Şimdi Ara

Silverstone FT03-Mini, i7 6700K ve MSI GTX 1080 Sea Hawk X

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
682
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Herkese merhaba,

    Uzun zamandır aklımda olan, minimalist ve kompakt tasarımı ile dikkatimi çeken Silverstone FT03-Mini ile bir sistem toplamak için kolları sıvamış durumdayım. Sistemde de "Şık ve minimum boyut, maksimum güç" mottosu ile yola çıktığım için biraz zorlu olacak tabi. Durum böyle olunca yabancı ve yerli forumlarda,reddit veya youtube incelemelerinde çokca gezinmek gerekti. Reddit ve yabancı forumlarda "Build Log" olarak geçen, adım adım sistemi kurarken başından geçenleri logladığın türde yazılarda çok karşılaştım ve bana oldukça yadımdı oldu. Bu sebeple bende bir tane yazmaya karar verdim.

    Kullanacağım parçalar hem diğer kullanıcılarla aynı, hemde aynı olmadığı için, çalışması bu kadar zor bir kasaya bu kadar beygir gücünü nasıl sığdırmaya çalışacağımı buradan paylaşmak istedim.


    Öncelikler halihazırda sipariş ettiğim, kullanacağım parçalar ile başlayalım;

    SilverStone Fortress FT03B-MINI Mini ITX
    Yukarıda da bahsettiğim gibi, kasayı 2-3 yıl önce gördüğümden beri çok ilgimi çekmiş durumda. Küçük ve farklı tasarımı şık olduğu kadar, bu kadar gücü içine sığdırma açısından da bir nevi meydan okuma.
    414,94 TL

    MSI Z170I GAMING PRO AC
    Mini-ITX, DDR4, Intel 1151 Soket ve overclock arıyorsanız zaten fazla seçenek çıkmıyor karşınıza.
    597,86 TL

    Intel Skylake Core i7 6700K 4.0GHz 8Mb Cache LGA1151 İşlemci
    Intel ile bir sistem kurmak istiyorsanız, alabileceğiniz en iyi işlemcilerden biri, fazla üzerine düşünmeye gerek yok.
    1.299,00 TL

    Deep Cool HTPC-200
    Kasanın içinde çok yer olmadığı için, ilk önce hazır sıvı soğutma kitlerine yönelerek bir adet "Corsair Hydro Serisi H60" satın aldım, kasanın yapısından dolayı tek radyatöre yer olduğundan, işlemcide sıvı soğutmadan vazgeçtim. (Sıvı soğutmamı başka yerde kullanacağım )
    67,21 TL

    Kingston Hyperx Savage 16GB(8x2) 3000MHz DDR4 RAM
    Anakart ile aynı şekilde, DDR4, biraz OC li, birde 2 li set şeklinde RAM aradığınızda fazla seçenek çıkmıyor karşınıza.
    359,72 TL

    SILVERSTORE SST-SX600-G 600W 80PLUS GOLD SFX Güç Kaynağı
    Yine aynı şekilde, kasa SFX (Small Form Factor) bir kasa olduğundan Silverstone gibi markalar bu tarz kasalar için güç kaynakları üretmekte. 450W yada 600w arasında kalmama rağmen 600W'ı tercih ettim. Sistem için en zor bulduğum 2. parça bu olsa gerek, tedarikçi bulmak ayrı bir sorun, elinde stok tutan satıcı bulmak başka bir sorun.
    652,98 TL

    MSI GeForce GTX 1080 SEA HAWK X
    Evet, sistemin üzerinde en çok düşündüğüm 2 parçasından biri. Aynı zamanda en uzaktan geleni.
    Yine kasanın meydan okumalarından biri olan küçük yapısından ve 4 cephesininde aliminyum ile kapalı olmasından dolayı, kasada neredeyse hiç hava boşluğu bulunmuyor. Dolayısı ile "blower" diye geçen, daha çok referans tasarımlarda gördüğümüz, yani kasanın içinden havayı alıp, egzos görevi görüp dışarı atan tarz daki kartları tercih etmek istedim. Yaptığım araştırmalarda da yurtdışındaki diğer kullanıcılarında bu yönde karar aldıklarını gördüm. Dolayısı ile egzos tasarım olmazsa olmazdı, ancak 1080 in yeni piyasa çıkmış olmasından ve genelde insanların kasalarında bul yer olduğu için 2-3 fanlı pervasız tasarımları tercih ettikleri için blower tasarımlı kart referansdan başka yoktu.

    Referans tasarımda karar kılmama rağmen küçük bir sorun vardı, (ki halen var) kasaya sadece 10 inç yani 25.5CM lik kartlar girebiliyordu. Yani hemen hemen hiç bir 10XX serisi kart sığmıyordu. (ki halen sığmıyor) Dolayısı ile sistemi toplarken kasaya bir mod yapıp kasanın altını keserek açmamız gerekcek. Ancak kartı sığdırsam bile yinede 1080'in referans tasarımının sıcaklık sıkıntıları beni düşündürüyordu. Bende Vatanda gördüğüm Sea Hawk modeli ile ilgilenmeye başladım. Radyatörü kasanın altına sığdırılabilir, bu ısının düşmesine büyük faydası olacak. Ayrıca kasanın altına ince bir beyaz led mi atsam diye düşünüyordum ki, radyatör fanının üstünde beyaz bir aydınlatma var. Yani 1 taşla 2 kuş.

    Ancak kartı Türkiyede her yerde aramama rağmen bulamadığım için ve yine bir şans eseri, ay sonu İngiltereden tatile gelecek olan bir arkadaşım yardımı ile bu kartıda demin etmiş olacağım.
    3100TL


    Şuanki toplam maliyet = 6491,71 TL



    Henüz satın almadığım parça(lar);

    Hi-Level Ultra 240GB 550-530MB/s SSD
    Yine kasada yer olmadığı için ve hali hazırda kasada bulunan 3.5 harddisk slotunu kullanmak istemediğim için, kasada 1 adet depolama yuvası kalıyor, oda 2.5 inç. O yüzden bu SSD yi satın aldım ancak, eski konfigürasyonumdan da alıştığım gibi birde oyunların vs tutlacağı bir mekanik hardiske ihtiyaç var. Burda yine 4 ayak üstüne düşüyorum ve anakartımdaki M.2 sata portunu fark ediyorum, ve buraya yine 250GB civarında bir M.2 SSD alıp, boşa çıkan 2.5inç hardisk slotuna da 1TB 7200RPM bir hardisk alacağım.

    Ancak önce satın aldığım SSD yi iade etmem gerekiyor, onun ardından tekrar küçük bir satın alma yapacağım.


    Evet, şuanki durum bu şekilde. Bu konuyu sizinle gidişatı paylaşmak ve belki daha sonra benzeri bir sistem toplamak isteyebilecek arkadaşlara yardımcı olabilmesi için açtım ve güncelleyeceğim. Fikirlerinizi (mantıklığı olduğu sürece) bekliyorum.


    Update 0.1;
    -Küçük birkaç güncelleme yapmak istedim. Grafik kartını İngiltereden almak isteyenler, bir kere daha düşünün. Ya PayPal vs gibi aracılar üzerinden almak gerek yada belki EFT vs ile, çünkü karttaki isim ve alıcı adresindeki isim farklı olduğu için, alışverişi 3D Secure ile yapmama rağmen, 4 gün bekletip ehliyet gibi üstünde isim ve adres bulunan birsürü ıvırzıvır istediler. Hadi bunları sağladık 2. kısım; kartın size ulaşması... Gelecek arkadaşınızda çok yer yoksa, grafik kartı ve birde radyatör vs eklenince iyice büyüyen boyutu düşünülünce kutusu ile getirmek iyice zorlaşıyor. Neyseki kutudan çıkarıldı, paketlendi, yakında yola çıkacak umarım başına bişey gelmeden elime ulaşır

    -M.2 bağlantı formatı oldukça fazla versiyona sahip olan bir arabirim. A versiyonu B versiyonu var, ana kartın desteklediği yada desteklemediği boylar var. Özetle araştırma sürüyor. Belki 2. disk olarak SSD yide seçeneklere dahil ettim
    Video: TS ilgili videosu yardımcı olabilir.


    Update 1:

    MSI GeForce GTX 1080 SEA HAWK X

     Silverstone FT03-Mini, i7 6700K ve MSI GTX 1080 Sea Hawk X

    En pahalı parça elime ilk ulaşan oldu. Kutusu malesef gelemedi. İngiltereden gelen arkadaşım valizine sığdıramadığı için bu şekilde getirmek zorunda kaldı, en azında bir sıkıntısı, çiziği vs yok.

    Update 2:

    Tüm parçalar elimde ve sistemi topladım sonunda!

     Silverstone FT03-Mini, i7 6700K ve MSI GTX 1080 Sea Hawk X

    Tabiki bırakın kasaya sığmayı, kasaya bile girmediği için kasananın altını kesmem gerekti.

     Silverstone FT03-Mini, i7 6700K ve MSI GTX 1080 Sea Hawk X


     Silverstone FT03-Mini, i7 6700K ve MSI GTX 1080 Sea Hawk X



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi CommandPrompt -- 26 Eylül 2016; 14:27:25 >







  • Ne yaptiniz? Var mi gelisme?

    Yoksa gozunuz korkup vaz mi gectiniz
    Bende CM 130 a vurulduktan sonra ne yapip edip topladim sistemi 5-6 aydir gayet guzel(seidon 120 haric, pompa sesi var) kullaniyorum. Simdi h60 aldim bakalim bunun sesi nasil olucak
    Sistemi kurup performansini paylasirsanizda benim gibi upgrade i dusunenlere yardimi olur

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sistem hem güçlü hem şık olacak gibi merakla beklemedeyim

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sistem küçük bir canavar olacak, takip edelim

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • the_KHA kullanıcısına yanıt
    Şuan bir gelişme yok "bekleme oyunu" başladı Pazartesi grafik kartımız geliyor. Diğerleri zaten geldi bayramda Türkiyeye gittiğimde alacağım parçaları.

    Yani hayır vazgeçme yok zaten satın aldık herşeyi, 1 m.2 ssd, birde 2.5 hdd almak kaldı.

    Tabiki, amacım o, kurulumunu, montajını ve performansını paylaşıyor olacakğım.
  • Hocam selamlar, kolay gelsin. Ben de yeni denk geldim konunuza. Artık çok sıkıldığım için dağ gibi kasalardan böyle bir sistem bakıyordum. Karşıma tabii MSI'lar çıktı, pek de güzeller ama fiyat performans olarak toplarsam daha iyi bir sonuç elde edebileceğim için bu seçeneklere baktım.

    Bu kullandığınız kasa gerçekten çok şık, ev düzenini bozmayacak ufak tefek güzel bir şey.

    10xx serisi kart sığmıyor demişsiniz, sıvı soğutma ikinci radyatör sığmıyor demişsiniz ama sahibinden'de denk geldiğim (ve bir nevi almayı düşündüğüm) bu kasayla yapılan bir toplamada EVGA GeForce GTX1080 Founders Edition 8GB kullanılmış. Üzerine bir de Aerocool KCAS 850W ile SilverStone Tundra Serisi TD03-LITE - Sıvı Soğutma yapılmış. Acaba bu toplama cihaz nasıldır, bu adam nasıl yapmış bunları bir araya getirmiş çok merak ettim. Güvenilir mi, aydınlatırsanız sevinirim.

    Ha, bu arada, tabii hiçbir toplama bir MSI Vortex olamaz. Resmen biblo.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Starin -- 31 Ağustos 2016; 16:49:04 >




  • Starin kullanıcısına yanıt
    Merhaba, teşekkürler. MSI lar gerçekten çok güzel cihazlar ancak fiyat ve upgrade edilebilme konusunda sıkıntıları var. Mesela Vortex, gerçekten dediğiniz gibi bir biblo, ancak bir ekran kartı değiştirmek mi? Sorunlar başladı... Özellikle "nasıl olsa upgrade ederim" diyerek aldığım Monster laptopumdan sonra.. MSI'in (çoğu) o güzel cihazlarında laptoplarda kullanılan GPU lar kullandıkları için sonradan değiştirmeniz sorun olacaktır.

    Cihazın içine 10XX serisi kartlar sığmıyor evet, ancak fark ettiyseniz bende MSI GTX 1080 SEA HAWK X aldım. Yani bu kartta sığmayacak, kasanın altının kesmemiz gerekecek. Örneğin; (980 bile sığmıyor )
     Silverstone FT03-Mini, i7 6700K ve MSI GTX 1080 Sea Hawk X  Silverstone FT03-Mini, i7 6700K ve MSI GTX 1080 Sea Hawk X

    Güç kaynağı konusunda, Aerocool un o güç kaynağı kesinlikle kasaya MODSUZ sığmayacaktır. Kasa SFX tipindeki güç kaynakları için tasarlanmış ve güç kaynağı boşluğu sadece o kadar. İncelemeleri izleyebilir/okuyabilirsiniz. ( Bu arada Aerocool güç kaynağı, kasa? Bir daha asla almayacağım bir marka.. Son hataya düşüp kuzenim için aldığımız kasa+güç kaynağı 2 ay sonra yandı. IT sektöründe olduğum için çokca güç kaynağı geçiyor elimden ancak en ucuz çin malı güç kaynakları bile "yanmadı". Kaldı ki overclock yapacağım CPU, GPU takacağım birde üstüne. Bence Aerocool'u aksi incelemeler çıkana kadar hayatınızdan çıkarın )

    Sıvı soğutma konusu; sıvı soğutma sığıyor, ancak 1 adet ve tek radyatörlü sıvı soğutma takabilirsiniz oda ancak kasanın altındaki fan boşluğuna olabilir, ki bende su soğutmalı grafik kartımı oraya takacağım.

    Belki severek takip ettiğim Linus'un şu eski (2012) videosu yardımcı olabilir kasa ile ilgili fikir edinmenize.



    Bahsettiğiniz cihazı sahibinden de bulamadım, belki bir link verebilirsiniz inceleyebilirim.

    Umarım yardımcı olmuştur.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi CommandPrompt -- 31 Ağustos 2016; 20:35:07 >




  • Hocam cevap için teşekkür ederim çok. Güyya özel mesajdan size bir link atacaktım, linki eklemeyi unutmuşum. Tekrar atıyorum. Özelden onun hakkındaki fikrinizi de belirtirseniz çok berhudar olurum.
  • Aynı kasayı, içinde temel bileşenlerle birlikte birkaç gün önce 2. el olarak satın aldım. Ecnebilerin deyimiyle "barebone" bir sistem geçti yani elime.

    Bendeki sistem bileşenleri çok daha mütevazi:

    Intel Core i7-4770K işlemci
    Gigabyte GA-H97N-WIFI anakart
    Kingston HyperX Predator 2133MHz 16 GB RAM
    Team XS3 120 GB SSD
    Apple Broadcom BCM94360CD Wi-Fi kartı
    Silverstone NT06-PRO işlemci Soğutucu
    Silverstone ST45SF 450 Watt 80plus Bronze SFX güç kaynağı

    Sistemde şu an için harici bir grafik kartı yok. Bu sistemi farklı bir amaç için kullanacağım. Üzerine MAC OS X Sierra kurulacak; yani bir Hackintosh kasa olarak Mac Pro Late 2013'e rakip olacak kendisi :)

    Hackintosh kurulumu yapacağım için kullanacağım grafik kartının da MAC OS X tarafından desteklenmesi gerekiyor. NVIDIA cephesinde şu an için Maxwell serisine kadar sürücü desteği var. Bu yüzden 1050, 1060 gibi performanslı ve az güç tüketen Pascal'ları elemem gerekti; aslında lafın doğrusu bütçede para kalmadı :) Uygun fiyata bir GTX 750Ti bulmaya çalışıyorum (Diğer GTX 7XX'lerin aksine, 750'lerde Maxwell mimarisine sahip yongalar kullanılıyor).



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi siyau -- 28 Ocak 2017; 10:40:33 >




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.