Şimdi Ara

SINAVA HAZIRLIK VE BÖLÜM TAVSİYESİ

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
22
Cevap
1
Favori
1.103
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Merhaba arkadaşlar. Bu sene yks girmeyi düşünüyorum. Ama sınava çalışmak için biraz geç kaldım. Yaşım 21 sağlık bakanlığında sağlık teknikeri olarak çalışıyorum ama farklı bir alana yönelmek istiyorum. Ayrıca yaşıtlarımın çoğu üniversite okuyor hatta sınava hazırlanan bile var bu beni biraz üzüyor bu kadar erken memur niye oldum diye. Üni sınavlarına çalışmadım 2 yıll sağlık bölümü okuyup atandım ama KPSS puanım 90 üstüydü. Fakat kendimi özel sektörde de geliştirebileceğim kendi işimi de kurabileceğim bir bölüm okumak istiyorum. Sayısalım çok kötü sözelim çok iyi. Sayısalda temel matematikte az bi temel var. KPSS’den yüksek almamın sebebinin iyi derecede sözel bilgilerimin olduğunu düşünüyorum tabiki de çalışmanın sonucunda oldu ama basit bir sınav yks ile karşılaştırılamaz. Şu kalan 2 aylık sürede ne yapabilirim? En son 2019 yksde sınava girdim tyt 375k say 480k ea 289k söz 27k yaptım çalışmamıştım doğru dürüst. Bulunduğum ilde elektrik elektronik 116k ve makine 150k sıralaması var. Bu iki bölümü okuyup kamuda unvan değişikliği yapmayı düşünebilirim çünkü malum bu sıralamalarla özel sektörde çalışmak zor olur. Bunun yanı sıra beslenme diyetetik ve fizyoterapi rehabilitasyon var. Eşit ağırlıkta ise yönetim bilişim sistemleri bölümü ilgimi çekiyor bu bölüm hakkında bilgisi olan varsa bilgi alabilirim. Psikoloji bölümünün geleceğini zannetmiyorum bana şu 2 aylık süreçte. Nasıl çalışmalıyım sizce sınava kadar?







  • mf den girersen çok zorlar
    tmden ilerle türkçe sosyali hemen hallet
    ama önceliğin ayt olsun.oraya ağırlık ver
  • kamuda unvan değişikliği olayı ne ilk defa duyuyorum eğer böyle bi şey varsa açıköğretimden bi şeyler okuyupta deneyebilirsin.söz 27k yapmıssın eğer hazırlanmayı düşünüyorsan bence sözelde gir eada matematiksiz dişe dokunur bi şey gelmiyor artık .ek olarak memur olmak gerçekten bu devirde mükemmel.enflasyon rakamları gittikçe fazla acıkanıyor maaşlara güzel bi düzeltme gelir umarım .itü makine mezunu kuzenim yeni 6.5k almaya basladı 5. yılı galiba meslekte

  • Evet hocam mf çok zorlayacak biliyorum. Ama 4 yılımı verebileceğim bölümlerin çoğu da orada. 150k yapmam çok zor biliyorum hele ayt mat ve fizik kimya biyoloji hakkında bi fikrim yok. Ya bu sene girmeyip çalışıp 2023e hazırlanacağım. Bir sene de bekleyemeyeceğim halihazırda bir işim var kendimi geliştireceğim farklı bir alanda ilerlemek istiyorum.
  • Her kurum kendi özelinde unvan değişikliği sınavı açıyor hocam. Teknik hizmet sınıfındaki mühendisler kamuda yeni başlayan 10-11k maaş alıyor. Ama yükselemiyorsun enflasyona göre zam veriliyor maaşın hep aynı kalıyor aslında. İtü makine mezunu adam özelde 6.5k alıyorsa beni harcarlar özelde hocam :D memur olmak iyi hoş ama yüksek KPSS puanı ile uzunca bir süre atama bekledim bekledikçe beklentim de arttı ve şuan beni tatmin etmiyor yaptığım iş çok matah birşey değil diye düşünüyorum memurluğu. Sözelde ilerlerim ama sözelde de düzgün bir bölüm yok ki tarihe çok ilgim var ama okul bitince napacağım bilemiyorum. Şuanda AÖF’den sağlık yönetimi okuyorum AÖF’te iibf bölümleri var sözel birkaç bölüm var onun dışında pek okunacak bölüm de yok. Nasıl bir yol çizeceğim bilmiyorum. Sayısalda bitki koruma okuyup ziraat mühendisliği de düşünüyorum ailemin bahçesi var orayla ilgilenebilirim. Üniversite okuma planı iş yerinde istediğimi bulamayınca aniden gelişti o yüzden hazırlıksız yakalandım.




  • Etzel45 kullanıcısına yanıt

    unvan değişikliginden bi şey yapabiliyorsan yap hocam 2023te girersin 2024te girersin gül gibi maaşın var kendini zorunlu tutma bi şeye fazla beklenti insanı mahveden bi şey haberin olsun

  • hacettepe hidrojeoloji 


    geçen sene 200k ile almış bana göre bir çok mühendislik bölümünden iyi, işsizlik derdi olacağını sanmıyorum. 10 numara bölüm mutlaka değerlendir 

  • Evet hocam beklenti çok fazla yoruyor insanı. Şuanda kurumda işim olmayan her işi yapıyorum idareciler yüzünden. Getir götür mal taşı yerleştir ne ararsan var yani :D acemi olduğum içindir diyorum ancak pek de öyle değil. Olmadı önlisansa yöneleceğim oradan bir bölüm bulacağım. Biraz da pek Üni hayatı yaşayamadım pandemi girdi araya yaşımız da genç devlette herkes yaşını başını almış üniversite ortamını seviyorum ondan da bi bölüme yerleşmek istiyorum.
  • romario11111 R kullanıcısına yanıt
    Hocam puanlık işsizlik derdim yok ileride kariyer yapmak için bir bölüm düşünüyorum ayrıca Hacettepe de bana çok uzak Ege bölgesinden bir okula gidebilirim sadece iş yüzünden.
  • Etzel45 kullanıcısına yanıt

    e kardeşm o zaman oturup sınava çalışacaksın hem kariyer yapıcam diyorsun hem 400 k geliyor diyorsun. 

  • romario11111 R kullanıcısına yanıt
    Kardeş kısıtlı imkanlarla en iyisini elde etmeye çalışıyorum sınavda ilk 500e bile girsem yeni atanmış biri olduğum için eğitim tayini isteyemiyorum anladın mı şimdi demek istediğimi.
  • Etzel45 kullanıcısına yanıt

    iyi baklm krdşm o zaman sınavları ciddiye al bir an önce başla çalışmaya 

  • Enflasyon olduğundan az açıklanıyor

  • Aynen öyle hocam.
  • romario11111 R kullanıcısına yanıt
    Öyle yapacağım zaten eyvallah.
  • Hocam özel değilse maaşın ne kadar
  • patricktravis kullanıcısına yanıt
    Hocam nöbet yok ek ödeme yok 8k
  • Etzel45 kullanıcısına yanıt

    hocam rahat mı batıyor yahu ben de 21 yaşındayım ünide daha hazırlıktayım düzgün bir maaş almam yıllar sürecek  




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi jiijii -- 12 Nisan 2022; 11:23:58 >
  • jiijii kullanıcısına yanıt
    Hocam yapmaktan zevk alacağım bi iş yapmak istiyorum. Rahat mı batıyor bilmiyorum :D
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.