Şimdi Ara

Siyah ekran + mouse ekran kitlenmesi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
2
Cevap
0
Favori
621
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • selamlar,

    dual ekran kartı kullanıyorum hd graphics 4600 ve gtx 960 m.

    son windows güncellemesinden sonra opera kullanırken ekran birden kitlendi ve siyah ekran geldi, görünür olan sadece bir mouse imleci vardı.

    bilgisayarımı resetlemekten başka çarem kalmıyordu.

    bilgisayar açıldığında ise;
    "Windows Operation System has been blocked from accessing Graphics hardware" (Uygulamanın Grafik donanımına Erişimi Engellendi HATASI)

    şeklinde hatalar alıyordum. bazen windows, bazen opera, bazen shellexperience adında değişen uygulamalar bir şekilde ekran kartımı kullanmamı engelliyordu.

    sorunu anladığım ve gözlemdiğim kadarıyla şöyle oluyor.

    mevcut güncellemeden sonra ya denk geldi ya da güncelleme sonrası başladı. intel ekran kartı windows temaları veya benzer efektleri kullanan uygulamalarda 3d yükleme %100e kadar çıkıyor ve ekran kitleniyordu. öncelikle regeditten TDRDELAY tepkimesini düşürdüm, hata verdiğinde ekran kitlenmedi ve hemen hemen tüm uygulamalarımı diğer ekran kartımla çalıştırmaya başladım. oyunlarda ve bazı geçişlerde yine ufak bir donma yaşamama rağmen artık restart atmadan 1 saniye sonra kaldığım yerden işleme devam ediyorum. (ama yine de intel 4600 kartının 3d yükü %100 oluyor ekran donuyor, 1 saniye gidip geliyor, sonra tekrar devam ediyor)

    yaptığım öncek işlemler;

    grafik kartı sürücülerini güncelledim/değiştirdim/downgrade yaptım
    system File Checker ve DISM araçlarıyla sürücü doğruladım
    TDRDELAY ile regeditte düzenleme yaptım
    bilgisayarı formatladım
    laptopum içindeki fanları temizledim termal macunları kontrol ettim işlemci veya soğutma hatası değil gibi gözüküyor
    intelin çıkartığı beta sürücüleri kurup denedim / eski sürücüleri yükledim (bu biraz etkili oldu, hatayı alma oranım düştü)
    fakat sorun hala devam ediyor, gecici olarak sadece kaçınıyorum.

    Onboard olan Intel HD Graphics 4600 anladığım kadarıyla %100 3D yükleme içeren bir uygulama ile karşılaştığında donuyor ve sistemi kitliyor hatta o kadar ki windows uygulamalarından tutun en ufak bir zorlama isteyen bir görüntü açınca bile bu oluyor. media player açtığımda, başlat tuşuna bastığımda takribi 1 saniye sonra.

    sorum şu;

    mevcut durum donanımsal bir arıza ise bunu nasıl anlayabilirim??
    mevcut durum yazılımsal bir problemse bunu nasıl ayırt edebilirim?

    mevcut durum donanımsal bir arıza ise çözümü nasıl bulabilirim reballing uygulaması problemime bir çözüm olur mu yoksa onboard ekran kartını komple değiştirmek mi gerekiyor?

    on the fly olarak ubuntu kurmayı denedim fakat sanırım uefi bios ayarlarım farklı olduğu için çok fazla sorun çıkardı.
    ubuntu daha kurulum aşamasında kitleniyor, mouseyi oynatıyorum ama hiç bir şeye tıklayamıyorum aralıklı olarak 2 saniye kullanıyorum sonra yine masaüstü donuyor.

    mantıklı bir şekilde yardımcı olunabilirse çok sevineceğim. (aynı konuyu 123123 adet windows destek ekibindeki bazı lavuklarla, windowsun kendi sitesinde ve başka sitelerde de paylaştım ama sonuç alamadım)







  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.