Şimdi Ara

Sene 1995 yaş 15 serinin ilk Playstation'ını nasıl aldım... (11. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
265
Cevap
4
Favori
18.492
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
416 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 910111213
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Bana bu anı aynı yıllarda ortaokulda Sega için yaşadığım benzer hikayeyi aklıma getirdi. Tabi Sega o zamanlar PS1'e göre görece daha ucuzdu. 2 bayram tüm harçlıklarımı biriktirmiş ve almıştım. 2 bayram harçlığıyla Sega alıyorduk düşünün. Aldıktan sonra acı gerçek yüzüme çarptı. Aleti aldık ama oyun alamıyordum. Değişim yapabiliyordum sadece. Yani bir oyunu sevsem dahi elimde tutamıyor gidip başkasıyla değiştirmem gerekiyordu yeni bir oyun oynamak istiyorsam. Ne günlerdi.

  • kaan457 kullanıcısına yanıt

    Sana daha fazla cevap vermek benim seviyemi düşürür. Daha anadilde okuduğunu anlayamıyorsun.

  • quote:

    Orijinalden alıntı: Redeemertr

    20 yıl öncesinden çok daha beter duruma geldik.... 90' larda memur çocuğu idim. Yeni seri işlemcili bilgisayarları alabiliyorduk, 486, pentium 75 - 133 - 200 mmx, düşünmeden eskisini verip upgrade ettiriyordum.Şimdi memurlar bir denesin bakalım her sene upgrade etmeye maaşları yetecek mi. 

    Ha ama pardon ya, 90' larda buzdolabı bile yoktu, ayrıca taş yiyorduk  

    sene 2003 üniversite yeni kazamıştım. annem, babam öğretmen kardeşimle bana güncel pentium4 bilgisayar aldılar. ancak ben bazı donanımları beğenmedim. üzerine para verip biraz daha iyisi alındı.


    daha sonra meşhur öğretmenlere verilen toshiba notebook alındı.



    2005 veya 2006 yılında bimeks kampanya ile 1tl=1usd yaptı. o zaman ki en pahalı hp laptop çift çekirdek 17" ekranlı baba gibi teknoloji sahip aldık. şimdinin core i7 oyun laptop gibi düşünün.


    evde pc, kardeşim ve bende notebook vardı. ikimizde ünide okuyoruz. yurtdışından dijital foto makinesi, full hd video kamera aldık.


    şimdi 2 memur üniversitede 2 çocuk okutup , 3-4 senede bu masrafı yapamaz.





  • EjderLefLef kullanıcısına yanıt

    Hocam siz karar tarihine bakıyorsunuz.


    Listenin en sonuna giderseniz 2020 yılı diye bir karar yazmadığını göreceksiniz. Çünkü 2019 yılında alınan karar 2019 tarihi ile listelenmiş durumda. 2021 yılı asgari ücreti de yazacak önümüzdeki ay orada. Karar tarihi 2020 yazacak. 2020 tarihle belirlenecek 2700 lira diyelim asgari ücret 2020 yılı asgari ücreti değil 2021 yılı asgari ücreti olacak. Ve listede görüleceği üzere tutarlar brüt.


    1995 yılı asgari ücreti 1994 yılı resmi gazetesinde yayınlanmıştır.


    Hoş bu gereksiz uzatmayı sizin dediğiniz gibi de düzeltsek yine bir şey değişmez. Zira 1996 yılı asgari ücreti 8.5 milyon brüt 5.5 milyon nettir. Ama dolar 1995 yılında 46 bin ortalama iken 1996 yılında 81 bin lira ortalama olmuştur. Yani 5.5 milyon üzerinden de hesap yapabilirsiniz. Malum o yıllarda dolar her sene 2 kat artıyor en az.

  • 13 yaşında (1995 yılında) bende bayram harçlığım ile alabilmiştim, bayram harçlığım ile almıştım, bayram harçlığı da toplasan 7-8 kişiden den filan almışımdır, şimdinin parasıyla maks 200 er lira vermiş olsalar (para verenler hepsi işçidir, devlet memuru, işveren veya gurbetçi filan da değil yani öyle çok büyük paralar vermediler) 1600 liraya filan almış gibi hesaplıyorum. ohoo nereden nerelere geldik, çoluk çocuk oyuncağı şimdilerde servet fiyatına satılıyor, eskiden ulaşılabilir nesneyken şimdilerde fiyatlar uçmuş, demek oluyor ki ekonomi çökmüş de çökmüş. allah yardımcımız olsun

  • O kadar geriye gitmeye gerek yok. 2007 senesinde 3 aylık burs paramla PS2 + 2 kol + memory card almıştım, toplam 150 lira. 1 kol hariç diğer hepsi duruyor hâlâ.

  • Arkadaşlar siz fazla hayal görüyorsunuz eskiden et yiyemiyordu millet. Dolar 1 tl 1 olsun cari açık patlasın sonra hepten işsizlik ve pahalılık artsın

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: İbrahim770

    Arkadaşlar siz fazla hayal görüyorsunuz eskiden et yiyemiyordu millet. Dolar 1 tl 1 olsun cari açık patlasın sonra hepten işsizlik ve pahalılık artsın

    Arap milleti et yiyemiyorsa bize ne. Türkler gayet güzel et yiyebiliyordu.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ben ilk Playsitation 1 i aldığımda 12 yaşımdaydım simit satarak 3 ayda aldım okul çıkışı sadece 2 , 3 saat hafta sonu sabahtan ilkindiye kadar çalışarak aldım. Hiç unutmuyorum cuma günüydü tamda cuma saatine dek gelmiş almam cumaya beraber gitti önüme koydum öyle kıldım namazı ödüm koptu çalarlar diye ama çalınmadı :D


    Şimdi ps5 almak hem fiyatından hemde orjinal oyunların kazık üstü kazık fiyatlandırmasından ötürü hiç düşünmedi almayı Pc daha cazip hem oyunları ucuz hemde bilgisayar her işi yapar.

  • Sene 2006, üç ay çalıştım maaşın hepsini biriktirdim, öğrenciydim, orta ayar bir PC topladım. Hatta bazı parçalar en ucuzundandı, klavye fare falan çok dandikti.

    Şimdi üç ay çalışsam 7350 lira asgari ücret birikir yine orta ayar bir PC toplarım. Bişey değişmemiş benim hatırladığım kadarıyla bakınca.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Sene 1995 daha o zamanlar ülkemiz bu denli gelişmemiş ve bu şekilde bir refaha kavuşmamıştı'dan sonrasını okumadım

  • 1995da babam 1992 model DoğanL almış, 1999'da kendi evimizi almıştık.Doğan bu ev için satıldı, yerine 131 almıştık.Bu sırada 2 çocuk okuyor.Tek maaşla bunlar yapılabiliyormuş.Şimdi 3 yaşında araba alacaksınız,3 sene içinde biraz borçlanarak ev sahibi olacaksınız.Üstüne 2 çocuk okutacaksınız.

    İMKANSIZ.

  • "Sene 1995 daha o zamanlar ülkemiz bu denli gelişmemiş ve bu şekilde bir refaha kavuşmamıştı. O zamanlar şartlar çetin ve zor olduğundan daha kredi kartı ve benzeri şeyler pek kullanılmazdı"

    Konuya böyle başlamışsın ama neresini eleştireceğimi şaşırdım.Acaba dedim ironimi yapmış ama uzun yazıyı gördükten sonra ciddi ciddi yazdığını gördüm ve kalanını okumama gerek kalmadığını düşündüm.

    Sana iyi şaşırmalar.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • +30 ps3 kullanıcılar derneğinden (gerçi dernek falan kalmadı ama ) ve ben nihat'tan cem' e selam olsun.güzel günlerdi be cem

  • Hey gidi günler hey, 90'ların sonunda ben de ilk Tomb Raider oyunumu almıştım. Keyifle oynadığım oyunlardan biriydi. Sürürkleyici bir atmosferi vardı. Eski oyunlarda aldığım keyfi şimdi ki oyunlarda alamıyorum.

  • AREryilmaz kullanıcısına yanıt

    Ben aciklayayim. Laiklik demokrasinin on sartlarindan biridir. Laikligin olmadigi yerde demokrasi, hukuk, insan haklari olmaz. Bunlarin olmadigi yerde de gunumuz kuresel ekonomisinde surdurulebilir kalkinma olmaz. Gunumuzde saglam ekonomi ile birlikte ozgurluk ve insanca yasam, ancak ve ancak laiklik ile mumkundur.


    Tabi bu, laiklik olan her yerde saglam ekonomi, ozgurluk ve insanca yasam vardir anlamina gelmez, laiklik olmayan yerde bunlarin olmasi mumkun degildir sadece. Saglam ekonomi dort nala kosan bir at ise laiklik o atin dort nalidir. O nallara sahip olmak kosan ati garanti etmez, sadece mumkun kilar.

  • 2001 yılında lise 1 deyken ben de benzer şekilde PlayStation 1 almıştım. PlayStation salonu sahibi satıyordu 90tl ye ikinci el. Haftalığım 20tl idi. Hergün pendikten üst kaynarcaya yürüyerek gidip geliyordum para biriktirmek için. Bu şekilde 2 ay para biriktirip almıştım. Haftalığımı eve verdiğim için biriktirmek zor olmuştu ama sonunda muvaffak olmuştum

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 95 yılında Tarkan'ın Aacayipsin kaseti ve Michael Jackson'ın 2 kasetten oluşan History kasetlerini bulmak da almak da zordu.Tarkan o sene patlama yapmıştı zaten zor bulunuyordu,Mj'in kaseti de en pahalı kaset idi el sürülmüyordu vallahi.Sene 1995 yaş 15 serinin ilk Playstation'ını nasıl aldım... 


    Orijinal Kaset bulmak da,almak da zordu o yıllarda,radyodan şarkı denk getirip boş kasete çekerdik,ya da liste yapıp götürürdük kasetçiler para karşılığı çekerdi ne emek dolu günlerdi ah ahSene 1995 yaş 15 serinin ilk Playstation'ını nasıl aldım... 



    Sene 1995 yaş 15 serinin ilk Playstation'ını nasıl aldım...


    Sene 1995 yaş 15 serinin ilk Playstation'ını nasıl aldım...




  • 
Sayfa: önceki 910111213
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.