopic.asp?m=93779229

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Maddi olarak 300 tl daha bütçeyi arttırmayı düşünmelisin. Veya bu fiyatlara şehir bisikleti bakmalısın. Hiçbiri olmazsa benim tavsiyem mosso olacaktır.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sene 2023 bende Salcano-Sedona-Mosso-Kron arasından bisiklet bakayım dedim... Sene 2014 lermiş diyorum 300 lira ne

  • Carraro aldım

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.