Şimdi Ara

Siyasî ve dinî konular.

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
544
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Bir çok forumda siyasî ve dinî konular yasak olurdu eskiden
    Burada gördüğüm kadariyla baya bir revaçta
    Üstelik millet burbirini kırıyor üzüyor ve hakaret ediyor.
    Büyük forumun gerektirdikleri mi bu? Bence çok yanlış bir tutum ama müşteri potansiyeli bu galiba?
    Yasaklarsak talebin düşeceğinimi düşünüyorlar bilmem ama örnek vermek gerekirse ben elhamdülillah müslümanım ve dinî bazı konularda hakarete varircasina sözler sarfediyor.
    Bu insanlarin dikkatini çekiyor bazen cevap verme veya savunma hissi duyup cevap veriyorsunuz karşıdaki din iman bilmediği umursamadığı için hakaret ediyor ve kırıcı oluyor.
    Bence bunlara bir dur denmesi gerekli çünki tartışmanın konuşmanın kısacası herşeyin bir adabı var ve bunu sayan pek yok.

    Katılıyorsanız öne çıkaralım ve yöneticilerin dikkatini çekmesini sağlayalım lütfen

    Çünki bazi konular gerçekten insanın canını çok sıkıyor.
    Cok sıkıyorsa girme veya bakma diyenler olabilir hakli olarak ama bilmediğim merak ettigim birçok şeyi burada bulabiliyorum ve başlığı dikkatimi ceken bu tarz konular icindede gereksiz insanların hakaretleri (dîne) can sıkıyor ve böyle bir konu açma gereksinimi duydum

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >







  • Kanunen bir düzenleme olmazsa hiçbir şey değişmez. Dine hakaret etmeye devam edeceklerdir. Dine hakaret ettiği için süresiz uzaklaştırılan 1 kişi bile bilmiyorum.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • eskiden forumda herkes gülüp eğlenirdi. şimdi herkes gergin, herkes birbirine bağırıyor, bunun yanında birsürü intihar edecem konuları var. forum nerden nereye gelmiş.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bende foruma intihar zamanlarında denk geldim. Her Allah'ın günü en az 2 tane intihar konusu olurdu.

    Ahlaki ve psikolojik çöküşteyiz hocam, ben de dahil. Saygı kelimesi, ahlak kelimesi bi anlam ifade etmiyor bu insanlar için, sınırları yok. Taklidi imandan hiç haz etmesem de, kör bir sorgulamadan iyidir.

    Forumda sadece din konusunda değil, her konuda hakaret olabiliyor. Direk küfür etmediğin sürece aşağılayabildigin kadar aşağıla mantığı.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bu forum sorunu degil, ulke capinda bir sorun. Din siyasete karistigi surece kotuleserek devam edecek.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • siyasileşmeyen bir şey kaldı mı ? dine bile siyaset karıştı.
    cumhurbaşkanı bile partili artık.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bu anlattiklarinin tam zitti daha cok oluyor musluman mumin kardeslerin diger inanc yada inancsizliga sahip kisilere hakaret ediyor daha cok bunu da yaz

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: 01001101

    eskiden forumda herkes gülüp eğlenirdi. şimdi herkes gergin, herkes birbirine bağırıyor, bunun yanında birsürü intihar edecem konuları var. forum nerden nereye gelmiş.
    eskidendi o kitle ekonomiden tut iş güç aile derken hayat zorlaştı

    yaş olarak da forum büyüdü

    ki ülke de yaşanılcak yerden çıkmaya başladı

    insanlar eve ekmeği zor götürür oldu

    daha çok etken var ama ana etken bunlar
  • holiganx61 kullanıcısına yanıt
    haklısın. aslında olay şu, eskiden burada gülüp eğlendiğimiz arkadaşlarımızdan evlenenler ve kendilerine hayat kurup hayatın karmaşarına katılanlar forumu zaten terk ettiler. aklıma gelenler var, kimisinin kullanıcı adı bile aklımda.

    kalan tayfa toptan işe yaramazdır gibi bir şey demek istemiyorum, sadece şöyle bi durum var, hayatta kendine bir yer edinemeyen, pek dışarı çıkmayan, belki iş konusunda geride kalmış, belki başka nedenlerle kendini eve kapatmış, belki engelli olan, ama, nedeni ne olursa olsun bir şekilde kendisine rutin bir sosyal hayat-aile edinmemiş birçok kişi forumda takılmaya devam etti. Bu kişiler alınmasınlar, laf atıyor ya da kötülüyor değilim, ama, bu durumda olmak insanlarda gerginlik oluşturuyor, sizin de söylediğiniz gibi ülkenin ekonomik durumu da hep kötüye gittikçe, sinirler daha da geriliyor. bunun üzerine, kendisine toz kondurulmayan bazı makamların aslında bizi sömürdükleri ve aslında bizim böyle olmamızı umruklarını, yani bizim faydamız için çalışması gereken kişilerin özellikle bizim köleleşmemiz için çabakadıkalrını görünce, sinirler daha da geriliyor.

    bugün sabah haberlerde gördüm, siber suçlarla mücadele merkezi mi ne kurulmuş. açılışta tayyip diyor ki, internet alemi çok büyük bir çöpe dönüştü diyo. ama neden? yani bu noktada: "suç o çöp kişilerde, onlar kendileri sorunlu oldukları için böyle bir çöplük oluştu" deyip kaçmak ne kadar doğru?

    neden Türkiye futbol ligindeki, ikinci ligdeki, ve hatta üçüncü ligdeki futbolcuların bile çoğu Almanya'da yetişmiş Türk'lerden besleniyor? bu noktada: "Çünkü Türkiye'deki 80 milyon Türk'ün çocukları yeteneksiz, çöp, ama, Almayna'ya göç etmiş az sayıdaki Türk'ün çocuğu çöp değil, yetenekli" diyebilri misiniz?

    bu kadar insanın gerginliğinin nedenleri var.

    ama sonuç şu ki, hayata bir kez geliyoruz. şahsen ben de böyle gergin havanın olduğu sosyal medya sitelerinde takılmak istemiyorum. çünkü haberleri gördükçe, ben de daha çok geriliyorum. beni gerecek haberleri duydup öğrendikçe etrafıma bahsetme gereği duyuyorum ve bu sefer de etrafımdakiler gerilebiliyorlar. her insan gibi ben de tabii ki mutlu olmak istiyorum.

    bu noktada, forumda sıkışıp kalmış gençlerin bulabilecekleri tek çözüm kafalarını gömüp kendilerini geliştirmek. ve kendi hayatlarını kurtarmak. bakın, evlenmiş ve hayatın karmaşasına kapılmış adam zaten evinde çocuğuyla eşiyle vaktini geçirip hem oradan mutluluğunu buluyo, hem de zaten adam tüm vaktini orada geçirdiği için burada takılmaya vakit bulamıyor. o adam da haberleri açınca üzülüyor, umutsuzluğa kapılyıor belki, ama hiç olmazsa günlük yaşamında kendi ailesiyle vakit geçirip bu sosyal medya yorum savaşlarıyla kendini germiyor.

    o zaman, vaktini uzun süre nette geçiren biriysen, çocuk gibi yükümlülüğü bulunmayan biri isen, burada yorumlar yazarak çatışıp gerileceğine, kalk bi iş yap, kendini kurtarmaya çalış bari.

    hiçbir şey yapmıyorsan bari kitap oku. nasıl çocuğuyla oynayan adam kendince keyif alıyosa, sen de hiç olmazsa keyif alırsın, burada çatışmak sadece mutsuzluk getiriyo çünkü.

    tabi bu yazdıklarım kafası yerindeki insalar için geçerli. bunun dışında bir de yabani, laftan anlamayan, hayattan nefret eden, anne-babası atrafından hiç yetiştirilmemiş, kötü şartlarda dünyaya gelmiş, kötü bir gençlik geçirmiş tayfa var. onlar için zaten siyasi gerginliğe gerek yok bile, o çocuklar normal youtube videolarında bile önüne gelene küfrediyorlar ve ne yaparsan yap laftan anlamıyorlar. onlara hitaben yazmıyorum ben. onlardan biri yazdıkalrımı okusa zaten direkt olarak bana geri zekalı falan deyip geçecektir.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.