Şimdi Ara

Sigara? Yaşam? aklımdaki düşünceler

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
2
Cevap
1
Favori
785
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Sigarayı bırakalı tam on gün oldu. Sigara üzerine çok düşündüm. Tam 6 sene günde 2 paket içtim. Şimdi soruyorum sağlıklı yaşamla ilgililere! Nikotinden alınan o hazzı, keyfi, sakinliği ve o dumanla birlikte göğsünde oluşan o buruk tevazuyu sigaradan başka sana kim sağlayacak? Keyiflenince keyfini artırıp üzüldüğünde içini kim ısıtacak sigaradan başka? Yorulduğunda 5 dakikalık molana kim karar verecek? Senin fazla mesaini yıllardır vermeyen patronun mu? Yeni insanlarla kim sosyalleştirecek seni? Eğer sigarayı bırakanlar hayatından çok memnunsa onlara bir önerim var; büyüyün artık ve kendinizi daha fazla kandırmayın. Hayatı yaşadığını sanmak kadar büyük bir aldatmaca yoktur Dünya'da. Her an ölüme bir adım daha da yaklaşmaktır. Hem nereden biliyorsunuz belki aldığınız o haz ölüme yaklaşmanın insana verdiği hazdır.

    Sağlıklı yaşam dedikleri, rahat nefes, yediklerin tadına varmak, fazla enerji tamamen aldatmaca.
    Tüm meyveler, sebzeler ve yemeklerden tat alsan ne almasan ne? Sigaranın verdiği o tat ile bir olabilir mi? Tüm yediklerinin tadı sana aynı gelmiyorsa bu hayatta emin ol hiç yemek yiyecek kadar vakit geçirmedin Dünya da. Sigara düşmanlığı hayat karşısında alınan tuhaf ve sorgulanmamış bir tavırdır. Yaş olgunluğunun reddi, büyüme sancısını kabul etmeyip bundan sonra hep iyi olacak diyerek ömür boyu kendini kandırmaktır aslında. Kabullenin artık hiçbir zaman çocukluğunuz gibi güzel olmayacak yaşadığımız hayat. Sorumluluklarınız yakanızı bırakmayacak asla. Sürekli artarak çoğalacak sorumluluklar. Bende isterdim küçük yaşlarımdaki kadar az sorumlulukla boğuşmak. Geleceğe yönelik bir umuda sahip olmak. Ah küçüklüğüm ah.

    Hayat bizleri adeta bir Hamster gibi kafese koyup sonra izleyecek ve sırıtacak hep aynı yerde bu ama hep daha iyisi için çabalıyor yazık buna diyerek hemde. Farkına varanlar ise 5 dk'lık sigara molasına çıkıp kafesi gördükten sonra izmariti yere atıp
    sadece içenlerin bildiği acı bir tebessümle kafese doğru ağırlaşarak istemeye istemeye yüreyecek. Dumanı verirken ağzından alakasız bir yere bakıp ''Hiiç işte geldim buradayım birşey yapmadım.'' diyenlerin anlayabileceği şeydir sigaranın varlığı.







  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.