Şimdi Ara

Sigarayı bırakmam için beni ikna eder misiniz ? [BIRAKTIM]

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
26
Cevap
1
Favori
1.293
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Merhaba k.d.ö. Babama ait spor salonumuz var. Çeşitli uzakdoğu savunma sporları ve vücut geliştirme ağırlıklı. Fakat ben 2 senedir neredeyse evden hiç çıkmıyorum ve kim ne söylerse tamam deyip kestirip atıyorum. Zamanla bu benim kişiliğimi değiştirdi. Ona da bir şekilde çözüm bulabilirsek çok sevinirim. Neden mi salona gitmiyorum. Heves geliyor gidiyorum aşağıda 30 tane yumruktan sonra nefesim kesiliyor. Sonra ertesi gün içimden gitmek gelmiyor. Bu şekilde bi kısır döngüye girdim ve napıcam bilemiyorum. Burada kabuğunu kıranlara şahit olduğum için şansımı deneyeyim dedim. Sigarayı bırakırsam başıma neler gelir veya ne kadar kısa sürede ciğerleri kurtarabilirim 5 senedir içiyorum bu zıkkımı. Sigaraya başlamayı düşünen derdi olduğunu düşünen ufak kardeşlerimiz de okuyorsa size tek sözüm şudur. Eğer bi derdiniz var diye sigara içiyorsanız bu meret ileride size daha büyük bi dert olarak geri dönüyor. Yani şöyle düşünün atıyorum sevdiğiniz biri vefat etti sizde sigaraya başladınız, sigaranın stresinizi aldığına-kafanızı rahatlattığına inandırdınız kendinizi. Sigara içseniz de içmesenizde bir süre sonra bu olayı unutuyorsunuz ama sigara içen bir birey olarak hayatınıza devam ediyorsunuz ve buda ilk 3 seneden sonra çok büyük bir eziyet. Konuya dönünce arkadaşlar yalvarırım bana sigarayı bıraktırtın. Evde canım sıkılıyor napayım diyorum gidip alıyorum bir paket daha. Mental olarak kendimi hazırladım sadece birazcık desteğe ihtiyacım var, etrafımda fazla insan olmadığından sizlerden rica ediyorum. Bu yazdıklarım bazı kişilere çok abest,aptalca gelebilir fakat içinden çıkılacak gibide değil ne yapsam bilemedim



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi küÇÜK ADAM -- 29 Eylül 2013; 3:30:12 >







  • Hiç sigara içmemiş birisi olarak şunu söyleyim.
    Öncelikle sigara içmenin çok aptalca birşey olduğunu algılaman lazım.
    Evde boş takılıyorum diyorsun, al kenidne Fifa 14 orjinal online turnuvalara felan katıl kafa dağıt.
    Kendine sigara içmeme konusunda sözler ver.
    Başıma gelmediği için saçmalamış olabilirim.
  • Yerine koyacak başka bir oyalanmalık bulman lazım.

    Mantıklı düşün hiç bir faydası yok paran gidiyor üstüne sağlığından oluyorsun. Sigara seni öldürmez sadece başına gelebilecek bir çok hastalık için zemin hazırlar. Şimdi gençsin anladığım kadarı ile ilerisini düşün hep genç olmayacaksın.
  • İleride ailenle, çocuklarinda Güzel bir Gelecek yaşamak istiyorsan içme... 2060 2070'de torunlarinla oynamak onlari sevmek, Hayatini olabildiğince hatirlanir kilmak istiyosan içme..
  • Usta sigara içmiyorum, 20 yaşımda, gurbette ve kendi ayaklarımın üzerinde durarak kendi arabamı aldım.
    Eğer sigara içseydim hayatta yapamazdım bunu.

    Ha ben nasıl başlamadım sigaraya, "Babam sağolsun"

    Küçükken pek meraklıymışım "Ben sigara işçem ben sigara işçem" diye söyleyip duruyormuşum. Babam da "Uzun Samsun" içer. Vermiş bir tane yakıp, çek içine demiş. Çektiğimi hatırlıyorum hayal meyal, bütün solunum yollarım yanmıştı ama ciğerler, nefes borusu, geniz falan hepsi yanmıştı Gözlerim karardı, öksürük tuttu, sonra tiksindim.




  • burda yazan 3-5 cümleyle brıakacağını düşünmüyorum. Annem 35 yıldır içiyor her şeyi anlatmamıza rağmen bırakmadı.

    emre üstünuçar diye birisi var. Kendine özel bir yöntemi var... İstanbulda çalışıyor... SAdece 6 saat konuşarak sigarayı braıktırıyor :)

    (annenle neden gitmediniz dersen... haziranda yapacağımız ilk iş o olacak)

    Melek , gülben , doktorum programlarına falan katılmış... Ben melek programını izledim... Anlattığı yer çok hoşuma gitti. (güzel bir ses tonu var adamın :))

    İnsanlara bunun zararını anlatmak önemli değil diyor... Çünkü Bir doktor (sigara yüzünden bacağı falan kesilen insanlar var ya o ameliyatları yapan bir isim) Kendisinin sonunn böyle olacağını bildiği halde hala içiyor diyor... Yani zararını anlatmak , onu korkutmak hiçbir işe yaramıyor diyor... (çok doğru buldum)

    Ayrıca bu adam da uzun süre sigara içmiş... Aynı sistemi yurt dışında bir arkadaşı vasıtası ile görmüş... Başta inanmamış... SAdece 6 saat konuşarak bana sigarayı mı bıraktıracak demiş.. Sırf mesak yüzünden gitmiş... Sonra işi kavrayıp türkiyede kendi çalışma ortamını kurmuş... Bence istanbulda oturuyorsan seanslara katıl hatta bırakıp bırakmadığın hakkında bilgi ver:D




  • denize yakın yerdeysen olta takımı al balık tutmayı dene sabah koşu yap fırının biriyle anlaş simit sat uğraş bulmalısın çalışmalısın onu düşünecek fırsatın olmamalı.

    hatta seni içmeye tetikleyen şeylerden kaç genelde evde yalnız ya da müsaitken o istek geliyorsa o anı hissedersin hemen kendini dışarı at bakkala git ne bilim gez bişeyler yap.

    iradeyi unutmadım ama bunu kontrol etmek çok zordur. ben şuan günde 3-4 tane içen birisiyim genelde yemeğin peşine kimi zaman keyf kimi zaman dert sigarası olarak yakarım.

    bıraktığım zamanlar oldu 2 sene 3 sene nasıl bıraktın dersen 1 dal sigara uğruna bıraktım yani sigara uzatan olurdu o uzattığı an o 1 dalı içersem gerisinin geleceğini, gidip paket alacağımı biliyordum o 1 dal sigara hatrına o kadar yıllar içmeden durabiliyordum.

    kaç yaşında başladın dersen 14-15 ALLAH yardımcın olsun. inş. kurtulursun
  • @GainerGS içmediğin belli oluyor ama iyi niyetin için teşekkür ederim

    @Treth şimdilik aynı sigara içer gibi boş bir nefes alıp üflüyorum dediğin gibi maddiyat önemli değil ama sağlık benim için çok önemli.

    @goodorevil ahh ahh keşke bizimkilerde o tarz konularda bilinçli davransalarmış. bi keresinde annemin sigarasından bir duman almıştım öksürdüğümü duydu tuvaletten çıkıp elinin üstüyle çap diye ağzıma vurmuştu

    @jizz quality izmir hocam

    @Sedat. @akrepyusuf çok sağolun teşekkür ederim emin olun yardımcı oluyorsunuz bu arada konuyu açtığımdan beri sigara içmek istemedim faydalı oldu mu dersiniz




  • rica ederim yardımcı olabiliyorsak ne mutlu.

    unutma kontrol sende
  • Annemi arayıp soruyorum, Balıkesir de bir yere gitti kadın, o kadar laf etmeme rağmen bırakmadığı sigarayı bıraktı. Gitmeye de ben ikna etmiştim de.
    Akşama editlerim
  • herşey kendi kafanda bitiyor.olayı inada bindirmen gerekir.işin özü nefsine sahip çıkabilmelisin.1,5 sene bıraktım bende sigarayı sonra 1 dal 1 dal daha derken...şuan haftaiçi gündüz içmiyorum akşamları 2-3-4-5 gidiyor.haftasonları ise daha fazla.allen carr isimli kitap var internettede okuyabilirsin.bayagı bir faydası oluyor.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Sedat.

    İleride ailenle, çocuklarinda Güzel bir Gelecek yaşamak istiyorsan içme... 2060 2070'de torunlarinla oynamak onlari sevmek, Hayatini olabildiğince hatirlanir kilmak istiyosan içme..



    +1 bu cevaptan sonra birşey söylemeye gerek yok bence

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • bende 5-6 senedir içiyordum hap kullanarak bıraktım sayılır günde 1 tane belki oda ama sigaranın boşluğu çok fena oluyor
  • hocam şunu da önerebilirim... Çocukken tırnaklarımın yanındaki erler kalkınca onları dişimle çekip atardım... Annemin dikkati çekmiş tabi.. Beni doktora götürdü... Yaşlı bir amcaydı (6-7 yaşımdaydım ama çok iyi hatırlıyorum)

    Adamın anlattığı şey şu...

    her elini ağzına götürdüğünde (o etleri koparmak için) araba üstüne geliyormuş gibi kaç.. Yani burdaki kaçma kaldırıma kaçma değil elini çekme olarak düşün dedi... Sonra bunu yaparak o alışkanlığımdan vazgeçmiştim...

    Bunu bir örnek olarak gösterdim çünkü sen buna farklı boyut kazandırabilirsin. (sonuçta bu pedagojik bir örnek cocuklara göre yani :D)
  • ilerde şeftali bahçesinde tohumlama miktarın düşecek
  • 2 gündür içmiyorum çok büyük yemin ettim, saat gece 4 olunca 3. günüm başlıyacak buraya yazmamın ve bana yazılanların çok büyük desteği oldu tekrardan herkese çok teşekkür ediyorum.
  • akciğer kanserini tek bir sigara bile tetikleyebilir şeklinde bir kamu spotu vardı. bence sigarayı bıraktırmak için oldukça etkiliydi.
    sigara dumanıyla akciğerde tümör oluşumunu konu almış. düşünsene akciğer kanseri olsan ilk zamanlar zorla nefes almaya başlayacaksın. sonra makina ile nefes alacaksın ama en sonunda nefessiz kalıp boğularak öleceksin.
  • Sigarayı bırakmayanın anası babası ölsün ben diyeceğimi dedim yiyorsa bırakma artık
  • quote:

    Orijinalden alıntı: DreeM.D

    Sigarayı bırakmayanın anası babası ölsün ben diyeceğimi dedim yiyorsa bırakma artık

    o tarz bi yemin ettim de bıraktım zaten. tek bir sigara dahi sürmiyecem ağzıma daha
  • kaç yaşındasın ve ne kadar süredir sigarayı kullanıyordun



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Goldman34 -- 30 Eylül 2013; 16:34:58 >
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.