Şimdi Ara

Ses acip kapama sorunu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (2 Mobil) - 2 Masaüstü2 Mobil
5 sn
10
Cevap
0
Favori
1.177
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaslar merhaba,

    Yeni aldigim 5.1 sistemi digiturke optik ile, digiturku de hdmi ile tv ye bagladim sorunsuz ses aliyorum. Lakin digiturk kumandasinin ses tuslari artik islevsiz kaldi. Her kanalda ses degistirmek icin ses sisteminin kumandasini kullanmak zorunda kaliyorum. Bunun yazilimsal bir sikinti oldugunu dusunuyorum ama cozumu bulamadim yardimci olabilir misiniz? Tesekkurler

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >



  • Ne yazık ki yanlış düşünüyorsunuz. Optik olarak aktarılan seste seviye olmaz. Bu nedenle ses açıp kapatmak için ses sisteminin kumandasını kullanmanız lazım. Ses sistemi ve televizyonunuzun marka ve modellerini verirseniz alternatif bir bağlantı yapma şansınız olabilir.
  • aeronics kullanıcısına yanıt
    Ses sistemi Philips HTD5570/12 . TV ise Samsung'un 46 inchlik 5-6 senelik bir modeli. Optik kabloyu ses sisteminden direk TV ye bağlarsam belki sorunu çözebilirim ama bu sefer de ses kalitesi düşmekte.
  • ozkanozdenn kullanıcısına yanıt
    Ses sisteminizin ARC özelliği mevcut. Eğer televizyonunuzun da ARC özelliği varsa hangi HDMI kanalında ise (genelde HDMI 1 de olur) oraya ses sisteminizi takarsınız. Burada dikkat etmeniz gereken tek husus kullandığınız kablonun HDMI 1.4 standardına uygun olması ve ARC'yi desteklemesidir. Televizyonunuza ses çıkışı olarak da ARC kanalını gösterip ses sisteminizin "Easylink", televizyonunuzun da "Anynet" veya "Anynet+" özelliğini aktif hale getirdiğinizde artk ses sisteminiz ve televizyonunuzu tek kumanda ile kontrol edebilir hale geleceksiniz.
    Digiturk'ün alıcısında ne gibi özellikler mevcut bilemiyorum ancak sesi HDMI ile aktardığınızda sadece kanal değiştirme işlemleri Digiturk kumandası kullanırsınız. Eğer Digiturk cihazı da HDMI-CEC desteği varsa o zaman herşey tek kumanda ile kontrol edilebilir olur.

    Ama bunlarla uğraşmayayım diyorsanız akıllı kumanda alın geçin derim.
  • aeronics kullanıcısına yanıt
    İlk önce onu denedim yapamayınca optik kabloya geçtim. Ben, TV eski olduğundan onda arc olmayabilir diye düşünüyordum ama kablo hiç aklıma gelmemişti. Akıllı kumanda hakkında bir bilgim yok ama işimi görecekse en kolayı dediğiniz gibi o olacak sanırım.
  • TV modelini yazarsanız ARC olayına bakabilirim.
    Akıllı kumanda ise çok farklı tipte ürünler var fiyat aralığına göre. 15TL'den başlayıp 1000TL'ye kadar ucu açık bir ürün gamı var. Alışveriş sitelerinde veya teknoloji marketlerde rahatlıkla bulabilirsiniz.
    Ama benim tercihim kesinlike birinci yöntem olacaktır.
    İsterseniz detayları yazabilirim.
  • LE46B650 samsung sanirim. Kumanda isini arastirdim biraz da cok mantikli gelmedi. Sonucta onda da her elektronik icin modu degistirmen gerekiyor ve ses acip kapatmak icin bunu yapmak cok mantikli gelmiyor.. Basta dedigim gibi digiturku aradan cikarip optik kabloyu direk tv ye bagladigimda sorun cozuluyor dogal olarak ama kalite cok dusuyor.. Ne yazikki en kotu ihtimalle cozum bu olacak gibi duruyor.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ozkanozdenn -- 3 Ağustos 2016; 13:19:39 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • LE46B650'de ne yazık ki ARC bulunmuyor ancak "Anynet+" bulunduğundan ses sistemi ile TV'yi tek kumandaya indirebilirsiniz. Ancak sıkıntı Digitürk'un alıcısında Anynet+ tarzı bir haberleşme protokolü bulunmuyor diye biliyorum.
    Akıllı kumandalar dediğim gibi çok geniş bir ürün gamına sahip. Logitech Harmony gibi bir akıllı kumanda alırsanız cihaz değiştirmek gibi bir problem olmayacaktır. Harmony tarzı kumandalarda "Activity" diye bir özellik bulunuyor. İlk olarak kumandaya bilgisayardan elinizdeki tüm kumandaları yüklüyorsunuz ve sonrasında bir "Activity" yaratıyorsunuz. O "Activity"'ye geçtiğinizde karma bir kumandanız oluyor. Yani hangi tuşa hangi kumandanın tuşunun atamasını yaparsanız o kumandanın komutu ilgili cihaza gönderilmiş oluyor ki bu da tam sizin aradığınız şey aslında. Tabii Harmony kumandaların fiyatları da diğerlerine göre biraz fazla oluyor. İkinci el sitelerinde 100-150 TL arasında bulabilirsiniz.
    Hatta şöyle bir şey de yapabiliyor. Mesela büyük ihtimalle TV'yi kumandasından açtıktan sonra TV kumandasını bırakıp sadece uydu alıcısının kumandasını kullanıyordunuz eskiden. Film izlemek için de tv kumandasından girişi sinema sistemine değiştirmeniz ve kullanmadığınız için uydu alıcısını kapatıyordunuz. Bunun içinde farklı kumandalardan çeşitli tuşlara basıyorsunuz. Harmony'deki bu "Activity" ile buna gerek kalmıyor. TV izlemek için oluşturduğunuz "Activity" e girdiğinizde gerekli cihazları açıp gereksizleri kapatıp TV'yi uygun girişe alma işlemini otomatik olarak yapıyor ve sizin ayarladığınız karma kumanda modunda çalışıyor. 20-30 TL'lik kumandalar akıllı kumanda diye geçtiğinden bu kumandalar bir hayli ileri seviye oluyorlar.
    Zamanında yurtdışından aldığım Harmony One kumandamı yıllardır bu şekilde kullanıyorum. Tek kumanda ile TV, AV-Reciever ve HTPC'den oluşan sistemimi tek bir kuamnda ile kullanıyorum.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi aeronics -- 4 Ağustos 2016; 1:19:40 >




  • aeronics kullanıcısına yanıt
    Detaylı bilgi için çok teşekkür ederim. Ben o zaman şu kumandaları yurtdışı sitelerden araştırayım. Harmony modelinin bir çok versiyonu var sanırım. Hangi özelliği aramam gerekiyor bahsettiğiniz tek activity için?
  • Harmony'nin bütün modellerinde activity var diye biliyorum. En azından benim görüp ya da incelediklerimin hepsinde vardı. Siz bulduğunuz modelleri yazarsanız daha kolay olacaktır. Ama şahsen ben Harmony One kullanıyorum. Dokunmatik ekran olması ve siyah olması beğenimi kazanmıştı. Ve size de tavsiye ederim.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.