Şimdi Ara

SİGARA HAKKINDA YAŞ 17

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir - 4 Masaüstü
5 sn
2
Cevap
0
Favori
532
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Herkese iyi akşamlar.

    Sizi de fazla tutmadan hemen konuya gireyim. 17 yaşındayım ve 1 yıldır sigara kullanıyorum. Son 6 aydır günde bir paket içmeye kadar ilerledi. Hem maddi yönden hemde sağlığım hakkında endişeliyim. Ailevi sorunlarımızın olması beni sigara kullanmaya itti ve sigara içtiğimde sinirim yatışıyor, elim ayağım halsiz kalıyor ve yatma hissi duyuyorum. Ne yapacağımı bilmiyorum. Sigarayı bırakmayı denedim hafif baş ağrısıyla beraber yüksek şiddette sinirleniyorum ve etrafımdakilere hiç yapmadığım şekilde bağırıyorum ve zarar veriyorum. Bu konuda bana yardımcı olabilirseniz çok mutlu olurum.

    Herkese teşekkürler.



  • HUIK kullanıcısına yanıt
    öncelikle şunu bir düşün, ailevi sorunlarını çözebiliyor mu ya da seni düşünmekten alıkoyabiliyor mu sigara içmen? diyelim alıkoydu, şimdi de başka sorunlar çıkarıyor hem para yiyor hem de aklına sağlığın takılıyor. stresini çıkaracak bir araç olarak görmüşsün sigarayı ama aslında daha fazla stres yaratıyor şu an. sigarayı bırakmaya çalıştığındaki sinirden çekinip içmeye devam etmen, ilerde ciddi bir durumda seni daha zora sokacak çünkü daha çok bağlanmış olacaksın ve yoksunluk etkileri artacak. içmeyip, bir süre bahsettiğin şeylere göğüs gersen, sigaranın yerine başka bir şeyden çıkarsan sinirini(mesela spor yapabilirsin ya da bateri çalabilirsin ne bileyim) bu tür şeylerle kafa dağıtsan 2-3 ay sonra mis gibi yaşarsın. sorunlar bitmez elbet ama sigaranın yarattığı sorunlardan kurtulmuş olursun en azından.
    ama sigarayı bırakırken birçok şeyi değiştirmen gerekiyor. mesela beslenme düzenin, yediklerin falan çok önemli. bir nevi detoks süreci gibi düşün bunu.
    sigarayı bırakırken her gün pakete verdiğin parayı bir kenara koyman acayip motive edebilir seni, biriktirdiklerini görünce "oğlum ben enayi miymişim bu kadar parayı çöpe atmışım" diyeceksin eminim




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.