Şimdi Ara

Sinop’ta kurulacak Nükleer Güç Santrali’nin yeri belirlendi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
40
Cevap
1
Favori
917
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  •  Sinop’ta kurulacak Nükleer Güç Santrali’nin yeri belirlendi


    11 Mart 2011 tarihinde Fukuşima’da gerçekleşen nükleer santral kazası ve etkilerinin sonucunda, Avrupa ülkeleri ve ABD nükleer güç santrallerini (NGS) kapatma kararı almışken, AKP hükümeti ısrarla ve gözü dönmüş bir şekilde Türkiye’yi nükleer bir felakete doğru sürüklemektedir. AKP’nin Sinop’ta kurmayı arzuladığı nükleer güç santrali için henüz herhangi bir bilimsel araştırma sonucu yayınlanmamışken, tesisin kurulacağı alan belirlendi. Akkuyu’da kurulması düşünülen santralin, NGS için uygun olmadığı yönündeki bütün uzman görüşlerini hiçe sayan AKP, benzer bir şekilde, Sinop için de bilimsel ve teknik araştırmalara göre değil, rant ve uluslararası çıkar ilişkilerine göre karar vereceğini göstermiştir.

    Birgün gazetesinden Doğu Eroğlu’nun haberinde yer alan bilgiye göre, Orman ve Su İşleri Bakanlığı ile Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı arasında santralin kurulacağı bölge için anlaşma imzalandı. Bu anlaşmaya göre, Orman ve Su İşleri Bakanlığı, Sinop’un Abalı Köyü yakınlarındaki 1051 hektarlık orman arazisini Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı’na devretti. Bakanlıklar arasında yapılan ilgili yazışmalar, santralin yapılacağı bölgenin çok daha önceden belirlendiğini gösterdi. Santral için belirlenen saha, söz konusu büyüklükteki bir NGS için yaklaşık olarak 15 kat daha fazla ve santral dışında kullanılacak olan bölgeye dair hiçbir bilgi verilmemekte. Dünya atıkların depolanmasına dair büyük sıkıntılar yaşarken, ülkeler arasında geçtiğimiz sene içerisinde yapılan antlaşmalara dair hiçbir bilgi verilmemişken söz konusu alanın ne amaçla kullanılacağı soru işareti yaratmaktadır.

    Sinop’ta kurulması düşünülen NGS’de, İnceburun mevkiinden soğutma suyunun alınması ve sıcaklığı yükselmiş bir şekilde denize deşarj edilmesi düşünülüyor. Bu bölgede doğu – batı yönünde değişen farklı dip akıntılar mevcut ve bölge ekonomisi için denizcilik çok önemli bir geçim kaynağı. Deniz sıcaklığının yükselmesinin, deniz canlılığı açısından da olumsuz etkilerinin olacağı açık. Bu konuda TÜBİTAK MAM Araştırma Merkezi Çevre ve Temiz Üretim Enstitüsü bir takım çalışmalar yapmış olmasına rağmen kamuoyuna hiçbir açıklama yapılmadı.

    Kurulması düşünülen santral için oluşturulan konsorsiyumun Japon ortağı Mitsubishi, yani Fukuşima’daki felaketin ortaklarından bir tanesi. Avrupa ülkeleri, ABD ve Japonya kendi ülkelerindeki nükleer santralleri kapatma ve en azından yenilerini kurmama kararı alırken, dünyada Ortadoğu, Afrika ülkelerine nükleer santralleri kaydırmaktadır. Ülkemiz ayrıca nükleer güç savaşlarında bölgesel açıdan kullanılmak istenmektedir. AKP hükümeti yine ülke ve bölge halklarını rant ilişkileri ve uluslararası politik güç ilişkileri karşısında tehlikeye atmaktadır.

    Halkın tepkisinden korkan AKP hükümeti, ortada ne ÇED raporu ne de nükleer güç santralinin bölge için uygun olup olmadığını inceleyen ayrıntılı bilimsel raporlar yayınlanmadan işi oldubittiye getirmeye çalışmaktadır. Güvenlik açısından çok büyük tehditler barındıran, verimlilik açısından ve ekonomik olarak yenilenebilir enerji kaynakları ile karşılaştırıldığında büyük dezavantajlara sahip olan nükleer güç santralleri, tıpkı AKP hükümeti gibi miladını doldurmuştur. Miladını doldurmuş bir hükümetin, miladını doldurmuş projeler ile ülkemizi yıkıma götürmesine başta Sinop’lular olmak üzere halkımız izin vermeyecektir.

    Kaynak :http://toplumcumeclis.org/index.php/kent-suclari/item/326-sinop%E2%80%99ta-kurulacak-n%C3%BCkleer-g%C3%BC%C3%A7-santrali%E2%80%99nin-yeri-belirlendi



    Ne Güzel Elektiriğe Doyucaz .d.d.d.







  • böyle bir doğa kalmadı
  • quote:

    Orijinalden alıntı: İzmirli Samuray

    böyle bir doğa kalmadı

    Yo Karadenizde bol bol var ama nükleer ve hes ler ile harcıyoruz d..dd

    ama elektirik üretmemiz lazım napalım :D
  • Nükleer santrali gerekli buluyorum orası ayrı bi mevzu ama niye böyle doğa harikası bi yer seçilmiş anlayamadım.
  • Bazı arkadaşlara göre köprü de yapılmasın tünel de yapılmasın şu yapılmasın yerli mali silah yapılmasın helikopter yapılmasın tank yapılmasın baraj yapılmasın o yapılmasın bu yapılmasın nükleer enerji üretimini evimizin banyosunda yapmıyorlar merak etmeyin.Çevreciyim diyen arkadaşlar gerçekten şu doğaya kaç fidan dikti mesaj ediyorum.
    Bunu kimse üstüne alınmasın benim düşünce yazımdır.Siyasi bir propaganda değildir.Hiçbir icraate sırf muhalefet olsun diye karşı çıkacak bir insan değilim.
    Bu arada konu gidici.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • hem radyasyon kemiklere faydalıdır arkadaşlar kenan evren öyle diyordu :D
  • Nükleer bir ihtiyaç ama böyle bir yere yapılacak olması kötü

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Şikâyetiniz başarıyla iletildi

    Bu mesajın devamındaki url'yi kullanarak şikayetinizin durumunu kontrol edebilirsiniz.

    Ayrıca her zaman yukardaki şikayet kısmından son durumu görebilirsiniz.
    ticket.asp?rid=1223325

    Pencereyi kapa ?

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kafan güzelmiş güle güle kullan.
    Ağlıyosunuz sonra elektrik pahalı dışardan alıyoruz diye.
    Solcu kafasıda hiç çekilmiyor.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: DewiLMatraK

    hem radyasyon kemiklere faydalıdır arkadaşlar kenan evren öyle diyordu :D

    Radyasyon tek bir ışıma değil, içinde birden fazla ışıma var. Bunlardan bazıları zararlı bazıları zararsız
  • doğuda dağa taşa yada ne bileyim konyaya çöle yapılamıyormu bu santraller?
  • Nükleer santrali soğutmak için su kıyısına yapmak zorundalar.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: 26birkan

    doğuda dağa taşa yada ne bileyim konyaya çöle yapılamıyormu bu santraller?

    Isınan bor çubuklarını soğutmak için suya ihtiyaç var
  • quote:

    Orijinalden alıntı: 26birkan

    doğuda dağa taşa yada ne bileyim konyaya çöle yapılamıyormu bu santraller?

    Hiç araştırma yapmadan, nedenlerini sorgulamadan böyle yorumlar atmanızın mantığı nedir.
    Mevcut seçilen yerler en az deprem riski olan yerlerdir. Deniz kenarı olmasının nedeni de rektörlerin soğutulması için deniz suyunun kullanılmasının maliyeti düşürmesidir.

    Çevreciler de merak etmesin. Kesilen ağaçtan fazlası da bir yerlere dikilecektir.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hayatımda gördüğüm en taraflı haber sözcüden alınmış herhalde

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Cevreciler gelir birazdan nukleer atiklar en iyi sekilde depolanirsa hic sorun olmaz kurulursa ben ss cekmek icin giderim koyden oraya

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Millet enerjisinin yüzde 70 ini nükleer den karşılıyor siz gelmişsiniz neyden bahsediyorsunuz.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Taraflı haberden nefret ederim tıpkı bu konuda olduğu gibi milleti neden yanlış yönlendiriyorsunuz bu gibi arkadaşlar bardağın boş tarafını görerek milletin sinirini bozmaktan başka bir şey yapmaz

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • İşte ülkemizdeki habercilik anlayışı,bu haberi hazırlayan acaba objektif habercilikten nasibini almamış mı merak ediyorum.
    Öncelikle şunu da belirteyim akpli falan değilim ama bu ülkede bu hükümetin yaptığı her şeye -işe yarar bile olsa- karşı çıkan bi grup var,bunları anlamak mümkün değil.Hiç köprü yapılmasın,tünel yapılmasın,nükleer santral yapılmasın,baz istasyonları kurulmasın...

    Sonra neden en pahalı ulaşım bizde,neden en pahalı elektriği tüketiyoruz,neden diğer avrupa ülkelerinin gerisindeyiz,neden üçüncü dünya ülkesiyiz ?

    Çevreci arkadaşlara saygı duyuyorum ama o kıskandığımız avrupa ülkelerinin nükleer santralleri çok eski olmasına rağmen herhangi bir problem çıkartmıyorken,2014 te yapılacak bir nükleer santralin o kadar da tehlikeli olmayacağı kanaatindeyim.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: alik01

    Bazı arkadaşlara göre köprü de yapılmasın tünel de yapılmasın şu yapılmasın yerli mali silah yapılmasın helikopter yapılmasın tank yapılmasın baraj yapılmasın o yapılmasın bu yapılmasın nükleer enerji üretimini evimizin banyosunda yapmıyorlar merak etmeyin.Çevreciyim diyen arkadaşlar gerçekten şu doğaya kaç fidan dikti mesaj ediyorum.
    Bunu kimse üstüne alınmasın benim düşünce yazımdır.Siyasi bir propaganda değildir.Hiçbir icraate sırf muhalefet olsun diye karşı çıkacak bir insan değilim.
    Bu arada konu gidici.

    +1
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.