Şimdi Ara

Site içindeki Telekom Ankstre'den Ev'e internet Kablo Cekimi hk

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
564
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Selam Arkadaşlar, Sitemizdeki Ankastre kutududan evime internet kablosu cekmem gerekiyor. 75 Megabit oduyorum ancak en fazla 5 megabit alıyorum.kontroller ve testler sonucunda Ankastere kadar hiç bir problem yok sitenin ankastresinden Eve giden Telefon kabloları sıkıntılı şimdi ben Ankastreden eve giden kabloyu iptal edip ankastreden direk eve yeni kablo cekicem. Mesafe sanırım 50-100 metre arasında olucaktır.Ankastre kutu maalesef binanın altında değil sitenin giriş kapısında yani ankastreden sitenin bodrumuna gelene kadar 20 -25 metrelik bir alan dış ortam yani parkeler cıkartılık kablo kanalından gecicek bir kısmı toprak altına konup binanın bodrumunba girecek orda direk kapı ustunden diper kabloların gitti noktadan kamera kabloları sanırım sitenin ve dairenin şaftına kadar goturecem. Sizce burda Hangi tür bir kablo secmeliyim. Alacam Hız en fazla 60 ile 75 Megabit olucak Netspeed VDLS'i. Telefon kablosu değilde dış ortam Cat6 folyolu kablo dusunuyorum.Onerilerinize acığım en az 100 metre alıcam.


    teşekkürler.








  • Kablo için bişey demeyimde toprak altı gibi yerden geçen kısımlara direkt kabloyu atma onu eskiden boş plastik borular olurdu yeşil renk o tip bul derim şimdiki su borusu beyaz olur ya onun yeşili vardı araştırman lazım toprak altında fayans altında onun içinden kablo giderse daha sağlam olur derim.

  • Merhaba hocam

    bence kablo çekmenize gerek yok mesafenizde çok fazlaymış bakır kablolara birşey olmaz kolay kolay eğer ezilme vb. durum başına gelmediyse düşük hız alma sebebiniz eğer türktelekom ölçüm yaptı ve ankastreye kadar sorun olmadığını yüksek hız geldiğini söylediyse ankastreden beri bütün ekleri kontrol etmenizi tavsiye ederim.


    Ek dediğim iki kablonun birleştiği herşey örneğin bina altındaki ankastrede ki regletler de bir ektir bazı telekomcular yada diğer iss'lerin kurulum ekipleri krone bıçağı yerine tornavida ile kabloyu sıkıştırmaya çalışıyor bu da bıçakları bozup zamanla kötü bir internete sebep olabiliyor.


    Başka bir örnek ise daire içinde priz bağlantısı eğer kötü ise (kabloyu soyup çaktıkları için sabit yanmayan dsl ışığı sorunu denk gelmişti bana) bahsettiğiniz soruna sebep olabilir.


    Büyük bir masraf ile kablo çekseniz iyi bir internet sahibi olabilirsiniz ama şuanda kullandığınız kabloya göre 5-10 mbps fark edecektir en fazla fark etmeyebilirde yani şuanda hattınızda bulunan sorunu çözmek en uygun çözüm olur sizin için


    Eğer tahhütsüz bir internet kullanıyorsanız farklı bir abonelik açıp ankastredeki farklı bir porttan hizmet alarak deneyebilirsiniz veya anlık kullandığınız iss'e arayarak lokal atlatma talebinde bulunabilirsiniz.


    Ayrıca başka bir konunuzda fiber hat çektirme hakkında konu açtığınızı gördüm turktelekom müdürlüğüne gidip talep edebilirsiniz veya https://gibir.net.tr/fiber-internet-talep-formu bu adresten formu doldurup (sitedeki herkese yaptırırsanız daha iyi sonuç alabilirsiniz.) başvuru yaparsanız fiber altyapı talebinde bulunabilirsiniz gıbırnet'te turktelekom'a talep oluşturuyor site durumuna ve talep yoğunluğuna göre gelme olasılığı artıyor.


    Ayrıca iyi bir cat-6 kablo fiber kablodan bile kat kat pahalı bana çok mantıklı gelmiyor onun için vdsl'e yatırım yapmak ama 10-20 metre olsaydı hem uygulaması kolay olur hem de büyük bir maliyet çıkmazdı diye düşünüyorum.





  • Bizim bir arkadaş bu işi yapıyor. İç veya dış mekandaki duvarlarda kullandığı kablo ile toprak altından geçmesi gerekiyorsa orada kullandığı kablo farklı. Adı galiba yer altı kablosu olarak geçiyor ama daha pahalı. (Çok para alıp özenerek yaptığı işlerde toprak altında ve güneş gören yerlerde kabloyu hortum gibi bir koruyucudan geçiriyor. Onun püf noktası da biri kabloyu sokarken biri de hortumun diğer ucundan tutup sallayacak. Dikkat edilmesi gereken nokta da ağız ve varsa ek kısımları yalıtım bandıyla iyice bantlayacaksın ki su girmeyecek.) Kabloyu da kamera firmasının mağazasından alıyor. Onun gibi kurumsal bir firmanın mağazasından kablo alırsan, kötü çıkmaz. Mesela arkadaşın aldığı mağazada tek marka kablo satılıyordu galiba.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi denn.zent -- 20 Ocak 2022; 3:30:7 >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.