Şimdi Ara

Sinan Oğan'ın Seçimin Kesinlikle 2.Tura Kalması Gerektiği Yönünde Yapmış Olduğu Açıklama

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
130
Cevap
1
Favori
4.265
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • ATA İttifakı’nın cumhurbaşkanı adayı Sinan Oğan, ''Türkiye'nin bugün içinde bulunduğu ortam seçimlerin başa baş gittiğini gösteriyor. Olur da eğer muhalefet yarım puan farkla seçimleri kazanırsa Türkiye'yi bunlar kaosa götürür. HDP ve HÜDA PAR arasında çıkarılacak bir tartışma ve çatışmayla, Türkiye'de seçimlerin erteleneceği süreci dahi konuşacak bir tartışmalı sürece girebiliriz. O sebeple de seçimler mutlaka ikinci tura kalmalı ve ikinci turda mutlak çoğunlukla seçimler kazanılmalıdır” dedi.



    Yiğityoutube
    SİNAN OĞAN : SEÇİM MUTLAKA İKİNCİ TURA KALMALI VE MUTLAK ÇOĞUNLUKLA KAZANILMALI
    https://www.youtube.com/watch?v=Wjn1UzKbC-U&feature=youtu.be



    ATA İttifakı’nın cumhurbaşkanı adayı Sinan Oğan, Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ ile birlikte geldiği Gaziantep'te, Gazeteciler Cemiyeti'ni ziyaret etti. Burada açıklamalarda bulunan Sinan Oğan, Van ziyareti dönüşünde seçim otobüsünün Diyarbakır'ın Silvan ilçesinde taşlı saldırıya uğrağını söyledi. Seçimlere daha sakin bir ortamda gidilmesi gerektiğini vurgulayan, jandarma tutanakları ve otobüsün fotoğraflarını gösteren Sinan Oğan, şöyle konuştu:


    ''Dün arkadaşlarla Van ziyaretimizi tamamladık. Hep beraber ekip olarak buraya gelecektik. Ancak bizim acilen Ankara'ya dönmemiz icap etti. Yani son anda bu şeyi değiştirdik. Bizim seçim otobüsümüz Silvan'da saldırıya uğradı. Dün bunu aslında duyurmayacaktım. Çünkü ben Türkiye'nin gerilmesini istemiyorum. Türkiye'nin gergin bir ortamda seçime gitmesini istemiyorum. Bunu anlatmayacaktım ama sonra gördük ki Erzurum saldırısından sonra bize dönük en doğal demokratik hakkımız olan cumhurbaşkanlığı adaylığımızdan çekilmemizi isteyen binlerce tweet atılmaya başlandı. Evet Erzurum'da yapılan saldırıyı, 'Bu ülkenin demokratik seçimlerine gölge düşürmeye dönük bir provokatif girişim olarak nitelendiriyoruz ve kınıyoruz' dedik. Ancak biz de saldırı altındayız. Biz de tehdit altındayız. Saldırıyla ilgili, 'Bunun belgesi nerede? Videosu nerede? Fotoğrafı nerede?' gibi sorular oldu. Ben de dedim ki 'Olsun'. Türkiye Cumhuriyeti cumhurbaşkanı adayı bir şey söylüyorsa vatandaş ona inanacak ve güvenecek. Biz diğerleri gibi tek ayak üstünde yedi takla atan insanlardan değiliz. Bizim sözümüz senettir arkadaşlar."




    'SEÇİM İKİNCİ TURA KALMALI'


    Sinan Oğan, Türkiye'nin içinde bulunduğu ortamın seçimlerin başa baş gittiğini gösterdiğini söyledi. Muhalefetin yarım puan farkla seçimleri kazanması halinde Türkiye'nin kaosa gideceğini söyleyen Oğan, "Seçimler mutlaka ikinci tura kalmalı ve ikinci turda mutlak çoğunlukla seçimler kazanılmalıdır" dedi. Sinan Oğan, şöyle konuştu:


    "Buradan Türkiye'yi bir tehdide karşı uyarmak istiyorum arkadaşlar. Çok önemli bir konudan bahsediyorum. Seçimlerin birinci turda bitirmeye çalışanların da özellikle de muhalefete buradan sesleniyorum. Ne büyük tarihi gaflet içerisinde olduklarını duysunlar. Türkiye'nin bugün içinde bulunduğu ortam seçimlerin başa baş gittiğini gösteriyor. Olur da eğer muhalefet yarım puan farkla seçimleri kazanırsa Türkiye'yi bunlar kaosa götürür. HDP ve HÜDA PAR arasında çıkarılacak bir tartışma ve çatışmayla, Türkiye'de seçimlerin erteleneceği süreci dahi konuşacak bir tartışmalı sürece girebiliriz. O sebeple de seçimler mutlaka ikinci tura kalmalı ve ikinci turda mutlak çoğunlukla seçimler kazanılmalıdır. Bu bir stratejik hamledir. Herkes aklını başına devşirsin ve böyle seçimleri ilk turda alalım, yarım puanla da alalım, 5 bin oyla alalım. Bunun ben tarihi bir yanlış olacağını, ülkemizin geleceği açısından bu konuda endişe duyduğumu ifade etmek isterim.''



    www.hurriyet.com.tr
    Sinan Oğan: Seçim mutlaka ikinci tura kalmalı ve mutlak çoğunlukla kazanılmalı
    https://www.hurriyet.com.tr/gundem/sinan-ogan-secim-mutlaka-ikinci-tura-kalmali-ve-mutlak-cogunlukla-kazanilmali-42263959



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yigitcan19901 -- 8 Mayıs 2023; 20:13:18 >







  • Bakın madem kesinlikle 2. tura kalmalı ve ezici üstünlük olmalı; o zaman arkadaşım en yüksek oyu alabilecek 1 tane muhalefet adayı dışında kimse aday olmazdı ve seçim mecburen ilk turda sanki 2. turmuş havasıyla muhalefetin her şeye rağmen birleşmiş gücüyle kazanılırdı.


    Peki siz hala adaylıkta niye ısrar ediyorsunuz mantıklı bir sebep söyleyin.

    hep hırs. şöyle yüzde 5 10 alırsan bana da bir yerde bir şey verirler sevdası.

    bu kadar ince birisin girmeseydin seçime.


    gönlünden geçen kimse ona destek çıksaydın en başta


    masum görünüp arkadan iş çevirenler

    akparti dün erzurumda erzurumluların taşlanmasına müsade edip bir çuval inciri berbat edince hemen koşa koşa geldin değil mi yardıma.

  • ikinci tura kalsın o zaman bakarız

  • İkinci tura bırakta bak neler oluyor.Ya bu sinanda çok boş char.
  • Aslında Oğan öyle bir aday ki hem donanım olarak hem de ülke için gereklilik açısından gerek Tayyip Gerek KK'yı 10 katına katlıyor. Ama gel gelelim 2. tura bile geçemeyeceğini bildiğim için boşa çaba olarak görüyorum. Şu adama oy verilse ülke düzlüğe çıkar 5 10 yıl içinde.

  • https://www.sondakika.com/politika/haber-demirtas-in-acikladigi-oy-pusulasi-sinan-ogan-i-15775173/

    Demirtaş’ ı bir kez daha haklı çıkardı…



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Cem_Alim -- 8 Mayıs 2023; 20:21:13 >
  • konu ile alakalı yorumum şu ki ; seçim 1.turda kazanılırsa sinan oğan "şimdi 2.turda seçimi kazanmak için benim elimdeki %2.5 %3 e muhtaçsınız, hadi bakalım benim isteklerim şunlar şunlar, hanginiz kabul ediyorsunuz ? " diye soramayacağı için tabi ki seçimin 2.tura kalmasını ister.


    sinan oğan'sız 1.tur kazanılırsa sinan oğan'ın bir hükmü kalmamış olacak. ona ihtiyaç duyulmadan kazanılmış olacağı için kendisi değersiz hale gelecek. o yüzden kendi elinde koz olarak tuttuğu %2.5 3 oranını kullanarak iki taraftan birinden sağlam tavizler kopartabilmek için seçimin 2.tura kalmasına çok ihtiyacı var.



    ki 2.turda da erdoğan'a hüdapar'dan kurtul, kılıçdaroğlu'na da hdp'den kurtul diyecek. tayyip erdoğan zaten hüdapar'ın %0.25 oyu bile olmadığı için oğan'dan gelecek %2.5 3(hadi %1.5u gelsin o da yeter) için %0.25lik hüdapara tekmeyi basacak oğan'ı yanına çekecek.


    kılıçdaroğlu ise "ulan ben senin %3ünü alabilmek için %10luk hdpyi mi bırakayım sonra %42 ile mi kazanacağız seçimi ?" deyip s.oğan'a yallah çekecek.


    doğal olarak s.oğan da 2.tur tayyip erdoğan'ı destekleyecek. bunu açıktan yapmasa da kılıçdaroğlu ve millet ittifakına 10 vurup akp ve tayyip erdoğan'a 3 vurarak(muharrem ince metodu) yapacak. seçmenini yavaş yavaş bu şekilde kılıçdaroğlu'ndan uzaklaştırıp erdoğan'a yönlendirmeye çalışacak.


    Sinan Oğan'ın peşinden koşanlar akıllı olsun.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yigitcan19901 -- 8 Mayıs 2023; 20:29:48 >




  • O iki haftada ülkeye öyle zarar verirlerki 10 senede toplayamazsın mevcut yetkilerle bile. Bu riski almanın lüzumu yok.
  • Yüzde 5i geçemeyenlerin ağzından 2.tur lafı eksik olmuyor
    10.tur bile olsa seçilme şansın sıfır SIFIR 0! 0! 0!

    Malumlara çalışıyoruz diyememenin öbür adı 2.Tur


    Seçime kalmış 5gün kimse bizden nezaket beklemesin aklımızla alay etmesin



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cokbaska -- 8 Mayıs 2023; 20:28:42 >
  • Senin veya incenin kazanmadığı her senaryo zaten memleket için sigara yakmalık durum olacak.

    100 yıllık boomer partiyi bıraksaydı belki bu seçimler böyle rezil şekilde geçmezdi...
  • Sanırım MHP genel başkanı olup Cumhur ittifakına yanlayacak
  • Tamam amca.
  • İğreniyorum bu dh ve KK kitlesinden. Karşı fikre tahammülü olmayan insanımsılar.
  • Oyları sadece bu seçim için kullanmıyoruz ki. Gelecek muhtemel 2-3 seneki adaylar içinde kullanıyoruz ... Bazı kişiler der LDP niye seçimlere katılmıyor. Katılsa da vermiyorsun ki? Din elden gidiyor,vatan elden gidiyor, laiklik elden gidiyor diyenlere veriyorsun hep . Bu durumda LDP veya başkası silinip gidiyor

    2.turlu seçim fırsatı var hâlâ bu fırsatı değerlendirmeyip din elden gidiyor laiklik elden gidiyor diyenlere önceleyip daha kötü duruma gelince ama bende reise (veya Kılıcdaroğlu'na) oy verdim ya görevimi yaptım diyeceklerdir...

    Sen sadece propagandaya boyun eğdin. Propagandayı da devletten yüksek para alanlar ihale alanlar yapar hep
  • hep hırs. şöyle yüzde 5 10 alırsan bana da bir yerde bir şey verirler sevdası.

    bu kadar ince birisin girmeseydin seçime.


    gönlünden geçen kimse ona destek çıksaydın en başta


    masum görünüp arkadan iş çevirenler

    akparti dün erzurumda erzurumluların taşlanmasına müsade edip bir çuval inciri berbat edince hemen koşa koşa geldin değil mi yardıma.

  • Bunlar neden hep muhalefet aleyhine çalışıyor?

    Daha doğrusu;
    rengini direk belli et, yakın olduğun tarafa geç. Tek başına oyun zaten düşük.
  • çiğküfte Ç kullanıcısına yanıt
    Ne oluyor
  • tosbaa7 T kullanıcısına yanıt

    seçimin ikinci tura kalması hükümete kimin 1.turda nereden kaç oy aldığını ve hangi bölgelerde kaç oy eksikleri olduğunu görme fırsatı vesrir.


    seçimi 2.turda kazanabilmek için aldıklarından ne kadar fazlasını almaları ve karşıdan da ne kadar oy eksiltmeleri gerektiğini sayısal olarak net bir matematikle gösterir.


    ondan sonra devletin gücünü elinde bulunduranlar istedikleri gibi oyları manipüle edebilirler tüm türkiye'ye dağıtarak. bu sayede de bir bölgede çok yüksek miktarda oy manipülasyonu yapılmasındansa tüm türkiyede az az yapılarak bu tarz manipülasyonları çok belli etmeden oylarla oynanabilir ve seçim 2.turda bu sayede kazanılabilir.



    bu seçimdeki hile hurda kısmı.


    aradaki 14 günlük kısım ise erzurumda olanlar fragman olabilir. işler daha da gerilebilir seçmeni korkutacak daha büyük şeyler yapılabilir. bunların olma ihtimali yok değil.





  • Bakın madem kesinlikle 2. tura kalmalı ve ezici üstünlük olmalı; o zaman arkadaşım en yüksek oyu alabilecek 1 tane muhalefet adayı dışında kimse aday olmazdı ve seçim mecburen ilk turda sanki 2. turmuş havasıyla muhalefetin her şeye rağmen birleşmiş gücüyle kazanılırdı.


    Peki siz hala adaylıkta niye ısrar ediyorsunuz mantıklı bir sebep söyleyin.

  • Bu adam çok profesyonel
  • 1. Turda bir tarafın seçimi alması cok zor.
    Öte yandan bir taraf seçimi ilk turda alırsa yarım farkla olmayacak bu iş.

    Yani KK 50.5 aldı diyelim bu durumda RTE 49.9 falan almayacak İnce + Oğan nereden baksanız yuzde 5 alır yani RTE bu durumda 45te kalır.
    Ancak KK'nın yuzde 50 alması ilk tur için bana cok iddialı geliyor. İkinci tura hazırlanmak o acıdan daha mantıklı.
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.