Şimdi Ara

Sistem Yükseltmesi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
310
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba dostlar,
    Bilgisayarsız geçen bir dönemimin ardından, yıllar önce aldığım bilgisayarımı tekrardan kullanmak istedim. Ancak parçalar eski olduğu için kullanırken bile zorluk çekiyorum, muhtemelen ram çok düşük kalıyor. Bu konuda sizlerin yardımına ihtiyacım var. Öyle en son çıkan oyunları çalıştırsın diye bir derdim yok. Windows 10 64 bit kuruluyken, programları açarken kasmasın bana yeter. İşte ofis programları, photoshop olsun vs. Kısacası günlük rahat kullanmamı sağlayacak bir sistem yükseltmesi tavsiyenize ihtiyacım var. Bütçem çok az, onu belirtmek istiyorum. Sistemimin özelliklerini aşağıya listeliyorum.

    Anakart : Foxconn G31MXP
    İşlemci : DualCore Intel Pentium E5300, 2600 MHz
    Ekran kartı : NVIDIA GeForce 9500 GT (1 GB)
    Ram : 2 GB 400 mhz
    Power Supply : 350 w



  • İşlemci olarak xeon e5450 tercih edin, tabi bu işlemciyi kullanmak için uygun biosu yüklemeniz gerekiyor, Rami en az 4 GB yapıp bir de ssd eklerseniz hatırı sayılır bir performans alırısınız, bileşenleri ikinci el alırsanız oldukça ekonomik olur, ilerleyen dönemde psu , ek ram ve gtx 750ti muadili bir kart ile ortalama oyun performansı alırsınız.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TheArchaeologist -- 13 Şubat 2020; 17:3:23 >
    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: TheArchaeologist

    İşlemci olarak xeon e5450 tercih edin, tabi bu işlemciyi kullanmak için uygun biosu yüklemeniz gerekiyor, Rami en az 4 GB yapıp bir de ssd eklerseniz hatırı sayılır bir performans alırısınız, bileşenleri ikinci el alırsanız oldukça ekonomik olur, ilerleyen dönemde psu , ek ram ve gtx 750ti muadili bir kart ile ortalama oyun performansı alırsınız.
    Öncelikle teşekkürler, işlemciyi fiziksel olarak takıp daha sonra biosu mu güncellemem gerekiyor hocam? ram'in mhz'i fark eder mi acaba? ikinci el 8 gb 1333 mhz bir ram var 100 liraya satıyorlar, onu düşünebilirim. ekran kartı için 1030 epey uygun fiyatlı görünüyor, onun hakkında ne düşünüyorsunuz?
  • Eski işlemciniz takılıyken anakartınızın marka ve modeline uygun modlu biosu indirip yükleyin, (bu işlemi windows üzerinden yapmayın) ram MHz farkı çok önemli değil bana göre ram miktarı çok daha önemli, 1030 ve 750ti hemen hemen birbirine yakın kartlar, ram almadan önce anakartınızın ram mhz desteğini kontrol edin.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.