Şimdi Ara

Ses Sistemi Kurulumu Yardım.Resimli Soru

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
14.807
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  •  Ses Sistemi Kurulumu Yardım.Resimli Soru


    bu resim tv nin arkası. .

     Ses Sistemi Kurulumu Yardım.Resimli Soru



    üstteki digiturk uydu alıcısı

    alttaki ise samsung HT-3550 SES sistemi kutusunun arkası.

    şimdi sorum şu


    normal digiturk ü izlerken ben ses sisteminin hoparlörlerini kullanmak istiyorum..

    internette araştırdım.optik kablo filan deniyor fakat benim uydu alıcısının arkasında optik kablo girişi yok. ( sss sisteminde mevcut bu giriş)

    birde HDMI ARC sistemi var tv de. burdanda bağlantı olabilir diyorlar .

    TV izlerken en iyi performansı almak icin nasıl bir bağlantı yapacağız..yardımlarınızı bekilyorum tşk.ler şimdiden.


    unutmadan birde ses L/R bağlantısı var ama bu kaliteli değilmiş galiba.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kayakaytallar -- 16 Haziran 2013; 13:50:35 >







  • Ses sistemi ile Televizyonu ARC HDMI ile birbirine bağla, uydu cihazını televizyonun diğer HDMI İN e takarsan olur diye düşünüyorum.
  • bu yöntemi denemem için ikinci bir HDMI kablosu almam lazım. çünkü bir adet var:) olmazsa boşa para vermiş olacağım diye korkuyorum.Cünkü şöyle bi durum var.ben ARC HDMI ye bağlayınca kumandadan hdmı iki seçmek zorunda kalıcam .2 yi seçincede HDMI birdeki digiturk yayını kapanacak ve dvd playere gecer diye tahmin ediyorum.

    ama biyerden bi kablo bulmaya çalışcam.komşuya momşuya çıkcam artık.
  • Kolay ve kesin yolu,, iki tarafı kırmızı-beyaz RCA audıo kablosu alacaksınız. Uydudaki ve ses sistemindeki kırmızı-beyazı karşılıklı bağlayıp.. ses sisteminden audıo ın veya aux konumuna alınca olur. http://www.depodijital.com/2RCA-2RCA-ARA-KABLO-5MT,PR-704.html bu kablo pek iyi değil,, diğer üçlü kablolar gibi alıp sağdece kırmızı-beyazı iki kablo bağlayın tamamdır.http://www.depodijital.com/3RCA-3RCA-KABLO-2-MT-ALTIN-KAPLAMA,PR-2084.html




  • Kolay olan yolu RCA dan TOS kablo ile bağlayıp ses sistemini AUX in konumuna alarak dinlemektir.

    Bunun dezavantajı sesi sürekli olarak her iki cihazdan da kontrol etmek gerekeceğidir. Ayrıca televizyona usb bellek yada ağ üzerinden yada dahili tunerinden yada scart gibi herhangi bir girişten sinyal girildiğinde sesi ses sisteminden alamazsınız. Bu aynı zamanda şöyle bir sonuç doğuruyor TV açmak için TV kumandasına Uyduyu açmak için DT kumandasına Sesi açmak yada ses sistemini çalacağı kaynağı değiştirmek için ses sisteminin kumandasına sürekli ihtiyacınız var. 3 kumandalı bir sistem... Ayrıca digiturk ün RCA çıkışları stereo olduğundan bazen HD yayınlarda verilen 5.1 ses desteğini de ancak ses sisteminde varsa virtual 5.1 yani sanal olarak kullanabileceksiniz.

    HDMI seçeneği ise eğer televizyon destekliyorsa en kapsamlı olandır. HDMI kablosu teknik olarak ses sistemini tv kumandasından kontrol etmeyi sağlıyacak bir kablodur. 1.hdmı kablosu aracılığı ile DT üzerinden gelen ses sinyalini 2. ve komuta destekli HDMI bağlantısı vasıtası ile ses sistemine kanal eksiği olmaksızın aktarabilir. Eğer bu mümkünse yani cihaz desteği varsa ki bunu kullanma kılavuzundan öğrenebilirsiniz , o zaman sadece TV açma ve DT kumandalarını kullanır,tv ye bağladığınız DT haricinde kalan diğer mediaların seslerini de ses sisteminden alabilir,ve 5.1 gibi çok kanallı ses medialarını da gerçek 5.1 olarak dinleyebilirsiniz. Bundan yola çıkarak ilk tavsiyem TV nin HDMI üzerinden diğer cihazlara bağlanabilirlik ile ilgili bilgilerini edinin. Buna bağlı olarak ya TOS yada HDMI kablo alarak bağlantınızı gerçekleştirin.

    SES sisteminin resimlerine geç de olsa dikkatli bakınca gördüm ki Bu aynı zamanda DVD yada BD çalar bir ses sistemi ve HDMI çıkışı sadece çıkış olarak kullanılabilir. Bu cihazı TV ye bağlamanın tek yolu da HDMI olacağından geriye ses için sadece RCA jackları kalıyor. Bu fiyat aralığındaki cihazların ortak handikapı budur. En azından aux girişi arkada. Birçok sony de bu girişler önde.

    TV ye bağladığınız usb gibi şeylerin seslerini de ses sisteminden almakta ısrarcı iseniz o zaman bir de TV nin kulaklık çıkışını (eğer varsa) ses sisteminin girişine bir tarafı 3,5mm stereo kulaklık erkek, bir tarafı da TOS erkek olan bir kablo ile bağlamaktır. Bu durumda TV bağlı kaynak nereden bağlanırsa bağlansın (usb,wifi,scart,hdmi,ethernet...) tamamının sesi ses sisteminden yine alınabilir. Ancak sadece stereo olarak. Tüm hoparlölerin kaynak aslında 5,1 olmamasına rağmen devrede olması ayarı çok büyük ihtimal ile ses sisteminin menüsünden ayarlanabilir.




  • tşk.ler arkadaşlar..

    bende zaten az önce

    aux kablo aldım.artık onunla bağlayacağım. tv ye usb bağlamaya gerek yok cünkü dvd ninde usb çıkış var.oraya takarım usb yi.Tv ye taktığımda karşılacağım ses sorunuyla karşılaşmam diye düşünüyorum bu şekilde yaparsam :) Bilmem yanlış mı düşünüyorum.
  • bu üçlü kabloyu taktım

    bir ucunu tv ye bir ucunu ses sistemine yine sesi alamadım hoparlörlerdedn :(..

    digital optical kablo ile bağladım öndeki sağ ve sol kolondan ses aldım ama diğerlerinden ses alamadım. nerde eksiklik yapıyorum. tv nin ses ayarlarında da bir sorun var galiba viera diye bir şey var onu çalıştıramıyorum. HDMI ile bağladım ses sistemini o zaman çalıştı viera ses ayarları fakat yine sadece öndeki iki kolon çalıştı diğer arkadaki ve subhowerlar da cıt yok.
  • Üçlü kablonun bir ucunu Tv ye derken.... Tv de üçlü kabloyu bağlıyacak yer yok,, olsada onlar tv ye görüntü+ses girmek için yani çıkış değil.
    Ses sisteminin arkasına kırmızı-beyaza takın, diğer tarafını DT cihaznın kırmızı-beyazına takın ve aux konumuna getirin.
    Sağdece 2 hoparlorden ses gelmesi olayı, bağladığınız kaynakların 2.0 sesdestekli olmasından kaynaklanıyor.. size 5.1 sesi DT cihazı verebilir, oda yayında varsa.
    Bunun için sesssisteminin kumandasından, DSP prologıc tuşundan yada sesefektini değiştiren hangi tuş ise onu kullanarak (), 5.1 ses gelene kadar değiştirmelisiniz.
    Aslında en mantıklısı, tv nin kulaklık çıkışı (SağbitSalınım, arkadşımız iyi fikir sunmuş) kullanılarak, tv ve tv ye ne bağlı ise sesini sistemden alabilirsiniz. Size sessistemi ile ilgili, ip ucu verim,, kumandada SD/HD tuşu var bu tuşa basılı tutarak, görüntü kalitesini 1080p ye çıkartabilirsiniz. (tv 1080p tanıyorsa gerekyok).
    Şuanda siz dijitaloptik kabloyu bağlayın ve sessisteminin kumandasından sesefektini (sanal 5.1) ayarlayın. Kolay Gelsin




  • cahilliğin bu kadarı :) okuduğumda çay iciyordum ekrana püskürttüm :D

    tamam hocam akşam eve gidince S.Sistemi ile DT yi birbirine bağlıyacağım :))
    sonra kumandadaki diğer işlemleri yapayım.

    Tşk.ler yardımların için.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.