Şimdi Ara

Şehirin anons sistemine bağlanma

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
657
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar merhaba. Bir ilçede yaşıyorum ve yaşadığım yerde hala anons sistemleri kullanılmakta. Her direkte ASELSAN marka alıcı verici ve amfi devreleri mavi bir kutunun içerisinde. Tahminim üzere Her kutu aldığı sinyali güçlendirip diğer kutuya yolluyor. Sistemlerin on/of işlemi dtfm sinyali ile oluyor bundan eminim. Anons yapılacağı zaman anons cihazları belediye binası merkez kabul edilince belediyeden uzaklaştıkça açılması geçleşiyor. Benim merak ettiğim şu. Evde kendi ses sistemimden bu cihazların kendi dtfm sinyalini bu cihazlara duyurup bu cihazları on konumuna getirirsem herhangi bir fm ya da am verici devresi ile bu hoparlörlerden ses alabilirmiyim ?





    Cihaz ekteki cihazın aynısı. Bu arada kesinlikle hiç bir art niyetim yok. Deneyeceğim olurunu anlayınca bir daha elimi bile sürmeyeceğim. Konu yalnış yerdeyse de affola.




     Şehirin anons sistemine bağlanma



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi emre775 -- 27 Haziran 2015; 17:17:22 >







  • O cihazlar fm bandinda calismiyor ondan eminim.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bende merak ettim şimdi +++

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kesinlikle yapılabilir sanırım ama dediğiniz gibi olması zor sonuçta askeri bir üretim.
  • Ufak bir araştırma yaptım ve cihazların uhf bandında 400-450 mhz aralıkta çalışıtığını ve on of işlemini dtfm ile yaptığını öğrendim. Burada bağzı siteler de bu çeşit anons sistemleri kullanıyor. Dün bir müşterim bu şekil bir sistem istedi ancak deniz kenarında iken yada sitenin herhangi bir yerinden anons yapabilmek istedi. Aklıma kablosuz miktoronlar geldi ancak çekim alanı düşük bende ekteki gibi birşey düşündüm. Bu şekilde kendi cep telefonu ile blirlenmiş numarayı arıyıp *1 komutunu girip mp3 player ya da yerine dtfm sinyalin verecek başka birşeye "play" komutu verecek anons sistemi açılacak telefonun kendi mikrofonu ile anons yapılacak *2 komutu ile de sistemin kapatılması için mp3 yada yerine kullanılacak herhangi bir player a tekrardan sistemi kapatan dtfm sesini vermesi için (play) komutu verilecek ve sistem kapatılacak. Bence çalışabilir bir sistem ama birde sizin fikrinizi almak istedim...
     Şehirin anons sistemine bağlanma
     Şehirin anons sistemine bağlanma



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi emre775 -- 7 Temmuz 2015; 3:44:44 >




  • çalısır görünüyor
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.