Şimdi Ara

Sigarayı bırakanlarda nasıl bir irade var ? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
49
Cevap
1
Favori
3.390
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
4 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • 2018 Nisan'da bıraktım. O dönemden beri sağlığıma çok dikkat etmeyen çalışıyorum. Sigarayı bıraktığımdan beri sürekli hasta oluyorum :) Bazen diyorum lan keşke icseydim de doktorlara belki bu parayı bırakmazdim.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Aslında şöyle bir şey var. Sigara, öksürük refleksini baskılar. Bu sebepten dolayı, sigara içtiğin dönemde hasta olduğunu hissetmemiş olabilirsin.

    Ama sigarayı bırakınca bu refleksin önündeki engel kalktığı için, aynı zamanda vücudun sigaranın toksinlerini atmaya çalıştığı için öksürürsün.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ben kalabalıkta içersem o çocuguyum dedim.
    o yüzden artık içemiyorum :D

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 1 paket sigara 20 lira😳
    Kim olsa bırakır😳

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • CihangirCanavarı kullanıcısına yanıt

    Çok geçmiş olsun.


    Ama şu kısma kesinlikle katılmıyorum.


    "Kendi kendine sigarayı bırakan kişilerde başarı yüzdesi çok düşüktür. Genelde geri dönüşle sonuçlanır."


    Bence tam tersi kendi kendine bırakan insanların başarı yüzdesi daha yüksektir. Ama burada bahsettiğim şey kafada bitirmek. Yoksa bir deneyeyim, ben asla bırakamam, kesin başarısız olurum diyerek bırakmaya çalışırsanız dediğiniz gibi bu sadece kendinizi kandırmak olur. Ve elbet eninde sonunda geri dönersiniz.


    Ama dediğim gibi kafada bitirdiyseniz ve kendi kendinize de bıraktıysanız geri dönme ihtimaliniz oldukça düşüktür.


    Çevremde böyle bir sürü insan dolu.


    Sen ne durumdasın diyen varsa da söyleyeyim. Yaklaşık 24 yıldır içiyorum. 18 yaşında başladım, 42 yaşındayım ve halen içiyorum maalesef. Bu 24 yılın hiçbir gününde, günde 1 paket bile içmedim. Bu sürenin yaklaşık %90 ında günde 6-10 adet içmişimdir.


    Ramazan ayı gelir, oruç tutarken 1 ay boyunca hiç içmem mesela. Öyle uzun yola giderken bir yerde durayım da bir sigara molası vereyim demem. Sigaralı ortamlardan nefret ederim, hemen kaçarım. vs vs vs.


    Bazen hafta sonu gün boyu çocuklarımla takılıyorsam akşam bir bakarım ki hiç sigara içmemişim.


    Tuhaf bir kişiliğim yani, beni örnek almayın. Demek istediğim bu.


    Sigara her anlamıyla kötü bir alışkanlıktır. Başka kendim olmak üzere içen herkes aptalın önde gidenidir. Bir an önce herkesin bırakması dileğiyle.





  • 40 yıldır deli gibi içen dayım çat diye birakti arada bi tane falanda hiç icmedi,ilac terapi falan almadi. O biraktiysa herkes birakabilir.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gold5555 -- 2 Şubat 2022; 11:26:29 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Elektronik sigara al onunla bırak. Buharın bir zararı yok

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bir hafta çok zorlandım 4 ay oldu sigarayı bıraktım. Ara ara arkadaşlardan otlanıyorum. Sigara öyle bir şey ki en temizi hiç içmemek çünkü ölene kadar içmeye meyilli oluyorsun. Mesela çok güzel bir yemek yemişsin üstüne sigaranın nasıl gideceğini bildiğin için arıyorsun. Sigara içmeyenler ne demek istediğimi anlamaz. O yüzden zor da olsa bıraktım ama ben artık hiç içmem diyemiyorum.

    Bir hafta dişini sık, sigara içen arkadaşlarınla görüşme, sigara içilen ortamda bulunma. Bir de azaltarak bırakırım diye plan yapma o iş o şekilde olmuyor çat diye bırakman lazım. Öğlene kadar sigara içmezsen o günü atlatırsın ama içtiysen imkanı yok o gün sigara içmen lazım.

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • dekonline kullanıcısına yanıt
    Ben de son 4-5 yıldır içiyorum. Ama hiçbir zaman ayda 1 paketi geçmiyor. Kendime bağımlı olmamak için molalar veriyorum. Keyif içicisiyim diyebilirim. Örneğin son 3 haftadır 1 tane tek içtim. 2 haftadır hiç içmedim

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Yıllar oldu bırakalı, herşey aklınızda bitiyor. ilaç vs kesinlikle tavsiye etmiyorum.


    Gençken babamı kaybettim, sigarayı çok içerdi. kalp damarlarından birkaçı tıkanmıştı ve ameliyat olmuştu. annem de içerdi ama o günden sonra hiç içmedi. ben 17 yaşımdan ve asker sonrasında 5 sene daha içmeye devam ettim. herkesin bir hayatı yaşamı var. herkese göre zor yada sıradan herneyse, diyeceğim şu ki sigarayı bıraktığımda işsizdim. ciddi sıkıntılarım vardı.okulu bile bırakmıştım.. bir iş görüşmesine giderken inanın dönüş param yoktu ama cebimde sigaram vardı. hemde gıcır gıcır yeni bir paket.. onu otobüse tercih etmiştim.. geçmişimle ve kendi mevcut durumumla uzunsüre zaten hesaplaşırdım ve o yolu yürürken kendimden nefret ettim. o otobüslük mesafeyi tutup bir sigaraya yatırmam içime oturdu öyle oturduki dediğim gibi hem kendimden hemde bu alışkanlığımdan nefret ettim. o gün pakette 19 tanesi duruyorken yolda paketi avucumla sıkarak attım bi köşeye. o günden bu yana hiç ağzıma sigara almadım


    Kolay olmadı olmuyorda. kolay diyen insan boş konuşuyordur fakat bir gerçek varki bu bir bağımlılık. bunu kabul etmek en önemli şey. içiyorsan sende bir bağımlısın, yok ben günde şu kadar içiyorum..boş.. zaten siz hayır desenizde vücut istiyor, neyse biliyorsunuz bilmeyene neden anlatıyorsam kısacası zor bir yolu seçmeniz gerekiyor. burada önemli olan şey kararlı olmak. bu kararlılığı alabilmek kolay değil ama dediğim gibi bir çok sorunum varken sonrasında bu sigarayı 1 tane bile içmeden bıraktım. yani kısacası mazeret üretmeyin. üretmeyin gerçekten. bu kendinize sık sık söylediğiniz koca bir yalan.



    geçmiş dedim fakat beni geleceğimde korkutuyordu,sağlık vs.. o gençlikten ve dinçken anlamıyorsun.. o gün o sigarayı avucumda sıkıp attığımdaki nefretim halen geçmişimi değiştirsem de hiç içmeseydim diyecek kadar da halen kararlı. o gün "yeni bir ben" varım artık dedim çünkü değişmem gerekiyordu. herkesin hayatında pişmanlıkları vardır mutlaka fakat bu pişmanlıklara birde kendinize hasar verecek madde kullanıp işi daha da büyütmeyin. bir çıkış yolu hep var. ben sigarayı bıraktığımda nefret duygumla bıraktım.


    o sigaranın beni esir etmesi fikri bana ağır geliyordu. evde misafirin oluyor yemek yiyorsun sonra bir yerde tütüp gelip adamla aynı ortama geliyorsun adamın yüzü değişiyor. sana hayat güzel sen nede olsa nasıl koktuğun hakkında en ufak "gerçekten" en ufak bir fikrin yok. kız arkadaşım da içmezdi o zamanlar da. sırf sevdiğinden tahammül ederdi. bazen 3 gün içmezdim ve kendi kokumu bırak odamın kokusunu bile alırdım. bunlar herkeste ortakdır diye düşünüyorum. örnekler o kadar çok ki anlatmaya gerek yok..


    sigarayı bıraktığımda işsiz olduğumu söylemiştim, çok zorlandığım zamanlarda gözlerimi kapatıp bir miktar uyudum. günde 3-4 kahve içerdim ama bıraktıktan sonra 2 yıl boyunca doğru düzgün kahve ve türünü içmedim. çayı bile çok azaltmıştım.. sigarayı çok çektirecek şeylerden uzak durdum. ama en zoru zaten yemek sonrası oluyordu. 1 saat kadar kararlı olup dişinizi sıkın ama dediğim gibi zor bir durum. 1 yıl geçmesine rağmen hafif hafif isteğim oluyordu özellikle kahve vs açık ortamlarda. çevremdekiler içerken ben inanın karşı masaya geçer otururdum oradan sohbet ederdim. bu arada dumanıda kendinizden uzaklaştırın. kısacası işte böyle..kolay değildi ama çoktan arkamda kaldı.


    Geç değil hiçbirşey için geç değil. şuan 40 yaşındayım. halen o günden bu yana hiç sigara içmedim. 2nci senemde artık ne el ne ağız nede vucut olarak hiçbir istek gelmiyordu. tam tersi tamamen zıt bir adam olup çıktım. artık sigaradan nefret ediyordum..umarım sizlerde mazeretlerinizi ve hayatınızın değerini bir gün anlar ve artık geç olmadığını anlarsınız.





  • ben 2012 de başlayıp 2017 de bıraktım ne kadar erken bırakılırsa o kadar kolay oluyor
    toplamda 5 sene içtim işsizlik stresi yüzünden sabah kalkar kalkmaz 1 kahve ve sigara ile başlıyordum sonra diş eti rahatsızlığı çıkınca ve çok balgam yapınca ilk denemede 2 haftada geri başladım sonra yavaş yavaş azaltarak 2 ay sonra tamamen bıraktım toplam (3 deneme sonunda)
    şuan içilen ortamdan bile kaçıyorum evimde sigara içirtmiyorum hiç kimseye

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • 2 ay oldu en son elimdeki paketi yurtta sigarası olmayan bi elemana verdim o da şaşırdı sonra bidaha içmedim. Sigarayı bırakmaya çalışma sigara içmene neden olan o gereksiz kafadan kurtulmaya çalış derim. Sigara içmenin hiçbir haklı gerekçesi olamaz.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Önce sigaraya karşı büyük bir farkındalık vede yeni bir bakış açısı kazanmanız gerek bu konuyla ilgili şu belgesel bana çok yardımcı oldu üstelik öyle sigara cebinize ve sağlığınıza zarar tarzı klişe şeyler söylemiyor sakin bir ortamda kendinizi vererek izlemenizi tavsiye ederim kalanıda sizin irade mantığınıza kalmış bir şey

    Semih ERDOĞDUyoutube
    Allen Carr Yöntemi ile Bu belgeseli sonuna kadar Açık bir zihin ile izleyin. Sigarayı Bırakmayı kafanıza koyduysanız Başarabilirsiniz. Kanala abone olmayı unutmayın! Emeğe saygı lütfen SİGARA BIRAKMA KARARI ALDIYSANIZ EĞER TARİHİNİ YORUMA BIRAKMAYI VE LÜTFEN KANALIMA ABONE OLMAYI UNUTMAYIN. TEŞEKKÜR EDERİM. . Alıntıdır. . . Sigarayı Bırakma Yolları Sigara Bırakma Sigara Sigara Bırakma Hattı Sigarasız Yaşam Sigara Içmek istemiyorum Sigarayı Nasıl Bırakabilirim Sigara Bıraktırma Videoları Sigara Bırakma video Sigara Bıraktırma Belgeseli Sigarayı bu belgesel ile bıraktım Allen Carr Yöntemi No smoke
    https://youtu.be/vC_cwzk0Otw

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 2015 te bırakıp 2017 de tekrar başlamıştım şimdi yeniden bıraktım 1 aydır içmiyorum.İlk 1-2 hafta canın sürekli istiyor sigarayı unutmak için uğraşacak birşey lazım fakat haftalar yerini aylara bıraktıkça canın istemiyor ara sıra aklına geliyor sadece.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Rsel -- 2 Şubat 2022; 18:16:27 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Günde 3 paket ten bir gecede bıraktım 14 sene oldu ,

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • dekonline kullanıcısına yanıt

    Hocam siz katılmasanız da böyle bir istatistik tutulmuş. İstatistik bir bilimdir ve bilimsel bir veri üretir.

    Bu istatistik bir dönem devletin broşürlerinde ve sigara bırakma web sitesinde yazıyordu.

    Oranları şimdi net hatırlamıyorum. Belki webde vardır.

    Yani o cümle aslında bana ait değil, bir alıntı.

    Sizin çevrenizi bilemem ama benim çevremde sigarayı bırakıp tekrar başlamayana rastlamadım.

    Sadece annem başardı bypass kalp ameliyatından sonra yıllardır içmiyor ama hâla çok canım istiyor diyor ameliyattan 10 yıl sonra bile...


    Bu böyle bi şey işte..


    Ayrıca sigaranın kimyasal bağımlılık mekanizması, eroin gibi yüksek bağımlılık yapan maddelerle birebir aynıdır.

    etki mekanizması hemen hemen aynı şekilde çalışıyor. Seratonin-dopamin salgılatması yönünden her ikisi de kendi ihtiyacına göre aynı işi görüp aynı nörotransmitterler üzerinde çalışıyor.

    Eroin bağımlısı kişi ihtayacı olan dozunu aldığında hastalık hali son bulur, normal olur. Temin etmediğinde hasta olur, krize girer, çok ağır grip şeklinde semptomları olur vs vs


    Doz demişken sigaranın paketinin 20 stick (dal) olması da aslında günlük dozu karşılamak içindir. Bu da bir matematik formülüne dayanır. Çünkü normal bir bağımlının ortalama sigara krizi tetiklenme süresi 40 dakikadır. Buradan haraketle sigara paketindeki dozlar da günlük olarak 20 stick olarak hesaplanmıştır. Bu yüzden genelde dünyada yaygın olarak paketler 20 stick üretilir.

    Aslında bir paket sigara, bağımlının bir günlük dozudur.


    10 yıla yakın kurumsal amerikan sigara şirketlerinde satış temsilciliği yaptım. Yani tezgahın iki tarafında da bulunmuş birisiyim.

    Yeni çıkan bir sigara ürünümüzün pazar payı %1 olduğunda şirketin her biriminde devasa bir kutlama partisi düzenlenmişti. Yani yüzde 1 bile sektörde büyük bir rakama karşılık geliyor. Sadece buradan sektörün milyar TL bazındaki büyüklüğünü tahmin edebilirsiniz. Ve hepsi çok uluslu bu şirketlerin dünya cirosu akılalmaz boyutlardadır. Devletler ve devletler üstü kurumların regülasyon ve karartmalarına rağmen sektör büyüyor ve her geçen saniye bu işe yatırımlar artıyor.


    Bu bilgileri biraz da bırakacak olanların düşmanını tanıması için veriyorum.

    Öyle laylay lom diye bırakılacak bir düşman değil karşınızdaki hafife almayın. Gerekirse destek alın. Geç olmadan kurtulun.

    İnşallah bana da nasip olur bir gün...


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • vicuk ben spaydi kullanıcısına yanıt

    Kuduz köpek gibi geziyorum tanımlamanı çok iyi anlıyorum.

    Bir keresinde yine bırakmayı deniyorken hanım koşarak bakkaldan bana sigara alıp gelmişti. 🤣🤣🤣


    Sen yine de dayanmaya çalış, zoru başarmanın vereceği hazza odaklan.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • fofer kullanıcısına yanıt

    Lyrica raporunuz fibromiyaljiden miydi psikiyatriden mi?


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • CihangirCanavarı kullanıcısına yanıt

    ilk yıl fibromiyalji diğer yıl bel fıtığına bağlı ayak ağrısı sebebiyle nörolojiden.

    diğer yıl algolojiden =) son yıl da gergin omurilik sendorumu sebebiyle sanırım yine nörolojiden

  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.