Şimdi Ara

Sınırlı Malzemelerle Bir Adaya Ütopik Bir Medeniyet Kuracaksınız Diyelim

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
181
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Ben en merkezine bir felsefe okulu açar, daha sonrasında bu felsefe okulunun alt birimi olarak Matematik, Dilbilimi, Fizik, Retorik bölümleri açar bu okulun etrafında bir medeniyet şekillendirirdim.


    Siz bir adaya medeniyet kursaydınız hangi unsurları kullanarak nasıl bir medeniyet şekillendirirdiniz?




  • bir adaya kadınlı erkekli üç bin kişi doldururdum her köşeye de kamera elbise giymek yasak internetten canlı yayın kural yok

    bu bir fikir değildir defalarca denenmiştir

    dünyanın geri kalanı da günde 24 saat gözünü kırpmadan bunları izlemiştir izliyor.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bir atölye ve mümkünse AR-GE merkezi kurup her türden alet edevat ve malzemeyi imal edecek, eldeki sınırlı kaynakları çoğaltacak ve çeşitlendirecek, adadaki materyali kullanıma açabilecek bir altyapı meydana getirirdim. Medeniyetimi bu şekilde ilerletirdim. Yeterince gelişince temel bilimler için bir fakülte açtırtırdım. Bir de meşruti monarşiyle yönetirdim. Otokrasiyi benden sonra bir manyak gelebileceği ve frenlenemeyebileceği, taht kavgalarına yol açabileceği için tercih etmezdim. Stabilleşebilen monarşilerin doğal seyri budur zaten, "anayasallaşmak", "kurumsallaşmak", "güçler dağılımına gitmek". Atölye, fakülte, yüksek mahkeme vb başında bulunan elektörlere oylamayla monark seçtirtecek bir anayasa hazırlardım. O elektörleri de uzmanlara seçtirdim. Uzmanlığı da ağır ve rekabetçi şartlara bağlardım. Mesela neredeyse herkese açık bir düello ve yarış formunda kendilerini ispatlamalarını şart koşardım. En etkili gemiyi yapan, en çok ve en çarpıcı makaleleri yazan, en seri işlem yapan vs öne çıkacak şekilde. Dini de bir tür tabiat ana kültü yapardım. Hatta tabuları küçümseyen ve hayaletler, kehanetler vs gibi batıl inançlara pabuç bırakmayan bir aydınlanmış neo-politeizm bile olabilir.
    < Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • ya topla herkesi adaya başına da getir reis i dünya ağzı açık seyretsin..bitti.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Pek kolay bir şey değil. Felsefe okuluna neden gelsinler ki. Veya matematik... veya geometri ile başlayalım... adada kim, neden geometriyi geliştirsin. İngiltere ve Japonya adalarını bırakalım Amerikalar bile medeniyeti eski kıtalardan aldı.


    Kehanet ve batıl inançlar bilim için gerekli olacak. Bunu zamandan başka ayırabilecek bir şey var mı bilemiyorum. Bugünkü kompleks porblemler ve yöntemciliğimizdeki şuna X diyelim'in arkaik formu batıl inanç ve efsaneler. Daha ilkel formu ise yalanın icadı. Bunlar yaşanmasaydı bilinmeyenlere 'X' diyemezdik. Bilinmeyenler konuşulamaz, lisandaki sembolleri gelişmezdi, neticede bilim olmazdı.


    'Midsommar' filmi geldi aklıma. Literatür bilenler için bir karamizah, bağlantıları kuramayacaklar içinse sade bir gerilim.

  • merkeze felsefeyi koyman ilginç.

    ar damarımız çatlamış felsefesizlikten

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.