Şimdi Ara

Ses kartı ve kulaklık tavsiyesi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
502
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Selamlar , müzik ve arada oyun oynayan birisiyim. Sene bitmeden kendimi ödüllendireyim dedim fakat kafam allak bullak oldu. Yurt dışı sitelerini incelediğimde önüme gelen kart creative G6 ve kulaklık olarak beyerdynamic oluyor. Oyun da oynadığım için özellikle Apex Legends oynuyorum ve ses konusunda gerçekten sıkıntı yaşadığım bir oyun. Kulaklık olarak elimde Hyperx Cloud II var. Çok memnun değilim açıkçası.


    Sorum şu ses sistemlerinden gerçekten çok anlamadığım için dahili kasaya takılan ses kartlarından mı daha çok verim alabilirim. Yoksa harici dac dedikleri türden ses kartlarından. Kasaya bir kaç metre uzaklıkta okuma koltuğum var. Klasik müzikte dinleyen birisiyim. Daha önce hiç deneyimlemediğim için inceleme ve yorumlardan anladığım kadarıyla iyi bir ses kartı ve kulaklıkla müzik dinlemek daha önceki tecrübelerden bambaşkaymış. Baya baya merak ediyorum aslında.


    Sorularım şu şekilde kasaya takılan cinsten ses kartı alacaksam, anfi almam gerekir mi ? Beyerdynamic kulaklık almak zorunda gibi hissediyorum yorumlardanm :) Yüksek empedanslı bir kulaklığı bu şekilde daha verimli mi kullanabiliyoruz ?

    İkinci sorum harici bir dac alırsam , dac a telefondan bağlantı yapabilir miyim? Dac güç beslemesi için ayrı bir adaptör v.s gereklimidir ? Böylelikle hem pc de kullanbilirim hem başka yere götürüp orada müzik dinleyebilirim.

    Üçüncü sorum G serisi Creative ses kartlarındaki oyunlar için hazırlanmış hazır ayarlarla aldığım verimi başka firmaların ürettiği daclardan alabilir miyim ?

    Dördüncü sorum bazı oyuncular apple 3.5mm jack girişli kulaklıkla gayet iyi ses kasıp apex legendsi oynayabiliyorlar. Satın alacağım harici ya da dahili ses kartlarında destekleyecekleri minimum ohm değeri bu kulaklığın ohm değerinin altında olur mu ? Belirttiğiniz marka model o kulaklığı besleyebilir mi ?

    Beşinci sorum CREATIVE Sound Blaster Z SE 1400 tl gibi uygun bir fiyattan satılıyor. Bu bile yeterli diyen abilerimiz olursa kasa arkada kalıyor biraz. 1 metre 3.5 mm uzatma kablosu kullansam sesin verimi düşer mi apple 3.5mm kulaklıkla. İyi ses kasılırsa oyun oynarken kapalı kullanmak gibi bir niyetim yok. Fakat müzik için istiyorum. Önereceğiniz kulaklık içinde uzatma kullansam sorun olur mu ?


    Açıklamam biraz karışık olduysa kusura bakmayın. Memnun olduğunuz bir set varsa , lütfen paylaşmaktan çekinmeyin.



    Anakartım B-550 A pro , ekran kartım RX 6800XT bazen sorun olabiliyormuş, forumlarda okuduğum incelemeler kadarıyla.


    Önerileriniz için şimdiden teşekkür ederim :)


    vjdrsjejv isimli arkadaşın uyarmasıyla bütçeyide belirteyim, 8 , 10 bin liraya kadar çıkabilirim.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi frauboard -- 26 Aralık 2022; 1:6:45 >











  • vjdrsjejv kullanıcısına yanıt

    Hocam bütçeyi belirttim , paylaştığınız dac müzik dinlemek için en azından CREATIVE Sound Blaster Z SE kadar verimli midir ? En kötü bu modeli alırım diye düşünmüştüm. Fiyatın düşüklüğüne dem vurma niyetim yok ama gerçekten tatmin edici bir performansa sahip midir paylaştığınız dac ?

  • frauboard kullanıcısına yanıt
    Bahsettiğiniz kartı kullanmadım ama dacların pek bir olayı yok hocam, dipses var mı yok mu stereo ayrımı iyi mi bir de verdiği güç yeterli mi buna bakılır gerisi dinlenen cihaza ve müzik dosyasına kalmış bir şey. Dipsesi sıfır.
    Bahsettiğim iem'i 3.5 mm ile her cihaz yeteri kadar doyurmuyor ses seviyesi eksik kalıyor ama o dac ile %80 geçmenize gerek kalmaz örneğin telefonda. Pc'de de type c dönüştürücü ile kullanıyorum genelde %25-30'u geçmiyorum.
    600 dolar civarı bütçeniz var ama 600 dolara iem seçseniz bu sefer vergisi ile 900 dolar olacak ayrıca 150 dolar civarı gümrükte sınır var ve gümrük işi zorlaşıyor hiç değmez.
    Ürünü duyduğunuzda aşırı beğeneceğize garanti verebilirim, hem de sepette 107 dolara düşüyor gayet uygun, vergisi neredeyse ürün kadar ama yapacak bir şey yok.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.