Şimdi Ara

Sizce İktidar Bu Ekonomik Baskıya 2028'e Kadar Dayanabilecek mi?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
34
Cevap
0
Favori
947
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • 31 Mart Seçimlerinde CHP %37 ile birinci parti olmuştu. Cumhurbaşkanı Erdoğan sanılanın askine sağ duyu ile karşılamıştı seçim sonuçlarını ve halkın mesajını aldıklarını belirtmişti.



    İlerleyen Süreçte Yaşananlar


    1-Cumhurbaşkanı Erdoğan, 31 Mart seçimlerinin 40,5 oy oranıyla Cumhur İttifakı üstünlüğüyle sonuçlandığını açıkladı.


    2-Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, asgari ücret ve emekli maaşlarına temmuz ayında ara zam yapılmayacağını açıkladı.


    3-IMF 2029'da dolar kurunun 99,44 TL olacağını öngördü.


    4-Hollanda milletvekilleri “Osman Kavala ve Selahattin Demirtaş serbest kalmazsa Türkiye’yle Gümrük Birliği güncellenmesin” önergesini kabul etti.




    Sizce iktidar bu ekonomik baskıya 2028'e kadar dayanabilecek mi?




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Temesvar -- 18 Nisan 2024; 16:22:4 >







  • kardeş 10 ay önceki seçimde 20 lira olan kur sonra 33'ü gördü farkında mısın?

    2002 krizinde kur %90 artmıştı ama hemen geri düşmüştü ve toplam artış %60 gibi bi değerde kalmıştı. senin sorun yok dediğin şuanki dönemde 10 ayda kur %60'dan fazla arttı.

    zil takıp oynayalım şimdi oooh ahmak muhalifler sorun var diyolar ama hiç sorun yok ooohh
  • Seçimden sonra dolar 45 lira olacak deniyordu.

    Çokta şey yapmamak lazım. Bizim ekonomistler çok iyidir bu konuda.

    Bilakis seçimden sonraki 15 günde TCMB rezervleri 5 milyar dolar artmış. Daha bu hafta yok hesaplamada.

    Yani bilakis bırak Dolar 45 olacak TCMB rezerv biriktirmek için piyasadan dolar toplamasa Dolar çakılacakmış.
  • Dayanır 2028'de RTE seçime girerse bir önceki seçime göre fark atarak kazanır.


    Çok büyük dersler çıkardı, Ohal ilan edilir, tüm imkanlar saçma sapan mitingler seçim otobüsleri vs yerine direk halka dokunacak şekilde organize edilir. Seçim öncesi emekliye çalışana memura kasada olmasa bile zamlar yapılır, özetle göz boyama şenlikleri tavan yapar her ne pahasına olursa olsun o seçim kazanılır.


    Sonrası faturasını ağır ödetir böyle böyle hakkın rahmetine kavuşana kadar devam..

  • İl teber İ kullanıcısına yanıt

    Aynen, "ben ekonomistim" diyenler aslında süper ekonomi bilgisine sahip.


    Zamanında "dolar 10 lira olacak diyorlardı" diye aynı bu şekilde laf ediyordunuz. Bana doların şu anda kaç olduğunu söyleyebilir misin? Göster o engin ekonomi bilginizi. 

  • İl teber İ kullanıcısına yanıt
    kardeş 10 ay önceki seçimde 20 lira olan kur sonra 33'ü gördü farkında mısın?

    2002 krizinde kur %90 artmıştı ama hemen geri düşmüştü ve toplam artış %60 gibi bi değerde kalmıştı. senin sorun yok dediğin şuanki dönemde 10 ayda kur %60'dan fazla arttı.

    zil takıp oynayalım şimdi oooh ahmak muhalifler sorun var diyolar ama hiç sorun yok ooohh
  • İl teber İ kullanıcısına yanıt
    quote:

    seçimden sonraki 15 günde TCMB rezervleri 5 milyar dolar artmış.

    artış 5 milyar göbek atalım oooh eksi 250 milyar total bilanço ama son 1 hafta +5 milyar göbek at ooooh

    neden arttı onu da yazalım: kur o kadar kontrol altında ki, MB şuanda kurun düşmesini bile engellemek zorunda. çünkü düşmesine müsaade edecek olursa, düzeltme esnasındaki yükselişte herkes saldıracak ve MB gene tutamayacak. buyüzden halka: "sorun yok kur hep sabit kalacak" algısını kurmak için düşmesi engelleniyor. yoksa rezerv arttığı yok hâlâ negatif 70'lerdeyiz ülke iflas etmiş durumda.
  • şuanda türkiyede ne gibi sorun var

  • Sabah bir ekonomist szc tvde seçim senesine kadar kkm’nin yarattığı yükü ödemek için maaşlara zam yapılmayacağını ve enflasyon böyle devam ederse özellikle emeklilerin gerçek anlamda açlıktan ölmeye başlayacağını söylüyordu. Reis dayanır da halk hayatta kalır mı kesin değil.
  • Dayanır
    Muhalefet ezici ve yıkıcı bir lidere hala sahip değil
    Ekrem İmamoğlu CHP başkanı ÖÖ İstanbul bb olsa dayanamazdı
    Öö çok yumuşak ilerliyor böyle korkak siyaset sevmez bizim millet
  • hamza5806 kullanıcısına yanıt

    Hocam gazeteci Sabahattin Önkibar bu konuda Özgür Özel'i eleştiriyor. Diyor ki: "Nedir böyle Erdoğan'a karşı cici görünme? Savaş çıktıda haberimiz mi yok. Özgür bey siz muhalefet liderisiniz. Erdoğan ile iyi bie ilişki geliştirmeniz, iktidar cenahına şirin görünmezin sizi büyütmez. Aksine küçültür. Sizin Erdoğan'ı zor duruma sokacak hamleler, açıklamalar yapmanız lazım ki iktidar daha çok zayıflasın. Halkın gözünde sizin değeriniz daha çok artsın."

  • güzel kardeşim heriflerin sıkıntısı mı var?


    çözümler basit. devletin israfının önüne geçersin lüksü kesersin düzelir.


    ben emekli memurum devleti bilmesem konuşmam.


    bakın yüzbinlerce araç devlet adına şahıslara taksilik yapıyor. oyuncak olmuş herşey. bu araçlar onun bunun karısını kızını gezdiriyor.


    gerçekten tasarruf yapmak isteyen adam devletteki tüm araçları çeker. valiliğe bağlı il heyeti oluşturur. gerçekten araç ihtiyacı olana sürekli değil ihtiyaca göre günlük olarak valilik gönderir ve denetler bunu.


    devletin kurumları müfettişleri herşeyi var. bunları çalıştırırsanız mesele de çözülür ülke de düze çıkar.


    araç konusu sadece bir örnektir devlette israfın haddi hududu yok. isteyen adam düzeltir hem de çok kolaydır bu.


    tabi önce kendi meclis ve saraylarından başlamak üzere düzelir bu.





  • kabakara61 kullanıcısına yanıt

    sorun yok her şey güllük gülistanlık. ekonomi de şaha kalktık. amerikası avrupası bizi çatır çatır kıskanıyor..

  • 2 sene bile dayanamaz.Para yok para, ekonomik kriz daha da derinleşecek.Para bulmak için yakında yapmadıkları dansözlük kalmadı üstüne kalemşörleri ile yabancı basına kavala ve demirtaşı çıkartalım mesajları veriyorlar ona rağmen dönüş alamadılar.Hele şimşek mendil açmadığı ülke kalmadı imf kapısında yatıyor.

  • Yakarsa dünyayı garipler yakar... ( Çok sevdiğim bir şarkıdır. )


    Sosyal medyada veya forumlarda bir eli yağda bir eli balda veya her türlü imkanı olan insanların öldük bittik battık şöyle isyan edecez böyle yakacaz böyle AKP'yi yıkacaz böyle devirecez böyle erken seçim getirecez laflarının HİÇ BİR KIYMETİ HARBİYESİ YOK.


    Bu taz her gece kafayı çeken evi arabası yatı katı olan zengin tayfa isyan etse gezi gibi aylarca sokakları yaksa yıksa gene erken seçim olmaz.


    Ama garipler garibanlar. ( Yani AKP'nin tabanı emekliler asgari ücretle çalışanlar ev hanımları dul yetim aylığı alanlar devletten yardım destek alanlar devlet memurları orta direkt vb. ) Bunlar isyan eder bunlar ayaklanırsa önünde kimse duramaz.


    Bu ülkede 16-17 milyon emekli var eşleri ile 25 milyonun üstü insanı temsil ediyor.


    Yaklaşık 5 milyon asgari ücretli var deniyor. Eşi çocuğu ile bunlarda 10 milyon insan.


    yaklaşık 4 milyon memur var ( Devlet memuru asker polis öğretmen flan. ) Bunlarda eş çocuk 10 milyon insan belki.


    İşte bu guruplar isyan eder bu insanlar ayaklanır bu insanlar maaş yetmiyor kurtarmıyor olmuyor geçinemiyoz derse vatan millet sakarya yok artık derse dayanamaz AKP erken seçime gider.


    Öbür türlü bu guruplar dişini sıkarsa veya onları AKP memnun edebilirse ufak süprizler ile devam eder çok rahat .Muhalefet ve CHP kendini paralasada erken seçim olmaz.





  • iktidar dayanır da vatandaş dayanır mı meçhul?

  • fbilker1907 kullanıcısına yanıt

    Onu 2023 de yaptılar hemde EYT çıkararak ve Rakip Kılıçdaroğlu olmasına rağmen ucu ucuna kazandılar bu sefer Kılıçdaroğlu ve Oy kaybettiren 6 li masada yok iktidar daha zor durumda olacak ve muhalefet daha güçlü durumda olacak :)




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DeepImpact. -- 18 Nisan 2024; 23:2:2 >
  • SISU kullanıcısına yanıt

    Catlasinlar butun avrupa amerikasi

    hepde gisganiyolar bizi

  • Dayanır. Dayanmasını istemem ama çok güçlü alternatif lazım. Ayakları yere sağlam basan, parti programı tutarlı, ekibi sağlam. Yani 2002’deki akp veya benzeri oluşum. Mantık ve dinsel yaklaşım değil, memlekette kriz var, çözmeye geldim diyecek bir oluşum.

    Kimse Cehape’ye kurtuluş gözüyle oy vermedi. Kötünün iyisi, oylar dağılmasın, başka yüksek oy alabilecek parti yok diye verdi. Zaten başımıza ne geliyorsa kötünün iyisine şükretmekten geliyor. Eleştirel bakış yok, adam akıllı çözümle gelebilen muhalefet de yok. 95 yaşında teyze son sn ben o adayı istemedüm diye ağlıyor, öteki oy vermeyi unutan tutarsız, başarısız, birisi mülteci hariç hiçbir fikri olmayan, diğeri akape’nin ekstra din soslusu, diğeri terörist, diğerleri zaten anası babası bile oy vermeyen nereden geçindiği bile belli olmayan çöp partiler.

    Alternatif yok anasını satayım. Kim ister iki eliyle birşey yapamayan, 50 senedir başarısız, ezik, daha kendi içinde uzlaşamayan boş ana muhalefete oy vermeyi. Rant desen, rüşvet desen, liyakatsizlik desen 50 senelik gazla akape’yi mumla aratacak bir muhalefet var.




  • Erken seçim Reisin işine gelir. Bu millet dibi görmeden akıllanmaz bu 4 sene içinde CHP'li belediyeler işlerini liyaketle yapsın sonraki CB seçiminde CHP rekor oyla seçilir. Halkın bunlar belediye ellerindeyken bunları yapabiliyorsa CB olsalar neler neler yaparlar diye düşünebilmesi lazım. Akp ilk secildiginde belediyecilige gerçekten önem veriyordu o yüzden bu kadar rahat CB dir şudur budur kazandılar.
  • Bin yılda bir görülen pandemiyi, Rus-UIkrayna savaşını yok Sayın Recep Tayyip Erdoğan'a iftira aymayı bırakın. Milletimiz gerçeği gördüğü için başkanlık seçiminde Erdoğan'a mührü vurdu.   28 Mayıs seçimindeki küskünün acısı 5 yıl çıkmaz. Neydi neydi, piro %55 mi alıyordu?  

  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.