Şimdi Ara

Seramik Kaplama& Kaput Filmi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
45
Cevap
0
Favori
3.503
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Sıfır aldığım beyaz aracıma seramik kaplama ve kaput filmi yaptırmayı düşünüyorum. Ziebart ve Sonax ile görüştüm ikisi de bu iki uygulamaya toplam 3000 tl fiyat verdi.Örnek uygulamaları gördüm, gerçekten çok başarılı.
    Bizim buralarda çok fazla çam reçinesi ve kuş pisliği(Martı oluyor, tedbir almazsam biliyorum araca yazık olacak.

    Lakin forumlarda araştırdığım kadarıyla üstte bahsettiğim uzmanlaşmış bu iki firma hakkında bile ciddi olumsuz yorumlar var. Bu uygulamaların gerekliliği ile ilgili tereddütler de mevcut.
    Sizce nasıl bir yol izlenmeli? Sizce hangi firmaya yaptırılmalı yoksa hiç gerek yok mu? Önerilerinizi bekliyorum

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >



  • seramik kaplama ve camlar içinde su kaydırıcı kimyasal uygulaması yaparsan faydası olur reçineli yapışkan şeyler kolay çikar ama kaput filmi çektirmesen daha iyi sanki.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • suatcagdas S kullanıcısına yanıt
    Teşekkür ederim hocam yorum için

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Öncelikle merhaba.Aracınız hayırlı uğurlu olsun.Gelelim sorulara:
    Seramik kaplama kesinlikle işe yarayan ve gerekli bir uygulamadır.aracın sıfırından itibaren devamlı uygulanması gereken bir koruma çeşididir.Bizim insanımız seramik deyince kurşun geçirmez zırh zannediyor.Tabi ki bu hatada videoların abartılması da bir etken.Seramik kaplama aracı korur fakat zırh değildir.Örneğin kuş pisliğini görüp yıkatıncaya kadar geçen sürede(en kısa süre) boyanıza gelebilecek zararı minimize eder.Güneş ışınlarından korur.Fakat arkadaşın dediği gibi zift ve reçinenin aracınızın üstüne gelmesini engelleyemez(çünkü elleri yok:-))) ama boyaya zarar verilmeden çıkarılmasını sağlar.Asıl önemli olan konu da budur.Yani seramik kesnlikle tavsiye...
    Diğer konu kaput koruma filmi.Kesinlikle yaptırmanızı tavsiye etmiyorum.Neden? Çünkü bir kaç sene sonra film çatlayınca çıkarttığınızda altında vernikte iz kalabilir, tam olarak renk ayırmasına neden olabilir , çıkartılırken verniğin de soyulmasına neden olabilir.Daha dün dükkanıma gelen kırmızı clio 4 ün kaputunun düzeltilemeyeceğini uygulamalı olarak gösterdim.Ya kaput boyanacak yada kötü görüntüyü kapatsın diye bir defa daha film çekilecek.
    Kaput filmindense ön tarafa 2 veya 3 kat seramik uygulaması daha iyi olur.
    Sonax mı ziebart mı dediğinizde ise ben işi bilen herhangi bir yer olsun yeter diyorum.İllaki marka olmasına gerek yok.Doğru ürün ve işçilikle yaptırabilirsiniz.Manisa yakınlarında iseniz buyrun gelin aklınızda ki soru işaretlerini gidereyim...




  • 3 bini yakıta harcarım

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • CC OTO GÜZELLİK MERKEZİ C kullanıcısına yanıt
    Gerçekçi, reklamsız, samimi yorumunuz için sağolun. Böyle değerli yorumlar hakkaten aydınlatıcı oluyor. Nedenini, nasılını anlatmışsınız👍
    Ben Zonguldak’ta yaşıyorum, bizim buralarda bu işi kurumsal yapan pek bir yer yok.Sakaryada sonax ve ziebart var o yüzden onlardan birini tercih etmek istiyorum.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • lojistisyen kullanıcısına yanıt
    Evet 3 bin iyi para. Ama boya kalkınca güneş yanığı vs olunca, onların onarımı için de en az 3 bin vermem gerekecek hocam. Yoksa kimse sırf keyiften, parlaklıktan yaptırmıyordur emin olun

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • flokifloki F kullanıcısına yanıt
    Sıfır beyaz renk araçta güneş yanığı için 20 sene lazım hocam, onun dışında boya kalkması falan olacaksa onu seramik de koruyamaz

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kaput filmi kaliteli yapılır ise faydalı olur ama max.2 yılda bir yenilenmesi lazım yoksa kaputu boyatırsınız. Beyaz araçta seramik kaplamayı gereksiz buluyorum

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Araciniz is yerinde ve evde kapali garajda duruyorsa seramige gerek yok . Uzun yola cikmiyorsaniz kaput filminede gerek yok .

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • flokifloki F kullanıcısına yanıt
    Düz beyaz araçlar opak boyadır ve metalik renk araçlara göre daha iyi korunmaları gerekir.Evet beyaz renk daha geç yanar fakat bu öyle sanıldığı gibi 20 değil yaklaşık 5-7 sene arasıdır ve hatta sürekli kostikle(adi köpük) yıkanan araçlarda süre yarıya düşer.
    Sonax mı ziebart mı derseniz ziebart derim .
    Diğer bir tercih olarak, benim elin yatkın bu işlere derseniz özelden cep telefonumu vereyim.Ben anlatırım sizde yaparsınız.Ve çokk ucuza mal olur.Ve korkmayın kullandıracağım seramik türünde hata yapma olasılığınız baya düşük:-)))
  • Burdan ya da yeni konu açarak açıklasanız keşke herkes faydalansa

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bu işleri çok daha güzel bir işçilik ve malzeme kalitesi ile yapan “butik” yerler mevcut. Bence kolaya kaçıp sadece firma ismine yatırım yapmak yerine bir miktar araştırma yapmanızı öneririm.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • CC OTO GÜZELLİK MERKEZİ C kullanıcısına yanıt
    Seramik kaplamanın işe yaramayan bir uygulama olduğunu düşünmüyorum, sizin gibi. Ancak ben bu “gereklilik” lafına biraz takıldım. Şimdi ki aracım siyah renk. Bir önceki aracım beyaz renkti.

    6 ayda bir yaptıgım demirtozu - kil - wax uygulaması ( ki bu uygulamaları kendim rahatlıkla yapabiliyorum ) üzerine uygun yıkama ekipmanları ile yıkama yapıldıktan sonra her iki aracımda da seramik kaplama gereksinimimi hissetmedim. Keza aynı şekilde çevremden de bu olumlu anlamda geri dönüşler almış biri olarak.

    Kuş pisliğine gelince bagajda duracak bir mikrofiber bez bir hızlı cila ile zaten waxlı yüzeyden kolaylıkla kurtulabilirsiniz. Yapılması gereken tek şey araca binmeden önce 15-20 saniyelik bir gözlem. Pislik varsa ortalama çözüm süreniz 1 dakika.

    Tüm bu işlemler hem “daha” ekonomik hem de kendi aracınıza bakımını kendinizin yaptığınız için tatlı bir yorgunluk ( ki bu demirtozu-kil-wax uygulaması oluyor) ile keyif alabiliyorsunuz.

    “Gereklilik” yerine “tavsiye ederim” demek sanki daha doğru bir tabir olacaktı.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 17Scorpion -- 7 Eylül 2019; 18:15:42 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >




  • Şehrinizde butik yer varsa orada yaptırmanızı tavsiye ederim. İnternette 900 liraya stek kaput filmi yapan yerler görmüştüm. Çizikleri ısındıkça onaran bir film llumarda da benzer bir film vardı. Seramik de gyeon mohs 1500-1700 arası yapıyorlar genelde. Ziebart ve sonax'ın seramiğini bilmiyorum ama kaput filmi kaliteli değil.

    Seramik en iyisi bile olsa, özel şampuanlarla yıkansa bile 1 yıldan sonra etkisini kaybediyor. Üstteki arkadaş gibi imkan varsa katı wax kullanın seramikten çok daha ucuza gelir. 3 ay önce yüzey temizliği yapmadan çektiğim cilaya hala kuş pisliği tutunamıyor.
  • 17Scorpion kullanıcısına yanıt
    Yaptığınız uygulama araç boyasını parlatır ve korur fakat seramik uygulaması biraz daha üstündedir. Evet de ir tozu kil ve wax uygulamasını tüm müşterilerine tavsiye ediyorum. Fakat öncelikle seramik atıldıktan sonra yapılması ayrı bir koruma yaratır. Benim kadar çok çizik görmüş olsaydınız inanın sizde seramiğin gereklilik olduğunu düşünürdünüz. Ayrıca bende seramiğin kendiniz tarafından yapılmasını ve uygun fiyatla yapılabildiğini savunuyorum. Ki siz zaten demir tozu-kil- wax uygulayabiliyorsanız inanın seramik de atabilirsiniz. Özelden cep no mu vereyim uygulamayı anlatayım. Her zaman fikirlerinize saygılıyım. Seçim sizin..

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • en kalitelisinden wax alın kendiniz 6 ayda bir uygulayın. seramik gibi ıvır zıvır şeylere o paralar verilmez.
  • gaisensei kullanıcısına yanıt
    Sayın GAİNSENSEi ;
    Uygulamayı anlatırken kullanacağımız malzemelerin ismini verdiğim takdirde reklam deyip ceza alabilirim.Ama Kısaca şöyle anlatıyım SERAMİK UYGULAMASI nı:
    1.Araç yıkanır kurulanır.Ardından Demir tozu yıkama kimyasalınız var ise tekrar yıkanır ve kurulanır yok ise kil uygulamasına direkt geçilir.
    2.Killeme bittikten sonra tekrar yıkanır ve aracın ihtiyacına göre pasta veya hare giderici(içerisinde cila barındırmayan) ile rotary veya orbital makina ile uygulama yapılır.Tekrar araç yıkanır ve kurulanır.
    3.Seramik maddesi cilalı ve kirli yüzeye uygulanamaz, bu yüzden araç üzeri ya ipa(izopropil alkol) veya final sıvılarından herhangi biriyle silinir ve uygulamaya geçilir.
    4. 40x40 cm2 lik bir alana kafesleme tekniği dediğimiz teknikle önce yatay sonra dikey şekilde pedin üzerine 3-5 damla damlatılarak bastırmadan sürülür.Tüm parça bitinceye kadar devam edilir.Bazı seramik türleri birer parçada silinir mikrofiber bez ile bazı seramikler ise 3 er parçada bir.Kutunuz üzerindeki kürleşme (ilk kimyasal reaksiyon) süreleri size yardımcı olacaktır.İşte burada yapılan hatalar; ya çok erken silinip seramiğin yüzeye tutunmadan beze alınması ya da seramiğin kürleşme süresinin çok üzerine çıkılarak silinemeyecek durumda yüzeyde iz bırakılmasıdır.
    Her markanın uygulama süreleri ve şekilleri ufak tefek farklar barındırır.
    Bir bilene sorarak yapmak o kadar da zor değil...




  • Seramik bir kere yaptim bence pek faydasi yok.

    En guzeli kaliteli bir urun ile araci kaplatmak. Benim aracimda kaput ve on iki kapida seffaf folyo var. Gercekte ise yariyor. Kaputtaki folyoyu yeniledim herhangi bir boya sorunu olmadi.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.