Şimdi Ara

Sigorta önemli

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
569
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Herkese merhaba. 60 bin tl lik bir aracım var. Sigorta poliçem 100bin tl. Bir kaza yaptım yüzde yüz suçlu benim. Karşı tarafta kasko sigorta var ve araç 1milyon tl ve perte çıktı. Kasko 100 bini benim sigortamdan alıyor ve geri kalan 900 bini ben mi ödüyorum onun kasko sirketine. Benim kaskom yok sadece sigorta var.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >



  • Evet 900 bin siZ ödeyeceksiniz yanlış bilmiyorsam.neymiş ya bu araba böyle

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • evet siz ödüyorsunuz

    kasko olsa bile onunda teminat bedelleri var bazı durumlarda tamamını ödemeyebiliyor

    Teminat bedeli çok önemli kasko yoksa zaten böbrekleri satmak gerekir böyle bir durumda tabi para ederse
  • Öncelikle şunu bilmen gerekir kasko sadece senin hasarını karşılarken trafik sigortası ise sadece 3. kişilere vereceğin zararları karşılar. Trafik sigortası limitleri de belirlidir. 2019 Temmuz sonrası hasarlar için araç başı maddi 39.000 TL ye kadar karşılar. Yani benim sigortam 100.000 TL gibi bir durum yok.

    Örneğine gelelim sen gittin bir araca vurdun ve tamamen kusur sende. Karşı araçta 1.000.000 TL hasar oldu dyelim ve adamın kaskosu var gitti parasını aldı ordan seninle hiç bir işi yok. Onun kasko şirketi öncelikle senin trafik sigortanın olduğu şirkete gider ve 39.000 TL sini oradan tahsil eder. Kalan 961.000 TL yi de senden alır. Ödemezsen mahkemelik olursun faiz ve masraflarla birlikte yine senden bir şekilde alırlar.

    Ülkemizde trafik sigortası limitleri maalesef düşük. Maddi 39.000 TL bedeni 390.000 TL ye kadar karşılıyor üstü için risk sizde.

    Bunun için ihtiyari mali mesuliyet dediğimiz imm poliçeleri var. Bunu ayrıca alabildiğiniz gibi kasko poliçenize ek teminat olarak da alabilirsiniz.

    İnsanlar bu konuyu önemsemiyor ancak bence trafikteki en kritik risk budur. Siz de bu konuya parmak basmışsınız. Bir sigorta şirketi personeli olarak ben de bu sebeple kasko poliçeme maksimum imm teminatı neyse onu ekletiyorum. Şu an bende 250.000 TL lik ek imm korumam bulunuyor bence yeterli ancak 1.000.000 TL lik imm veren sigorta şirketleri de mevcut.

    Yine sorunuz olursa seve seve cevap verebilirim.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.