Şimdi Ara

Sipariş verilmek üzere. Son kontrolleri yapar mısıız? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
37
Cevap
0
Favori
1.481
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • Anakartı Msı B450 Gaming Plus mı aldınız ?

    B450 Aorus Pro önerdikya hocam 100 lira kaçıp neden giriş seviyesi anakart alıyorsun gaming yazıyor diye mi ? 2 kart arasında dağlar kadar fark var , msi gaming plus alacağına git gigabyte en ucuz B450 anakartını al çok farklı değiller.

    Sistem toplarken monitörü neden eklemedin hocam 200 ile 300 lira indirim veriyor direk toplama sihirbazı ?
  • Giriş seviyesi mi? Msi B450 Gaming Plus alınacak b450 anakartlardan biridir.

    https://forum.donanimhaber.com/x570-x470-b450-anakartlar-tavsiye-konusu-ilk-sayfa--137467824



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-0FDA1336A -- 4 Ekim 2019; 14:6:29 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Guest-0FDA1336A

    Giriş seviyesi mi? Msi B450 Gaming Plus alınacak b450 anakartlardan biridir.

    https://forum.donanimhaber.com/x570-x470-b450-anakartlar-tavsiye-konusu-ilk-sayfa--137467824
    Bu konuyu bana referans olarak mı gösteriyorsun hocam ? Ciddi ciddi ?

    Msı b450 gaming plus, 750 liranın hakkı anakart değil , 850 tl ye aourus pro varken.
  • Gömdüğünüz Gaming Plus'ın vrm kalitesi daha iyidir.
    https://store.donanimhaber.com/a1/49/a8/a149a897b7acbe5ba8136f6118296168.jpg


    O konuyu beğenmediyseniz: https://www.youtube.com/watch?v=EqQcgwz1hYA
  • Yani videoda alıntıladığınız bölüme göre anakarta daha iyi yada daha kötü diyorsunuz öyle mi ? Videonun ilerisinde voltaj değerleri kısmında ne diyor peki eleman ?

    Fanboyluğun lüzumu yok, konu sahibi arkadaş emek vermiş bilgileri toplamış yararlı bir kaynak oluşturmuş sağolsun foruma katkı sunmuş , ama o konuyu bana referans olarak göstermenizin, üzerine video ile ispata çalışmanızın hiç anlamı yok, zaten söz konusu anakartta video da yok birde bunlar aynı diye yazmışsınız , passat trend le highline da aynı zaten değil mi netice de altyapı aynı.

    --

    Konu sahibi arkadaşa ne aldıysa hayırlı olsun iyi günlerde kullansın. Lütfen tek bir konudan devam edelim defalarca konu açmanız konu kirliliğine sebep oluyor. Forum kurallarını unutmayalım








  • Merhaba sistem toplamak için en uygun site incehesap sanırım? Başka var mı?
  • Algı sensörlerini aç kapa yapın biraz tozu temizlensin , tekar söylüyorum, konuyu polemiğe çekmeye çalıştığınız için bu son mesajım olacak.

    1- Bana başka bir arkadaşın açtığı konuyu ve topladığı bilgileri referans göstermenize gerek yok , profilime bakabilirsiniz.
    2- Bir anakartın kalitesini Vrm mosfet yapısı belirlemede önemli rol oynasa da, alınabilirliğini belirleyen tek etmen değildir.
    3- Sözkonusu anakartta Gigabyte'nın gösteriş yapmasının , söz konusu oyun kullanıcısı , sistemi tak çalıştır kullanıcısı için hiçbir önemi yok, ama m2 SSD taktığında üzerindeki soğutucunun önemi var mesela ?
    4- Açılan konuda eline sağlık mesajım duruyor, amacınız nedir , arkadaşı bana karşı kışkırtmak mı ?
    5- Şimdiye kadar Vrm yada faz yapısıyla ilgili herhangi bir mesajım oldu mu ısrarla aynı şeyi paylaşıyorsunuz ?

    Foruma içerik üretenleri ve gerçekten donanımlarla haşır neşir olanları boş beleş videolar izleyip, 2 inceleme okuyup atıp tutanlara göre daha çok ciddiye alıyorum. Sizi olması gerekenden daha fazla ciddiye aldım hocam bu son yorumumdu


    @noche34

    En uygun fiyatlara teknofiyat.com dan bakabilirsiniz. Kampanyalar her sitede oluyor , güvenilirliğini araştırıp en hesaplı olan yerden alabilirsiniz hocam. İncehesaptaki sistem toplama robotu kullanımı çok basit ve düzenli, ayrıca kolay paylaşım ve düzen sağlıyor. Robota özel indirim filan da olunca oradan yazdım sistemi.

    İnventus Bilgisayar
    İncehesap
    İtopya

    son dönemde önerebildiğim firmalar. Diğerlerinden alışveriş etmeyeli uzuun zaman oldu, hatta bazıları kapandı.




  • Kacamak cevap veriyosun ama hocam. Sen neye dayanarak Gigabyte daha iyi diyorsun onlari yaz konu uzamasin. Paylasilan konuda, videoda, karsilastirmalarda B450 Gaming Plus'in neden tercih edilebilir bir secenek oldugu anlatiliyor. senin cevabin ise;

    baska konularda daha iyi denmesinin bi onemi yok benim profilime bak.
    VRM i iyi evet ama tek etmen degil.
    M.2 ssd uzerinde sogutucu var bu cok mu onemli sanki?

    Herhangi bir mesajinin herhangi bir kisminda NEDEN Gigabyte tercih edilmeli acikladin da biz mi gormedik? Ne gibi incelemeler yaptiniz bu anakartlarin uzerinde de kendinizi bi anda 2 video izleyenden cok daha ileri seviyede buldunuz? Su mesaji yazarak camur atan sizseniz nedenini ve neden baska onerdiginiz bir urunun daha iyi oldugunu aciklayin, bilelim.

    Ek olarak Aorus Pro ile Gaming Plus arasindaki daglar kadar farklari ve yine Gaming Plus'in Gigabyte B450M S2H ile benzerliklerini dinlemek isterim...

    "Anakartı Msı B450 Gaming Plus mı aldınız ?

    B450 Aorus Pro önerdikya hocam 100 lira kaçıp neden giriş seviyesi anakart alıyorsun gaming yazıyor diye mi ? 2 kart arasında dağlar kadar fark var , msi gaming plus alacağına git gigabyte en ucuz B450 anakartını al çok farklı değiller."




  • B450 ve X470 hakkinda bilgi edinilebilecek linkler, arastirabilirsiniz.

    https://www.reddit.com/r/hardware/comments/a00mxp/gn_and_buildzoid_best_motherboards_for_amd_ryzen/

    https://www.youtube.com/watch?v=MMJoLyrWa7E

    https://www.youtube.com/watch?v=MWGzmbbimPw



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi CCaaNN -- 4 Ekim 2019; 18:26:50 >




  • Msi B450 Gaming Plus'a giriş seviyesi dediniz. Ben de böyle olmadığından bahsettim. Başka bir üye dese şaşırmazdım ama sizin gibi forumun eskilerinden olan bilgili bir üyenin bu anakarta önyargılı davranmasına şaşırdım açıkçası. Kalın sağlıcakla.
  • CCaaNN kullanıcısına yanıt
    Hayırdır hocam bana karşı bir kızgınlığın mı var

    Yorumunda haklı bulduğum bir yer var onu belirteyim, Msi ın bu anakartına şöyle bir baktım ve gerçekten hiç beğenmedim. Daha önce bir çok Msi anakart kullanmama rağmen, belki bu anakart için cümlelerim biraz fazla kaçmış olabilir, bu konuda hak veriyorum.

    Onun dışında , Anakartların VRM Faz yapısı üzerinden değerlendirildiği bir konu , genel olarak çok faydalı olsa da , hatta bende konuya elinize sağlık mesajı yazsamda , anakart satın alma rehberi olamaz hocam. Yani salt pcb kalitesi üzerinden kalkıpta biz öneri veremeyiz. Benim verdiğim öneri konuda duruyor, R5 3600 + Aourus Pro. Camlı bir kasa içerisinde RGB aydınlatmalı , m2 SSD soğutuculu , ses performansı güzel , faz yapısı da gayet yeterli bir anakart.

    Vrm testlerini nasıl ve ne şartta yapmış , hangi şekilde hangi ürünleri kıyaslamış biliyormuyuz? Hayır. Elimizde tablolar var ve o tablolara göre hareket ediyoruz. Peki sözü geçen bir sürü bileşenin birsü çeşidi hakkında şu iyi şu kötü bu idare ede şundaki oo süper kaliteli , dediğimizde bu ne kadar gerçeği yansıtıyor ? Boş bir çabanın içine giriyoruz yani. En dandik en berbat anakart ile anakartın kaldırdığı en üst seviye işlemciden oluşan sistemlerim 5 sene render aldı hocam, ki sistemde oyun oynanırken işlemcinin çektiği güç ile render alırken çektiği güç birbirinden farklıdır. Cpu her halükarda load 100 de iken. İşte bu sebepten yapılmaya çalışılan yanlış, bana forumdan başka bir veri birleştirme konusunun referans gösterilmesi, yada testlerin ne şekilde yapıldığının belli olmadığı bir videonun gösterilmesi , yada haksız çıkarılmak için kaynak aranması yanlış. Tüm söylenilenler doğru olsa bile dediğim gibi anakart seçmek için tek başına yeterli birşey mi bu yani ?

    Yapın bir anakart incelemesi , ne neymiş ne değilmiş , nasıl tepki vermiş görelim ? Sonra bana kaynak olarak gösterin bende bilgi edineyim. Yada diyin bana şu şu anakartlarla sistem kurdum vrm yetersiz geldi anakart bozuldu diyin ? Vrm sıcak çalıştı kaldırmadı diyin ?

    Bunca zaman forumda paylaşımlarda bulundum, eksik olabilir yanlış bildiğimde olabilir, öğrenmekten gocunduğum bir yerde yok ama birisini haksız çıkartmaya çalışmak, farklı anlamlar yüklemek hoş bir davranış değil. Önce biraz anlamak gerekli.

    Sanırım kaçamak cevap olmadı hocam bu öyle mi :)




  • Yok hocam neden kizayim, israrla cevap vermediginiz icin net bir mesaj yazmak istedim. Tam aksine bence ilk mesajda keske boyle yazsaydiniz, daha bilgilendirici olurdu herkes icin.

    Benim de onerilerime bakabilirsiniz, kimseye fazina gore, vrm sogutmasina gore anakart onermiyorum. Ben mesajinizda 400 liralik anakarttan hicbir farki yok bu urunun gibi dayanagi olmayan bir ithamda bulunmaniza takildim asil. Kullanici overclock yapacak mi sorusu hayir ise zaten Asrock HDV alinmis Gigabyte S2H alinmis, MSI Mortar alinmis materyal farklar olmuyor. Ama S2H ile Gaming Plus arasinda bariz sekilde VRM, Mosfet, ses karti, ethernet yongasi, port adedi farklari bulunurken sadece Gigabyte diye one gecirmenize asla anlam veremem.

    En sicak calisan VRM'in bile en az 3-4 sene omru vardir herhalde. Alin S2H'i gunde 8 saat %100 de calistirin yine dayanir 2-3 sene. Konumuz bu degil, konumuz bize en uygun fiyata en iyi malzeme kalitesi sunan urunu bulmak. Ayni faz yapisini ister MSI versin ister Asus versin, guzel ses kartiyla, ethernet yongasiyla, BIOS ile kim birlestirirse onu alirim. Bariz bir sekilde B450 anakartlarda gigabyte in hicbir basarimi yokken, en ucuz giris seviye VRM'ler kullanilmisken herhangi bir "power user"a onermem. Eger "power user"olmayan bir kullanici alacaksa da gidipte 100 lira fazla para verdirip illa Aorus almaliydin demek cok mantiksiz benim gozumde.

    Tesekkurler.




  • quote:

    ama birisini haksız çıkartmaya çalışmak, farklı anlamlar yüklemek hoş bir davranış değil.


    Anakarta giriş seviyesi diyorsunuz. Buna cevap verince birisini haksız çıkarmak mı oluyor? Sizi haksız çıkarmaya çalışsam elime ne geçecek? 2006'dan beri foruma üyeyim. Bu forumda yöneticilik de yaptım. Birilerine sataşacak ya da onun üstüne gidecek biri değilim. Msi B450 Gaming Plus'un çöp olmadığını anlattım.
  • Anakart hakkındaki görüşüm, anakart için fazla hocam haklısınız. Ama fikirlerim aynı, size anlatmaya çalıştığım şeyi anlamayıp ısrarla bana aynı tarzda konu attığınız için açıkçası yoruldum. Esasında sizin değil benim yorumlarım daha fevri duruyor şuanda baktığımda. Kusura bakmayın. Size karşı bir gıcıklığım yada kinim yok, bazen böyle gayet normal şekilde yazdığın şeyler çok farklı algı yaratabilir ya , karşıdaki senin yüz şeklini görmez.Öyle bir durum sözkonusu.

    Anakartlar hakkındaki fikirlerimde bir değişiklik yok ama sonuna kadar yazdıklarımı düşünüyorum, giriş seviyesinin ağırlığı haricinde.

    Yorumlara karışan forumdan gördüğüm diğer arkadaşı ise blokluyorum, yukarıda yazdıklarında gerçekten art niyet hissettim.
  • Sizinle birebir muhabbetim olmasa da, yıllar önce de burada sistem önerileri yaptığınızı çok gördüm. DH'nin bilgili üyelerinden birisi olduğunuzu zaten biliyordum. Bu yüzden anakart yorumunuza şaşırdım. Benim de size karşı bir kinim yok. İyi forumlar.
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.