Şimdi Ara

Sigara halka açık heryerde yasaklanmalı (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
180
Cevap
2
Favori
8.298
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
211 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Kesinlikle katılıyorum ve hatta gelecekte yasak olacak bence. Nasıl hala halka açık, beklenilen yürünen yerlerde yasal anlamıyorum

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Black.Smith kullanıcısına yanıt
    Bence bu analiz toplumun zeka ortalamasını da ortaya çıkarıyor maalesef..

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Ülkenin başına geçsem ilk yapacağım şey komple sigarayı yasaklamaktır.

  • Bir ara acayip denetim vardi. Bu kapali alanlarda yasaklandigi zamanlar. Oyle havada kalmamisti. Her an kontrole gelip cezalari yardirip gidiyorlardi. Kafe sahipleri oyle korkar oldulardj ki anlatamam. Kac kere sigara kontrolüne denk gelmisligim var. Masada kultablasi bile gorseler yetiyordu. O zamanlar güzeldi. Simdi birak acik alanları kapali alanlarda bile fosur fosur iciyorlar. Biraz elit mekanlarda musteri memnuniyeti adina iki bölme olusturulmus. En fazla o kadar.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • İnsanlar deli olur çıkar böyle bir uygulamada

  • Egsozlu arabalarıda yasaklayalim mı gurban

    Sen söyle yeter hemen uyuşturucu kategorilerine aldık yasakladık başka bir isteğin varsa konu açman yeter


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • psikolog2010 kullanıcısına yanıt

    Haz maddesi tam bir uyuşturucu tanımı oldu.

    Doğrusu şu olmalı

    -Yanımda sigara içerek temiz havamı pislet bakayım da gör ne oluyor


    Mangal keyfi neden yasak çünkü başkalarını duman altında bırakıyor ama size göre o da serbest olmalı herhalde

    Size şunu söyleyim herkes sizin gibi olsa bu ülkede siz de yaşayamazsınız, yani biri mangal yakarken başkası bunu yapmadığı için çevre ve ülke çekilir halde.

    Sizin haz maddeniz başkasına zarar verdiği için halka açık alanda ne mangal ne sigara özgürlük olmuyor.

    Jelibon da zararlı ama başkasına zararı yok jelibon yemek özgürlüktü, ama bunlar değil.

    Siz haz alacaksınız diye başkasını duman altında bırakmaya hakkınız yoktur.

    Ekleme:

    Nasıl ucuz o da ayrı




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tmrtmr -- 11 Aralık 2023; 17:51:16 >
  • tmrtmr T kullanıcısına yanıt

    Yahu bak kullanıcı adıma, bir şey bildiğin yok. Bunu karşıt bir şey söylüyorsun diye demiyorum, söylediklerimle ilgisiz olduğu için diyorum. Bildiğim konu işte. Evet en ucuz haz maddesi. 10 kilo patlıcanda olan nikotin sadece tek bir dal sigara bulunuyor. Bu nikotin denilen maddede haz maddesi, mangalla ya da jelibonla kıyaslıyorsun.


    Benim haz maddem değil. Ülkenin geçtiği buhran, ekonomik kriz, gençlerin geleceğinin olmaması, ümitsizlik, intihar vakaları vs vs bu kadar fazlayken sigara bu tür 3. dünya ülkelerinin uyutma aracı olur. Uyumaktan başka çare de yok. Sen kendini sigarayla mutlu edersin, diğeri de namaz kılıp aman ezanlar susmadı iyi ki diyip kandırarak. Bunu kıyaslarsın. Bu ülkede sigara keyfi kullanılmıyor. Golf sahası demiyorum, park, bahçe, sosyal alan, huzur, etkileşim, ümit vs gibi kavramlar bizim hayatımızda olsa zaten sigara kullanım oranı düşük olur. Sen spor salonuna gideceksin, senin tüm besin ihtiyaçların, spor salonu üyeliği vs en az aylık 10bin lira edecekken sigara içmemek için bir sebep mi var?


    Burada sigarayı övmüyorum, teşvik etmiyorum. Acı bir gerçek var ki en basit ihtiyaçlarımız bizim için imkansızlıkken evet tek bir dal sigara bunların sağlayacağı hormonsal ve psikolojik dengeyi sağlıyor. Benzer olarak değil, zevk ve haz olarak.





  • zombi7406 Z kullanıcısına yanıt

    Otobüs terminalleri tam bir felaket gaz yuvası keş alemi

    Oturduğu yerden ülkeyi kurtaranların mekanı kahvehaneler zaten 1 numara. Terminaller 2.

    Duraklarda yasak olan şey otobüs terminallerinde bekleme yerinde niye yasak değil? Otobüs 5-10 dak yolcu almak için bir açıyor kapıyı içerisi komple duman sonra kapılar kapanıyor duman altı gidiyor kahvehane gibi hele bir de havalandırma az çalışıyorsa...

    Afyon Karahisar terminali en felaket durumda olanlardan.

  • Hele birde önümde yürürken içiyorsa depar basıp önüne geçiyorum.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Yere hağğğğk puu diye tüküren insanlar var hâla bu ülkede. Ne sigara yasağı? 10 yıl içtim mereti. 2 yıl oldu bırakalı. Hava almaya dışarı çıkamıyorum. Nereye otursam sigara kokusu üstüme siniyor.

  • tmrtmr T kullanıcısına yanıt

    arkadaşım duıraklarda yasaklasan ne olacak? şoför yolun ortasında durup içecek insin diyip herkesi indirip içirtip geri biniyor. sen durak diyon :D

  • Boş konu, gereksiz hassasiyetler falan filan.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • psikolog2010 kullanıcısına yanıt

    Peki sigara dumanına hassas olan benim gibi vatandaşlar için bu durum hakkında bir düşünceniz var mı? Bizim için denge nasıl sağlanacak? Başkasının içtiği sigaranın dumanı bana zarar verirken ama ihtiyaç diyerek gözardı etmemi mi istiyorsunuz? Zaten yaşadığım hastalıktan dolayı yetersiz olan ciğerlerimi bir de bu gibi insanlar yüzünden sigara dumanıyla doldurmam mı gerekiyor? benim psikolojim için dengeyi nasıl sağlayacaksınız?

  • en azından kamu binaları çevresinde, parklarda, toplu taşıma duraklarında, avm girişlerinde yasaklanmalı

    gerçi aracında sigara içip camdan dışarı sallayan aptallar ne anlar

  • Gezdiğim bazı ülkelerde mekanlarda kulluk hiç yoktu. İnsanlarda kurallara aşırı saygılı olduğundan sigara dumanı gelmesi durumunda ikazliyorlardı. Sigara içen birisi olarak, içmeyenlere karşı güzel bir davranış olduğunu düşünüyorum. Hic zorlanmadım desem yeridir. Ot kokusu tüm sokaklarda mevcuttu oda ayrı bi durum tabi


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kesinlikle. İçmediğim halde üzerime siniyor.

    Üzerimdeki konu bırak beni rahatsız etmeyi, başkasını rahatsız etme hakkına sahip olsun ki. Siniyor bende başkasına taşıyorum. Ayıp bu. Duraklarda, kapalı alanlar da bile içiyorlar.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Admin mesajımı niye siliyorsun? Herif, emperyalist ağzıyla emperyalist propagandası yapıyor. Açtığı konuda insanlar aşalanıyor... Sileceksen benim yazdığımı değil, konuyu silmem gerek.


    Madem ki öyle... Konuyu netleştireyim. Halka açık tüm alanlarda sigara yasaklanmaz. İlk sigara yasağı Clinton zamanı çıkartılmış. Bu işin mantığı yasakların yavaş yavaş konulması. Hani çocuğun önüne tüm oyuncaklar konulmaz, çocuk oyuncaktan sıkıldığı zaman yeni oyuncağı koyacaksın ki çocuk oylansın. Mantık aynı mantık.

  • Bence insanların biraz psikolojik dayanıklılığının artması gerek artık, böyle kuşun kafasındaki organın noksanlığını göz önüne getirecek konularla karşılaşmayız. Artık insanlar o kadar zayıfladı ki küçük ilkokul çocuğu gibi her şeye naz ve trip modunda. Tuvalet kokacak, yan masadaki bira kokacak, karşındaki insanın yediği soğan kokacak, tüm araç ve taşıtların dumanı gelecek ve sen de her insan gibi yaşayıp bu dünyadan göçeceksin. Hadi yallah.

  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.