Şimdi Ara

Silinebilir

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
15
Cevap
1
Favori
397
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • .



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Hayalleredevam -- 7 Haziran 2020; 9:11:7 >



  • İş bilmek bir konudur, diploma ayrı konudur.

    Temelde mesele seviyorsan konuş bence söylemi ile açıklanabilir. Oturup çalışman lazım.

    Kişi bilgisayar ile ilgili bir çok temel şeyi, evindeki bilgisayar ile öğrenebilir. Bazı mevzular, (network vs) yerinde olmayı bazı mevzular (3d animasyon, oyun vs) güçlü bilgisayar sahibi olmayı gerektirir.

    Bunun dışındaki mevzular kişiye kalmış mevzulardır, bu yaşına kadar ilgi duyup kurcalamadı isen, bence harita mühendisliğinden farklı olmaz. Bölüm mölüm traş işler bunlar, Türkiyedeki hele hele adı sanı belirsiz 2 seneliklerden mezun olursun, elinde de bir diploma olur başkada bir şey olmaz.

    Sen ekmeğinin peşindesin, sermaye sahibi olmadan nereden para çıkar oraya bakmalısın. Şu olursa iyi olur la olmuyor, içinde olması lazım. önce içinde ne varsa onu bul ona göre hareket et.
  • 4 yıllık bölüm olsa avantaj sağlardı fakat 2 yıllık programcılık bölümünün pek bi esprisi yok. Bu işi öğrenmek istiyorsan, PDF belgeler, tutorial ile başlayıp biryerden tutunmaya başlamalısın ancak herkesin bildiği kadar öğrenirsen iş şansın olmaz. Herkesin tam bilmediği ve yapamadığı şeyleri de öğrenmelisin.
  • Delifisek.Tux kullanıcısına yanıt
    .



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Hayalleredevam -- 7 Haziran 2020; 9:11:29 >
  • .



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Hayalleredevam -- 7 Haziran 2020; 9:11:50 >
  • Hayalleredevam H kullanıcısına yanıt
    Başka sehirlere gitmeni hiç önermem. Corona saçmalığı patlak vermeden önce de önermiyordum. Çeşitli sebepleri var. Bir kere mali olarak daha cok kaçıyor. Gittiğin şehirde ev sahipleri veya yurt işletmecilerini kalkındırıyorsun. Bakma sen özgürlük hikayelerine. Ailenle yaşıyorken de pekala özgür olabilirsin. Yemek olayı cok büyük problem. aile ile kalırken düşük maliyete iyi ve kaliteli yemek varken sehir dışında sürekli pahalı ve kalitesiz yemeklere mahkum olursun. Bu ikisinden daha önemli bir problem insanın 18 ve 20'li yaşlarda ailesinden uzakta kalması psikolojik olarak eksiklik yapabilir. Aileden uzakta yaşamak ancak iş veya evlilik durumunda geçerli bir sebep.

    Türkiye'de Bilg Müh denilen bölümler y.dışındaki bilgisayar bilimi veya Computer Science / CS. Aynı bölüm, Almanya'da Diplom Informatiker ve 3 yıllıktır. yönetim bilişim sistemleri , istatistik ve matematik gibi bölümler Bilgisayar Mühendisliğinin yerini tam olarak tutmaz. Zaten o bölümleri genelde Bilg Müh puanı tutturamayan underdog kişiler okur. 2 yıllık bölümler günümüzde iyice anlamsız. Eskiden de öyleydi fakat eskiden 2 yıllık programcılık mezunu büyük şirketlerde iş tutturabiliyordu. Sonuç olarak yaşadığın şehirde 4 yıllık Bilg Müh kazanabiliyorsan kazan ve oku bitir, yapamıyorsan 'alaylı' denilen yoldan ilerle yani konuları kendin iyi şekilde öğren ve projeler alarak devam et.




  • Hayalleredevam H kullanıcısına yanıt
    Evet var.

    Yaygın internet ve kendi kendine eğitim imkanı dahası açık kaynak sebest yazılım fikrinin öyle veya böyle tüm alanları etkisine alması ve üstüne bizim ki gibi mezra başına bir üniversite mevzusu yüzünden. İşe alınacak arkadaşları dibine kadar sıyırıyorlar.

    O yüzden yağlı kapı işler için yağlı kapı diploma (metu/bilkent vs).

    E ben kendimi yetiştirdim hede hödö, tamam güzel de ben senin yaşında Lise terk olarak tan Bilkent te ağ kuruyordum, Bilkente de marifet diye değil. Internet bir orada bir metu da vardı o tarihte ondan girdim. Sen daha açma kapama tuşundasın nasıl olacak o iş ?

    Benim bilen bilir, gördüğümü söylerim.

    Sen iyi, kolay bir iş peşindesin. Haberler de de cayır cayır veriyorlar bu ara 1.8 milyar dollares diye diye.

    Buradan bir iş çıkarmı derdindesin, zor. Çok teknik bir konu. Dahası kolay tarafından ekmek yenecek kısımları için zaten piyasa fazlası ile dolu. Maaşlar hoşaf. Para kazanılan kısmı, top %5 belki onun yarısı. Sen şimdi diyorsan ki ben çalışır yapar ederim oraya varırım, buyur dükkan senin, okul mokul hikaye, hocası ne biliyor ki sana ne öğretsin. Otur ingilizce öğren sonra da ne istiyorsan onu öğren.

    Ama benim çıkardığım sen şaaşalı bir son dakika golü peşindesin. Bu sektör öyle değil. En azından artık öyle değil... Gerçek eğitime ihtiyacın var, gerçek ingilizce, gerçek matematik, gerçek grafik tasarım bilgisi... Idare edenler para kazanamıyor artık. Devletteki işerde hep yandaş yandaş...




  • Delifisek.Tux kullanıcısına yanıt
    1.8 milyar dollares derken, toon blast toy blast gibi basit oyunlara 1.8 milyar dolar ödenmesini mi eleştirdin?
  • - Eğer 2 yıllık okuyacaksan uzaktan eğitim ile okumanı tavsiye ederim.
    - Eğer 2 yıllık bitirirsen DGS(Bu sınav öss öys den daha kolay) ile bilgisayar mühendisliğine geçiş yapabilirsin. Bu sınavda sana yardımcı olacak yegane şey 2 yıllık bitirme notun. Uzaktan eğitimde bu not daha yüksek olur çünkü sınavlar test.
    - 2 yıllık bitirirsen kpss ile atanman da daha kolay olur.
    - DGS ile mühendislik bitirirsen devlette kadro alıp merkez bilgi işlemlere atanabilir ve deneyim kazanabilirsin. Bu deneyimle özel şirketlerde çalışma şansın artar.
    - Eğer bilgisayarla uğraşacaksan ingilizce şart bunu iyice kafana sok. Bilhassa alaylı felan diyorsan...
  • Hayır, adam oyun yapmı, milyar doları götürmüş ben cin ali yapayım yüzbin gelirse allah bereket versin mantalitesi.

    Parayı veren ben değilim zynga, o parayı kazandıklarına göre vardır bir bildikleri.
  • .



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Hayalleredevam -- 7 Haziran 2020; 9:12:15 >
  • Delifisek.Tux kullanıcısına yanıt
    .



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Hayalleredevam -- 7 Haziran 2020; 9:12:51 >
  • eserb E kullanıcısına yanıt
    .



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Hayalleredevam -- 7 Haziran 2020; 9:12:34 >
  • Hayalleredevam H kullanıcısına yanıt
    23 yaşındaki halimi hatırlatıyorsun desem inanır mısın?
    2 yıllık okuduktan sonra devlette iş bulabilirsin ve iş bulduğun ilde 2. öğretim bilgisayar mühendisliği okuyabilirsin.
    Sırf motive olmak adına örgün öğretime gitme, çünkü orada hıyar sınıf arkadaşlarından başka birşey bulamama ihtimalin yüksek.
    Seni temin ederim ki işi bulursun... Birgün geç kalacağın tek husus eş bulmak olabilir. Bu hususda erken davranmaya gayret et. Saçlarının onda sekizi ağarmış bir abin olarak tavsiyemdir.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.