Şimdi Ara

Silinebilir

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
659
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • ...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kutay0 -- 21 Mayıs 2017; 20:7:38 >







  • kasayı yazmıştım yukarıda xigmatek asgard 382 600W

    öneri için teşekkürler, macun için yorumlar iyi, cpu fan için de öyle.
  • Arkadaşın önerdiği markalar hiç düşünmeden alabileceğin ürünler ,bende herkese tavsiye ediyorum ,alanlarda memnun kalıyor .
    Termal macunu eskisini temizlemek için cpu nu sök , macunlayacağın yüzeyi saf alkol ile iyice temizle ,çok ince bir tabaka oluşacak şekilde yüzeyin her tarafını kapatacak şekilde yayınız . fanın tam oturduğundan emin olun ,bazen tırnaklar tam geçmiyor ,oturdu sanıyor montaj yapanlar . fan çevresinde hava sirkülasyonunu engel olacak kablo demetlerini uzaklaştır ,plastik cırtlarla sabitle. kasayı rahat hava alacak bir yere koy , arkası ve yanında en az 10 cm boşluk olmalı .
    AMD işlemciler sıcak çalışır ,fabrika çıkışlı az buçuk overclockludur zaten , intel termal değerleri ile kıyaslama .
    arkadaşın önerdiği cooler master fanı kullandığın zaman termal değerlerinde gözle görülür düşüş yaşayacaksın ,termal kaynaklı performans kayıpları minimuma düşecektir .
    kolay gelsin.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi elektürükçü -- 22 Şubat 2015; 18:48:55 >




  • Şahsi olarak coolermaster önermiyorum. Bu soğutucu konusuna günlerce kafa yordum. Benzer sistemde aşağıdaki soğutucu ile stok hızı 3.1 ghz olan fx 8120 işlemciyi 4,5 ve 5 ghz hızlarında kullandım.Bilgisayarım 3dmark testlerinde aynı sisteme sahip kullanıcılar arasında 1. oldu. 4.5 ghz de 60 dereceyi geçtiğini hiç görmedim. Sanırım ramleriniz high profile eğer bu soğutucuyu alırsanız ramleri 2. ve 4. slota takarsınız.

    http://www.gold.com.tr/thermalright-venomous-x-rt-12cm-fanli-islemci-sogutucusu_u?gclid=CNzn2PLR9sMCFeHItAodVgYAHw




  • quote:

    Orijinalden alıntı: dr.death

    Şahsi olarak coolermaster önermiyorum. Bu soğutucu konusuna günlerce kafa yordum. Benzer sistemde aşağıdaki soğutucu ile stok hızı 3.1 ghz olan fx 8120 işlemciyi 4,5 ve 5 ghz hızlarında kullandım.Bilgisayarım 3dmark testlerinde aynı sisteme sahip kullanıcılar arasında 1. oldu. 4.5 ghz de 60 dereceyi geçtiğini hiç görmedim. Sanırım ramleriniz high profile eğer bu soğutucuyu alırsanız ramleri 2. ve 4. slota takarsınız.

    http://www.gold.com.tr/thermalright-venomous-x-rt-12cm-fanli-islemci-sogutucusu_u?gclid=CNzn2PLR9sMCFeHItAodVgYAHw

    Anladım thermalright mantıklı gözüküyor, onu almaya karar verdim. Peki içinden çıkan termal macun iyi midir? ekstradan bir macun almama gerek var mı?

    ayrıca yukarda fotoğrafı olan kasam için cpu fan'ı taktıktan sonra üstteki 2 fan boşluğu için alacağım 2 x 120mm fanlar havayı dışarı mı üflesin içeri mi?

    bu arada evet ram'ler high profile, 2 ve 4'e takacağım, daha sonra ekstradan aynı model corsair vengeance'ın 8gb olan tek modülünü 3. slota takmam bir sorun yaratır mı?

    Cevap verebilirseniz çok sevinirim.




  • İçinden çıkan termal macun çok kalitelidir. Fanların içeri mi yoksa dışarı mı üfleyeceği kasayı tasarlayan firma tarafından ayarlanmıştır. Ters takmanız zordur. genellikle ön meshde yer alan fan içeri hava çeker, eğer varsa yan kapaktaki fan da içeri üfler. Diğer bütün fanlar egsoz fandır. Kasada önemli olan içeri taze hava çekilmesinden çok içerideki ısınan havanın tahliye edilmesidir. Ram konusuna gelecek olursak 8gb tek modül yerine 2x 4 gb low profile 1 ve 3 slota takılabilir yada 2x8 ramlerin dual kit çalışması performansa olumlu katkı sağlar.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • amd stok fanları cidden çöp fakat sürekli temizlediğinizde sıkıntı olmuyor. temizlemeden önce boşta 50 derece olurdu. sonra fanın blok bölümünün tepesindeki yeri söktüm altındaki tüm tozu aldım geri taktım fanı boşta 35 dereceye kadar düştü
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.