Şimdi Ara

Sizce mobil site için en iyi yöntem hangisi?

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
909
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Uzun zamandır ara verdiğim projeye tekrar başladım. Uzun soluklu bir proje olacak. Birçok platformdan/cihazdan kullanılabilir şekilde yapmayı düşünüyorum. Öncelik sitede olduğu için ilk başta mobil site sorununu çözmek istiyorum.

    Sizce mobil dostu bir site yapmak için en iyi yöntem hangisi? Google'ın sunduğu/önerdiği 3 yöntem var. Bir tanesi 'responsive tasarım' diğeri aynı içeriği farklı URL'ler ile gösterme - m.exapmle.com şeklinde - bir diğeri de aynı URL ile farklı içerik gösterme. Sizce artıları ve eksileriyle hangi yöntem öne çıkıyor ?







  • elbette ki responsive

    tabi ki bilen birine yaptırmak gerekiyor.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ismailix

    elbette ki responsive

    tabi ki bilen birine yaptırmak gerekiyor.

    Peki responsive tasarımın kötü yanları yok mudur? Mesela bilgisayar kullanırken mouse ile elementlerin üzerine gelme bir efekti veya bir olayı tetikleyebiliyor. Bu mobilde sıkıntı çıkarmaz mı? Şunaki çoğu mobil cihaz dokunmatik ekrana sahip. Bu yüzden dokunmak gerekiyor. Bu da bilgisayar tıklama ile aynı manaya geliyor.

    Diğer yandan Facebook, Twitter, Google ve bunun gibi daha birçok büyük siteler neden responsive tasarım yapmıyorlar çok merak ediyorum.
  • Jquery Mobile ;)

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Fikrimce; İyi yazılmış, sistematiği henüz design aşamasındayken planlanmış bir Responsive layout en modern ve akılcı çözümdür.

    farklı url ile içeriği farklı bir kodlama ile yani kısaca mobil site ile sunmak sisteme, yazılımcıya, tasarımcıya ekstra yüktür. Ayrıca mobile yönlendirme algoritmasını aşmak son kullanıcı için sıkıntılı olabiliyor. Mesela, safari kullanan bir ipadin siz istemeseniz de mobil sürüme yönlenmesi gibi. Diğer yöntem de tipik bir kod karmaşası yaratıp semantik ve sezgisel kod yazmanıza engel olabilecektir.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.