Şimdi Ara

Sennheiser Momentum True Wireless 2 detaylı inceleme. (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
76
Cevap
2
Favori
6.828
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: BAHADIR

    Merhaba, kulaklığı 2 gün önce aldım, çok az ses gelme durumu bende de vardı, ve iade etmeyi düşünüyordum. Bugün kullanim kılavuzunu tekrar okudum ve sağ kulaklığa basılı tutarak sesi yukseltebildigimizi gördüm. Telefondan ses seviyesi maksimumda gözüktüğü halde sağ kulaklığa basılı tuttuğum an duyduğum ses 3-4 kat arttı. Belki aynı şey size de olmuş olabilir, iyi günler.

    Bir umut dediğinizi denedim ancak bende ses yüksekliğine müdahale edince telefondan da görüntülenebiliyor. Belirttiğiniz gibi bağımsız değil yani.

  • Bu kulaklığı sipariş verme aşamasındayım.

  • the flying dutchman kullanıcısına yanıt
    Daha neyini düşünüyorsun :)) direkt amazondan al şu an 2100 civarına düştü kaçırma. Ürünün iadesinde sorun çıkarmayan ender yerlerden.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: RefBatu

    Daha neyini düşünüyorsun :)) direkt amazondan al şu an 2100 civarına düştü kaçırma. Ürünün iadesinde sorun çıkarmayan ender yerlerden.

    Aslında konu Sennheiser olunca benim için düşünülecek çok bir şey yok da, okuduğum olumsuz yorum sayısı da az değil. İnsanlar beklentilerini mi çok yüksek tutuyor nedir, anlayamadım. Evet şu an amazon.com.tr sepetinde duruyor :)


    @kadir.uluag ne düşünüyor, düşünceleriniz hala olumlu mu?

  • Siparişi verdim gitti :)

    Ekleme: şu an gittigidiyor'da amazon'a göre daha uygun fiyatla satıyor teknosa. Hem de amazon 6 taksit yapıyorken, gg 9 taksit yapıyor.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi the flying dutchman -- 4 Mayıs 2021; 19:5:21 >
  • the flying dutchman kullanıcısına yanıt
    Ama amazonda iade ediyorsun oralar iade almıyor :) bu büyük bir etken böyle şeyleri 100 TL daha fazla verip amazondan almak gerekir.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: RefBatu

    Ama amazonda iade ediyorsun oralar iade almıyor :) bu büyük bir etken böyle şeyleri 100 TL daha fazla verip amazondan almak gerekir.

    İade edilecek hiçbir sıkıntı yaşamadım çok şükür. O kadar başarılı ki.

  • merhaba 5-6 aydır mtw2 kullanıyorum ilk başta banada ses seviyesi çok düşük geldi bi de ben flac ya da wav gibi kaliteli müzikler dinlemiyorum hatta bazen yotube dan tartışma programları dinliyorum ses kayıt kalitesi iyi değilse iki kulaklığı da takınca son seste anca duyuyordum. çok pişman oldum 14 gün içinde iade etme hakkım varken hijyen koşulları sebebiyle d&r iade alamayacaklarını söyledi (çok saçma geldi tamir için gönderin bakalım diyorlar ama) telefonum iphone 6 idi. laptop tan dinleyince sesin bi tık daha yüksek geldiğini farkettim şimdi samsung s21 kullanıyorum ses seviyesi o kadar düşük gelmiyo belki de kulağım alıştı.


    kullanıcı arkadaşlara bir kaç sorum olacak cevap verirlerse çok sevinirim


    1) biraz geç farkettim telefonla konuşurken hep sağ kulaklıkla konusuyordum bi sorun yoktu sesin az geldiği zaman iki kulaklığı birden taktım bu sefer sol kulaklıktan tık tık ses geldiğini farkettim bazen ufak bi tık sesi gibi bazende bi anlık ses kesintisi gibi ses gidip geliyo gibi sağ da olmuyo ve sadece telefonla konusurken oluyo müzik dinlerken gayet iyi benzer sorun yaşayan arkadaş var mı?


    yanlış biliyo olabilirim bi yerde de okumuştum bunda ana kulaklık sağ olduğu için iki kulaklığı takınca sol kulaklık sağ kulaklıktan veri transferi yapıyo yani cep telefonundan asıl veri veya ses transferi sağ kulaklık yapıyo sol da sağ dan alıyo. belki de sinyal kalitesi düşük gelince konuşmada iki kulaklığa yetmiyo olabilir mi? bu yüzden soldan kesintili ses geliyo olabilir mi?


    ürünü d&r dan aldım ama bircom a mail attım gönderin inceleyelim dediler bende hem üşendim hem de madem hijyen nedeniyle iade almadınız aynı hijyen sorunu tamir kısmında da yok mu? bi de belki ürünün içi açılıp tamir görecek o şekilde de kullanmak içime sinmiyo ama garanti konusunda arkadasın dediği gibi çok yorum okudum arıza varsa direk değiştirdiklerini yazan hatta mtw1 kronik şarj boşalma sorunu yaşayan birine direk mtw2 vermişler ücretsiz


    2) bilgisayar veya telefonun bluetooth u açıkken kulaklığı kabından çıkarıyorum hiç bişeye basmıyorum bazen 20 saniyeyi buluyo bağlanması samsung s21 ve iphone 6 da denedim bilgisayarımda Asus ROG Strix G III G731GV-EV004. hatta şimdi yazıyı yazarken tekrar denedim s21 e 15 saniyede bilgisayara 17 saniyede bağlandı sizde de bu kadar uzun sürüyo mu kutudan çıkınca kendiliğinden bağlanması


    deneme şansı olmadığı için ve fiyatlar yüksek olduğu için insan karar veremiyo alırken bende çok kararsız kaldım bu yüzden sorusu olan arkadaşlara bildiğim kadarıyla yardımcı olmaya çalısırım. ben arkadaşlarımda airpods pro ve jabra 75t olduğu için bu 3 kulaklığı deneyebildim. sorusu olan varsa bende yardımcı olmaya çalışırım bildiğim kadarıyla.





  • son bi ekleme yapim baya da uzun yazmışım alacak arkadaşlar kararsız kalıyosa emin değilse amazondan alsın diğer siteler hijyen nedeniyle kutuyu açtıysanız 14 gün normalde iade hakkınız varken iade almıyo ama bu da yasalmış kanun metnini bana mail atmışlardı. memnun kalmazsanız amazon iade alıyo diye biliyorum herkese teşekkürler sağlıklı günler

  • Amazon candır 100 TL ucuza alacağım diye perişan olmayın az kaliteden anlayın şu an Amazon'un vermiş olduğu hizmet Türkiye standartlarında bizi utandıracak cinsten. Dostum bu arada aynı sorunu ben 85T de yaşadım kulaklıkların üstünde ses açma olayı var inanılmaz az ses geliyordu telefonun sesi full dü fakat ses azdı kulaklıktan bir ses yükseltme yaptım bir de ne olsun her şey çiçek gibi oldu bunda da aynısı olabilir.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • aynen doğru söylüyosunuz amazon konusunda. sağ kulaklıktan ses artırma da yaptım aynıydı yine son ses şu an son sesten çok rahatsız değilim konusurken sol kulaklıktan gelen çıt çıt sesiyle geç bağlanma biraz kafama takılıyo bunlar için servise göndermeye değer mi diye. bu arada 85t nasıl 75t ye göre baslar düşmüş yazmışlar ama dinlemedim ben

  • jklozan J kullanıcısına yanıt
    Ben 75T kullanmadım ama tw2 fersah fersah yer hepsini

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • bende airpods pro ile mtw2 arasında kalmıştım mtw2 tam kargoyla işyerine geldiği gün arkadaşımda airpods proyu getirmiş ikisinide aynı gün deneme fırsatım oldu airpodsun son sesi çok yüksek yani son ses de dinlemeniz nerdeyse mümkün değil sonra mtw2 yi taktım ses düşük gelince çok moralim bozulmuştu ama ikisini kıyaslayınca mtw2 müzik ses kalitesi bakımından çok çok üstün özellikle uzun süre dinledikten sonra başka kulaklık takarsanız fark daha da belli oluyo başta pek anlaşılmıyo.


    airpods pro da ekolayzır ayarı yok kendi müziğe göre ayarlıyo diyo ama bence sesi yüksek verdiği için ekolayzır ayarı yok çünkü eko ayarını kişiye bıraksa bası sona getirse orta seste bile bozmaya başlayacak bas sonda olduğu için bence o yüzden eko ayarı yok hatta mtw2 nin son sesin diğerlerine göre düşük olması da bence bunla ilgili çok yüksek seste o derinlikteki bası vermek mümkün olmayacağı için belli bi seviyede sınırlamışlar. bası tizi midi mükemmel veriyo 7mm kulaklıkğa nası sığdırmışlar bunu biz anlamakta zorluk çekiyoruz adamlar yapmış bi de bunu





  • Evet sesi düşük. 300-400 liralık kulaklıklardan az ses geliyor ancak... :)


    3-4 ay oldu sanıyorum yeni yeni alışsam da ses yüksekliği özellikle eğer iki tanesini takıp kullanıyorsanız fazlasıyla yeterli oluyor ve dışarıyla bağlantınız kesiliyor. Bağlantınız kesildiği için zaten ekstra ekstra yüksek beyin yoracak sese ihtiyaç duymuyorsunuz.


    Deneyimlerimi paylaşmam gerekirse;


    Eksi olarak;

    -Telefonla bluetooth bağlanmam biraz vakit alıyor. Eski kulaklığımı kulağıma taktığımda konuşmaya oradan devam edebiliyordum konuşmaya mesela. Bilgisayara anında bağlanırken telefonuma hemen bağlanmıyor belki telefonla ilgilidir (iPhone 7)

    -Biraz büyük durması

    -Ses yüksekliği ilk başlarda düşük gelebilir.

    -Tekil kullanımda sol kulaklığı kullanamıyorsunuz.


    Artı olarak;

    -Pil performansı

    -Çekim uzaklığı

    -Görüşme kalitesi

    -Aktif gürültü engelleme

    -Aslında eksi olarak yazılması gerekli ama artık başka bir cihazda müzik dinleyemez oldum çünkü keyif vermiyor. Ne arabada, ne bilgisayarda, ne diğer önceki kulaklıklarımda ne ucuz bluetooth hoparlörümde ne de başka yerde   Sesini gerçekten kaliteli buluyorum.





  • Ses Yüksekliği 300tllik kulaklıkların hepsinden yüksek bence çoğunu denedim. Ses yüksekliği az diyen arkadşalar ses yüksekliği imajını veren frekanslar bu kulaklıkta kısılmıştır. Birde daha önce muhtemelen silikonsuz kulaklığı otobüste takıp duymak için sesi sona getiren sonra da 4000hz duyma kaybı olan arkadaşlar genelde bu şikayetlerde bulunuyor bence. Bir odyoloğa veya hastaneye gidip bedava işitme testi yaptırın.



    https://www.google.com/search?q=4000+hz+i%C5%9Fitme+kayb%C4%B1&oq=4000hz+&aqs=chrome.2.69i57j0i13l4j0i13i30l3j0i10i30l2.3935j1j7&sourceid=chrome&ie=UTF-8



    Peki bu arkadaşlar neden ses yüksek değil diyorlar ?


    sebebi şu, 1800-6200hz civarındaki frekanslar tam ortasında 4000 bulunur. Doğada kulağın PİNNA denilen kısmında biraz rezonansa uğrar. Eğer bu sesleri 1000 dolarlık IEMlerdeki gibi çemberlerden geçirmeden direk kulağın içine verirseniz KORKUNÇ ses yüksekliği hissi verir ve sahneyi çok daraltır, ses kafanızın içinden geliyormuş hissi verir ve kalitesiz hissi verir. Burada sahneyi daraltmak mı yoksa yüksek ses imajı vermek mi bu ikisi arasında çoğu firma uyduruk ses yüksekliği imajı vermeyi tercih eder tabiki çünkü ses kalitesinden hele hele sahne genişliğinden anlayan kesim çok çok küçüktür. Ama insnalar BONON SESÖ AZ GELÜYOOOOOO diye bağıra bağıra bilgiyi yayarlar. Kimse çıkıp da ulan bunu sahnesi ne kadar geniş demez.



    Sennheiser ise tüketicinin ''sösö az gölöyö bunun '' gibi şeyleri demesi veya dememesi umrunda olan bir firma değildir. Bildiğini okur ve alman mühendisliği kalitesi imajıyla zke zke kabul ettirir bunu sana. Bu fiyatta REZONANS ÇEMBERİ tabiki ZOR. Bu çemberlerden isteyen arkadaşlar en son çıkan 1300 dolarlık kablolu IE 900 modelini alabilirler. Peki çember yerine ne yapılabilir ? Bu frekanslar ile bunların alt ve üst frekansları arasında bir kontrast yaratırsanız sahne genişliği hissi verirsiniz.


    Yukarda arkadaşın sahne :10 demesinin sebebi de budur. Momentum 2 twsde bu DUYMA KAYBInın çoğu kişide yaygın olduğu frekanslar daha da kısılmış böylece insanlar sesi ne kadar açsa da bu enerji içeren frekansların yoksunluğundan sesi az geldiğini hisseder haklıdırlar da. Ama bu kulaklık bu karakteristikten dolayı + kalitesi sürücüsüyle birlikte bu tip kulaklıklarda bulamayacağınız bir sahne genişliği sunuyor. Dolayısı ile bu kulaklığa alıştıktan sonra neye geçerseniz geçin hem volume daha yüksek gelir hem de ses kafanızın tam içinden ortasından geliyormuş gibi gelir.



    Gelelim bağlantı kalitesine. Bu açıdan benim hayatımda gördüğün en dandik kulaklık. Windowsta laptopa dahili bir Bluetooth çipsetiniz yoksa veya 700-1000tllik wifi +bt kart yoksa bu işi unutun. mutlaka kopar bağlantı sorunları yaratır bunun için bir güncelleme geldi fakat kısmen sorunlar devam ediyor. PCde kullanmak için evde dolanayım müzik dinleyeyim diyen arkadşalar orjjinal kendinden blututlu bir laptopla kullanabilirler fakat usb aparatlar ile uyumlu değil malesef 3 tane aparat denedim çok sorunlu.


    yine blututsuz laptoplarda AR5B195 Wifi+BT kartla kullanılabilir. bu kartı 50tlye falan letgodan falan bulabilirsiniz BTsi olduğunu bilmeyebilirler ASUS WİFİ kart diye aratın sahibinden falan bulursunuz. ar5b95 değil ar5b195 olanı alacaksınız. laptopunuza takacaksınız. 345kbps SBC üzerinden kaliteli dinleyebilirsiniz.


    Ayrıca windowsta WINDOWS INSIDER programına katılıp yeni çıkan BETA güncellemeleri yaparsanız windowstaki AAC desteği aktif oluyor böylelikle aac desteğini ve mikrofonu aynı anda kullanabiliyorsunuz.



    bir de ek olarak ekleyeyim şunu farkettim android ve PCde ses gerçekten bikaç kademe aşağıda iphoneda daha yüksek. Denediğim bütün kulaklıklarda androidde ses düşük iphoneda daha yüksek.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mb76 -- 19 Haziran 2021; 18:42:7 >




  • Arkadaşlar amazon iyi hoş tabi ki ama ben gittigidiyor'dan siparişten elime geçene kadar hiçbir sorun yaşamadım. Bütçeyi de düşünmek zorundayız. Amazon Türkiye'yi kafanızda bu kadar büyütmeyin. İşin taksit tarafı da var. Gittigidiyor'da 9 taksit bu kulaklık. Gönül rahatlığıyla sipariş verebilirsiniz. Ben hiçbir sorun yaşamadım.

  • quote:

    Orijinalden alıntı: .Tolga

    Evet sesi düşük. 300-400 liralık kulaklıklardan az ses geliyor ancak... :)


    3-4 ay oldu sanıyorum yeni yeni alışsam da ses yüksekliği özellikle eğer iki tanesini takıp kullanıyorsanız fazlasıyla yeterli oluyor ve dışarıyla bağlantınız kesiliyor. Bağlantınız kesildiği için zaten ekstra ekstra yüksek beyin yoracak sese ihtiyaç duymuyorsunuz.


    Deneyimlerimi paylaşmam gerekirse;


    Eksi olarak;

    -Telefonla bluetooth bağlanmam biraz vakit alıyor. Eski kulaklığımı kulağıma taktığımda konuşmaya oradan devam edebiliyordum konuşmaya mesela. Bilgisayara anında bağlanırken telefonuma hemen bağlanmıyor belki telefonla ilgilidir (iPhone 7)

    -Biraz büyük durması

    -Ses yüksekliği ilk başlarda düşük gelebilir.

    -Tekil kullanımda sol kulaklığı kullanamıyorsunuz.


    Artı olarak;

    -Pil performansı

    -Çekim uzaklığı

    -Görüşme kalitesi

    -Aktif gürültü engelleme

    -Aslında eksi olarak yazılması gerekli ama artık başka bir cihazda müzik dinleyemez oldum çünkü keyif vermiyor. Ne arabada, ne bilgisayarda, ne diğer önceki kulaklıklarımda ne ucuz bluetooth hoparlörümde ne de başka yerde   Sesini gerçekten kaliteli buluyorum.

    Genel olarak Apple ürünlerinde bağlantı süresinin diğer markalara göre daha uzun sürmesi bilinen bir sorun.





  • Şu an amazon.com.tr'de 1698 TL.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Eveeet geldik servis sürecine. Bir anda anlamsız şekilde cevap vermemeye başladı kulaklığım.


    Süreci buradan paylaşıyorum bugün ürünü kargolayacağım.


    www.sikayetvar.com
    Sennheiser Kulaklık-Bircom - Şikayetvar
    https://www.sikayetvar.com/sikayet/detay/18696669
  • Airpods pro mu yoksa bu ürüne devam mı karar veremiyorum  

  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.