Şimdi Ara

Shell V-Power Farkı (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
43
Cevap
2
Favori
40.786
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Frank W. kullanıcısına yanıt
    Rafineriden çıkan mazot ab standartlarında ve katkı eklenerek oluşuyor ve katkısız değildir dediğiniz gibi

  • plasebo etkisi
  • Hepsi aynı rafineriden çıkan muadil yakıtlar olmasına rağmen istasyonların stoklama şartları, kattıkları alkol/etanol miktarları ve muhtelif katkılar motorun haleti ruhiyesini son tahlilde inanılmaz değiştiriyor. Kesinlikle placebo olmadığını düşünüyorum.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi programmer_onur -- 8 Aralık 2018; 1:54:59 >
  • Bende shell den yakit aliyorum memnunum.
  • Yüksek oktanlı diye biliyorum daha çabuk yanıyor ben de arada v power alıyorum onun harici fuelsave



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Cant Let Go -- 7 Aralık 2018; 23:36:14 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Cant Let Go

    Yüksek oktanlı diye biliyorum daha çabuk yanıyor ben de arada v power alıyorum onun harici fuelsave
    Her ikisi de 95 oktandır. Ayrıca yanlış biliyorsunuz oktan sayısının artması benzinin yanıcılığını azaltır vuruntuyu önler bu yüzden özellikle yüksek sıkıştırmalı motorlarda yüksek oktanlı benzin kullanılması gerekir.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: programmer_onur

    Hepsi aynı rafineriden çıkan muadil yakıtlar olmasına rağmen istasyonların stoklama şartları, kattıkları alkol/etanol miktarları ve muhtelif katkılar motorun haleti ruhiyesini son tahlilde inanılmaz değiştiriyor. Kesinlikle placebo olmadığını düşünüyorum.
    Zaten adamlar tüketici böyle düşünmesin diye milyonlarca dolarlık reklam yapıyorlar. İnanılmaz değişimden kasıt ne ? aracınız 120 Hp ken 160 HP mi oluyor ? Yada 100 desibel ile çalışırken 80 desibele mi düşüyor ?
  • Frank W. kullanıcısına yanıt
    V-power’ın daha yanıcı olmasının sebebi katkı diyebiliriz o halde ben 95+ biliyordum. Teşekkürler bilgi için.
  • Hepsi aynı rafineriden çıkar söylemi yanlış, kimi urunler ithal gelir. Ayrıca rafineriden çıkarsa bile uzerinde baska kimyevi katkılar vardır, bu katkilar deterjanlar ya da başka yanmaya etki eden sentetik ya da mineral kimyevi maddeler olabilir.



    Nasıl ki yakit katkıları satılıyor kola kutusu kadari 30₺ bu yakitlar da katkılı. Elbet 120hp arabanizi 160bg yapmaz ama içerisinde daha rafine katkilar bulundurarak yanma verimini veya temizliğini arttirabilir.



    Sadece ülkemizde değil avrupa ve Amerika'da da bu yakitlar satilir Normal - Premium - Racing şeklinde.



    Mazot, A1 jet yakıtı veya kerosen de ayni tip yakitlardir ancak katkili olanlar ufak ufak bu karisimlari icerir diyebiliriz kabaca...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi NextMove -- 8 Aralık 2018; 7:32:39 >
  • İnsanlar lpg li araç kullanıyor. Biz de burda vpower ile fuelsave arasındaki farkı konuşuyoruz😀Bence bu kadar kafaya takmaya gerek yok. Hangi firma daha ucuza yakıt veriyorsa ondan alıp geçmek lazım. Tabi bu konuda markadan çok istasyon kalitesi önemli. İstasyon iyi olduğu sürece firma adının çok da önemli olmadığını düşünüyorum.



    Vpower alınca motor sesi veya titreşimi azaldığını söyleyenler aracını iyi bir ustaya gösterse iyi olur. Benzinden çok daha öncelikli arıza belirtileri olabilir (subap ayarı/arızası, ateşleme sorunları, vb.)
  • quote:

    Orijinalden alıntı: RuSH86

    İnsanlar lpg li araç kullanıyor. Biz de burda vpower ile fuelsave arasındaki farkı konuşuyoruz😀Bence bu kadar kafaya takmaya gerek yok. Hangi firma daha ucuza yakıt veriyorsa ondan alıp geçmek lazım. Tabi bu konuda markadan çok istasyon kalitesi önemli. İstasyon iyi olduğu sürece firma adının çok da önemli olmadığını düşünüyorum.



    Vpower alınca motor sesi veya titreşimi azaldığını söyleyenler aracını iyi bir ustaya gösterse iyi olur. Benzinden çok daha öncelikli arıza belirtileri olabilir (subap ayarı/arızası, ateşleme sorunları, vb.)
    Ne alakası var saçma bir yorum olmuş
  • Ben sadece Shell A.Ş İşletmesi olan istasyonlardan V-power alırım. Hem ar-ge hem çevre,hem de yakıt güvenirliği açısından.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Literaryy

    Ne alakası var saçma bir yorum olmuş

    Alıntıları Göster
    Nesi saçma geldi size? Motor titreşim yapıyorsa ilk bakılacak yerler subaplar, enjektörler ve ateşleme sistemidir. Ayrıca konuşma tarzınız da hiç hoş değil. Ben size kendi tecrübemi, deneyimlerimi söyledim. Katılıp katılmamak size kalmış. Buraya başlık açıyorsanız her türlü yoruma da saygı duymanız gerekir.



    İstanbul’da faaliyet gösteren hemen hemen bütün firmaların benzinini kullandım. Ben de bir ara bu konuda çok ince eleyip sık dokuyordum. Zamanla vazgeçtim. Vpower harici yakıt koyunca araba titriyor, motor çok ses yapıyor gibi şeyler bana psikolojik geliyor. Aksi halde üretici firmalar sadece vpower kullanın, başka yakıt alırsanız mesuliyet kabul etmeyiz gibi şeyler derdi. Benim arabada niye vpower kullanınca en ufak ses düşümü olmuyor? Hadi motor yağından bahsediyor olsak neyse. Diğer markalar çok mu kötü? Bp dediğiniz firma dünya çapında hizmet veren, AR-GE yapan bir firma. PO nun sitesine girin en gelişmiş Ar-Geyi kendilerinin yaptığını en saygın testleri kendilerinin yaptırdığını söylüyorlar. Şimdi Shell hariç bu firmalar çok mu kötü? Tabi benzine su katan, müşterileri kandıran istasyonlardan bahsetmiyorum. Shell bile kullansanız istasyon kötüyse arabanıza zarar verebilir.




  • Total bulamazsam shell alırım.
  • kredi kartım hangi akaryakıtla anlaşma yaparsa oradan alıyorum...şimdiye kadar hiçbir fark görmedim hepsi aynı
  • mahallenin_delisi kullanıcısına yanıt
    Total,sahip değişiminden sonra nasıl?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi coco1912 -- 8 Aralık 2018; 22:38:50 >
  • coco1912 C kullanıcısına yanıt
    Araç gayet sessiz ve performanslı. Belki en uzun menzil değil ama konfor ve performans beklentiniz varsa tavsiyemdir.
  • V-Power başkadır. Kesinlikle deneme yapmam, V-Power alır geçerim.
  • Konu iyice shell virali olmuş ama cidden v-power mazot diğerlerine göre az menzil olsa da çok fark ediyor
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.