Şimdi Ara

Silinebilir

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
3
Cevap
0
Favori
647
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Silinebilir




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kazein -- 25 Ocak 2022; 2:40:58 >



  • Merhaba

    Bildiğim kadarı ile Yurt dışı alınan cihazlarda , ülkeye bir katma değer vergisi kesilmediği için değişim sıkıntısı yaşanıyor. Dell gibi firmalar müşterisi Yurt dışından cihaz aldığında ve bunu ülkesine soktuğunda doa üzeninden değişim cihaz veremez. Sadece parça değişimi yapabilir. Çünkü ülke gümrüğü , ülkeye girecek değişim cihazın KDV tutarını Dell gibi üretici firmalardan kesmek isteyecektir.

    Ayrıca Koçsistem bir servis merkezidir. Yurt dışı alımı olan ve yerinde desteğe sahip cihazlara doa veya değişim düzenlemesi mümkün değildir. Koç sistem sabih olduğu laboratuarda tamiri zor olan cihazların onarımını üstelenmektedir. Bunun dışında Türkkiye'de satışı yapılmış kdvsi ödenmiş CIS garantisi olan Dell cihazlar için servis merkezi görevini üstlenmiş bir kurumdur. Bazen sahada onarımı yapılması sıkıntı yaşanan cihazları Dell firması , Koçsistem labratuarlarına cihazı gönderilmesini talep edebilmektedir.


    Sonuç olarak bildiklerim bu şekilde, yani Koçsistem sizin yerinde destek cihazına değişim verebilmesi pek mümkün değil. Koçsistem sadece onarımı konusunda destek verebilir.





  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.