Şimdi Ara

Sizin de merak ettiginiz bu tarz tarihi devrimler var mi?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
111
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • konuyu en cok felsefeye yakin hissettigim icin buraya aciyorum. belki de size sacma gelebilecek ama zaman zamam dusunup merak ettigim bazi basit kucuk devrimler var.

    - Kadinlar uzun sacli erkekler kisa sacli olur fikrini kim cikardi ve bunu insanlara nasil kabul ettirebildi ki on binlerce yildir bu sistem hic bozulmadan bu sekilde devam edebildi?

    - kiyafet giyme olayinin bi mantigi var ama ciplak dolasmak neden ahlaksizlik olarak kabul edildi, ve yemek yemek su icmek kadar dogal olan cinsellik olayi nasil bu kadar buyuk bir tabu haline geldi, cinseligin ve ciplakligin ayip oldugu fikrini insanlar neden benimsedi ve bu fikri toplu sekilde tum insanlik nasil kabullendi? cinselik belki dinlerle alakali bir konudur ama dinlerden once de insanlar ciplak dolasamiyordu diye dusunuyorum.

    - takim elbise ve kravat olayini da merak ediyorum. kim cikip boyle bir tasarim yapti ve yuzyillardir erkeklerin hepsi dugununde , ozel gunlerde resmi gozukurken vs takim elbise giyer ve kravat takar. ozellikle kravat ne alaka :)



    Sizinde bu tarz merak ettiginiz seyler var mi?








  • 'Düşünce Tarihi' kitabıını seveceğinizi düşünüyorum. Türkiye'den çıkmış iyi bir kaynak kitap ve bir nesil için bütün lise hocalarının tavsiye ettiği klasik.


    'Düşünce Tarihi' Orhan Hançerlioğlu, 1970


    https://www.remzi.com.tr/kitap/dusunce-tarihi

  • Karbon 12 K kullanıcısına yanıt
    Sizden duydum ilk defa. Bu da felsefe tarihi kıvamında bir şey değil mi? Normalde onun için Ahmet Cevizci'nin Felsefenin Kısaca Tarihi'ni okumayı düşünmüştüm ama isminden ve ufak bir şey açıklamasından anladığıma göre hem farklı kollara hem de faha genel biçimde giriyor bu kitap. Öyleyse bundan başlamak isterim kesinlikle.

    Ne diyorsunuz?
  • ItsAtakan24 kullanıcısına yanıt

    Tam olarak felsefe tarihi sayılmaz, felsefe yönünden bakılırsa antik dönemden öncesini de incelediği için tarih öncesi diyebiliriz. Ama içinde dinler tarihi, temel felsefe düşüncelerini, aydınlanma çağının başlarını, mesela Descartes'ı veya modern dönem satirislerini (Bernard Shaw gibi) bulabilirsiniz. Akımlar üzerinden değil, kavramlar üzerinden gider. Bu yüzden daha önce felsefe tarihi okumuş olsanız da bence iyi bir toparlayıcı kaynak.


    Önce hangisini okumalıyım diyorsanız, bence de Düşünce Tarihi. Çünkü, bana kalırsa felsefeyi sadece kendi akımlarından öğrenmeye çalışmak biraz ışığı göze tutmaya benziyor, felsefeyi anlamak için dinler, bilim, moda, sanat ve temel düşünce akımlarının üzerindeki etkilerini görmek, yaşamla beraber nasıl geliştiğini görmek gerekir. Felsefe alanında derinleşmek istiyorsanız, bu kitabı bir defa alın, kaynak kitap gibi bulunsun.





  • Karbon 12 K kullanıcısına yanıt
    Mantıklı bulmaya başladım "Toplayıcı" benim için önemli olan buydu. İyi oldu öyle olduğu yalan yok. Bakarım mutlaka buna
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.