Şimdi Ara

sistemime ram ilavesi gerekir mi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
217
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • AMD Ryzen ™ 3 2200G 3.5GHz (Turbo 3.7GHz) Vega⁸ Graphics AM4 İşlemci
    Adata DDR4 8GB 2666Mhz Bellek
    Adata SU630 240GB 520-450MB/s SSD (ASU630SS-240GQ-R)
    ASRock A320M-HDVR4 Socket AM4, DDR4 3200MHz+(OC), Ultra M.2, USB 3.1 Gen1, HDMI, DVI, VGA mATX Anakart - ASRA320M-HDVR4

    ram eklemenin bir faydası olur mu beyler.



  • bilgili kişiler hiç yardımcı olmuyorsunuz
  • Merhabalar;
    Çok fazla donanım bilgisine sahip değilim ancak yaklaşık birkaç aydır eski sistemimi güncel bir sistemle değiştime girişimim olduğu için bu süreçte bazı konularda kendimce fikir sahibi oldum.
    Bu doğrultuda sahip olduğunuz ''apu'' yani grafik yongası barındıran işlemciniz sisteminizin halihazırda 8gb olan belleğinizin bir bölümünü kullanmak zorunda kalıyor (2gb).Böylelikle diğer işlemleriniz için 6 gb bölüm kalıyor.Bu miktar her ne kadar günlük işlerinizde(müzik-video izlemek,internette dolaşmak vb.) size bir sorun çıkarmasada özellikle yeni nesil oyunlar ve daha yüksek bellek isteyen uygulamalarda yetersiz kalabilir.Aynı frekansa ve cl değerine sahip bir 8 gb bellek almanız bilgisayarınız faydasına olacaktır.Böylelikle daha fazla veri size daha hızlı bir şekilde geri döner.Ram eksikliği nedeniyle meydana gelen bekleme,atlama ve kasmalar yaşamazsınız.Naçizane bildiklerim bunlar.Umarım daha bilgili arkadaşlar da yardımcı olurlar.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yyavuz80 -- 16 Nisan 2020; 13:17:3 >




  • 6 gb ram kaldığını görüyordum şaşırıyordum zaten apu dan kaynaklı olduğunu bilmiyordum teşekkür ederim bilgi için. fps iyi ama tam beklediğim performansı alamadım daha kaliteli bir ram farklı marka ama aynı frekansta olsa olur herhalde
  • Apu sistem için çift kanal ve bellek hızı çok önemli. Bellek hızınızı overclock ile 3200Mhz yapabilirsiniz. Yeni bellek alacağınız zaman voltaj, CL ve MHz değerlerini bakıp alabilirsiniz. Bu değerlerin aynı olması iyi olur.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Develerium -- 16 Nisan 2020; 17:1:25 >
    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Kesinlikle olur Ryzen 3 2200G ile 16GB ram kullandım.13.9 olarak gozukuyordu kalanı Dahili Ekran Kartı Kullanıyordu.
    8GB Ram zaten yetersiz bir de 2GB Ekran Kartına gitse 6Gb ram kalıyor.İster dahili ekran kartlı olsun ister harici 16GB Ram su an icin standart...
  • Uyum açısından mevcut olan ürünün aynısından almanız yararınıza olacaktır.Farklı bir markanın aynı mhz ve cl değerine sahip ürününüde alsanız dual olarak çalıştırabilirsiniz ancak kimse bunun %100 sorunsuz çalışacağını garantileyemez.Yüksek Mhz değerli bir ram alırsanız da mecburen sizin kullandığınız ramin hızında çalışacaktır(3000mhz alırsanız oda 2666mhz çalışacak).Ayrıca raminizin cl değeride önemli bu değerde düştükçe performans artar.Sizin elinizdeki ''Adata DDR4 8GB 2666Mhz'' belleğin cl değerini belirtmemişsizin ancak muhtemelen cl19dur.Şu durumda en masrafsız ve mantıklı çözüm halihazırda anakartınızla sorunsuz çalışan elinizdeki ramin aynısından alıp dual olarak kullanmak gibi gözüküyor.Bu size hem kapasite artışı hemde dual çalışma sayesinde bir miktar performans kazandıracaktır.Ancak oyunlarda alacağınız fps değerinde çok fazla değişiklik beklemeyin.Fps yüksekliği öncelikle ekran kartı daha sonra işlemcinin gücüyle ilgilidir.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yyavuz80 -- 16 Nisan 2020; 17:15:22 >




  • hepinize ayrı ayrı teşekkür ediyorum çok faydalı bir konu oldu benim için.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.