Şimdi Ara

SKYSTAR 2 KART İLE AĞDAN TV İZLETEBİLİRMİYİM

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
25
Cevap
0
Favori
2.969
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Skystar 2 kart satın almayı düşünüyoru internet cafem var ağdan yayınları izletebilirmiyim .. bide download yapmayı düşünüyorum aynı imkanı ağdan müşterilerime sunabilirmiyim ?



  • bunu bende merak ediyordum ama kimsenin böyle bişey denediğini zannetmiyorum nasıl olacak ağ dan paylaştırılırsa belki olur
  • ağdan izleyebilmek için cehennem.com da bazı bilgiler var ama çok güçlü sistemler gerektiriyor sanırım.. ağdan download hakkında ise hiç birşey bulmadım..
  • Yeni Ağ kurdum bende de skystar 2 var olursa söylerim Windows XP de Ağ bağlantılarımda görüntüle dediğinde ordaki mesela Broadband Skystar 2 ile Ethernet kartının bağlantısını yani pc ağını köprüle diye bişey var yani birleştir burdan Tv yayınını ethernete verme gibi bişey oluyor heralde ağ daki bi pc ye de prog dvb yi yükleyip ordan bağdaştırıcıyı ethernet kartını seçersek belki olur :) yarın denerim belki benimki sadece bi tahmin yürütme olursa böyle olur ancak. ama hala pc lere birbirlerini gösteremedim ya biri win98 biri winXP şimdi disket oluşturdum yarın 98 olanına yükleyecem Xp cd si ile olmadı anlamadım ışıkları yanıyor ethernetlerin gıcıklığı tuttu ama mecbur tanıyacak şunu çözeyim denerim
  • Ağdan izleniyor ama download olmaz ve aynı anda iki kanalda izlersin..
  • quote:

    Orjinalden alıntı: meteceri

    bunu bende merak ediyordum ama kimsenin böyle bişey denediğini zannetmiyorum nasıl olacak ağ dan paylaştırılırsa belki olur


    Selam,

    Elbet birileri bu işi dener :))

    Bunu gerçekleştirmek oldukça kolay. Tek yapmanız gereken ağdaki bilgisayarlara ProgDVD kurmak (Biz ProgDVB ile yapmıştık diğer programlarda nasıl olur bilmiyorum). SKTSTAR ın takılı olduğu makinada ProgDVB yi açıyorsunuz.( Bu arada ProgDVB yi kurarken 'Modules' kısmında 'Broadcast Server' seçeneğini işaretliyorsunuz nitekim bütün işi gerçekleştiren bu module.) Diğer makinalarda ProgDVB de Settings den 'Device List' ten SkySTAR yerine 'Broadcast client' ı seçip, start a basıyorsunuz OK deyip buradan çıkıyorsunuz. Bu arada çıkmadan pencerenin sağ alt kısmında 'Properties' e sever ip yazan yere server ın IP sini giriyorsunuz. Benzer bir şekilde server da 'Settings' den 'Module list' e girip oradan 'Broadcast Server' ı tıklayıp yine altta 'Properties' ten görüntüyü göndermek istediğiniz bilgisayarların IP lerini giriyorsunuz. Mesela bende şu an IP 192.168.0.255 bu durumda yanlış hatırlamıyorsam IP sinin sonu 255 e kadar olan tüm bilgisayarlara görüntü gönderiyordu. Tek bir IP yazarsanız sadece o bilgisayara görüntü gönderiyor.
    Client bilgisayarlara server ın kanal listesini yüklemek gerekiyor. Kanalları client lardan değiştirebilmek içinse serverda 'channels' klasörünü tam paylaştırmak gerkiyor en azından bizim bulabildiğimiz tek çözüm buydu.
    Bir makineye görüntü gönderirken pek bir sorun olmamıştı ama bu sayı ikiye çıkınca bilgisayar oldukça kasıldı.Gerçi benim bilgisayar o zamanlar P4 1300 + 256MB ram içermekteydi.
    İnternet kafe de birinin bu işi yaptığını duymuştum. Hatta bir makinede SkyStar1 diğerinde SkyStar 2 kuruluymuş diğer bilgisayarlarda görüntüyü bundan alıyormuş. Açıkçası bu iş ne kadar verimli olur bilmiyorum deneyip görmesi size kalmış.
    İlk başta görüntüyü alması biraz uğraştırıyor. Bazen görüntü gelip bazen gelmiyor ve sinirleriniz biraz geriliyor. Ama sistem oturunca genelde bir sorun çıkmıyor.
    Download olayı hakkında ise bir fikrim yok bilen bir arkadaş yardımcı olursa iyi olur.
    Arkadaşlar bu kunuda tüm bildiklerim bunlar umarım yardımı olmuştur. Kolay gelsin...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi voyager -- 3 Ağustos 2004, 1:08:53 >




  • Bu arada denemeyi benimki dahil 3 bilgisayarla yapmıştık. İşletim sistemleri üçünde de Windows XP idi. Diğer 2 bilgisayar ise Athlon 1700 işlemci ve 256 MB Ram içermekteydi.
  • sağol şu an ayarlıyorum bakalım olacakmı olursa süper herkese teşekkürler anlamadığım şey aynı anda iki makinede değişik kanalları seyredebiliyormu yoksa bi yerden kanal değiştirince hepsi mi değişiyor
  • Tekrar merhaba,

    Bizim denememizde clientlardan biri kanal değiştirdiğinde diğer ikisi de aynı kanalı izlemek zorunda kalmıştı. Kısacası herkes aynı kanalı izliyor.
  • bi arkadaş yapmış bana çok güçlü sistem filan lazım dedi gözüm korktu valla..
    ama sizin sölediğiniz sistemler çok eski sistemler birazda olsa içim rahatladı şimdi
  • bana pek mumkun ve samimi gelmedi
    tuner olayı devreye girmiyormu
  • quote:

    Orjinalden alıntı: zero01

    bana pek mumkun ve samimi gelmedi
    tuner olayı devreye girmiyormu



    Tuner la ne kastettiğini anlamadım daha açık olursan yardımcı olabilirim. Fakat olayı bizzat denedim. Ayrıca neden samimi gelmedi onu da anlamadım :(( .

    Zaten bunu denememiş olmasaydım oturup uzun uzun burada nasıl yapılacağını anlatmak için uğraşmazdım. Şayet denersen bunun çalıştığını göreceksin. Daha hiçbirşeydenemeden peşin hüküm kesmen üzücü...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi voyager -- 10 Ağustos 2004, 10:55:15 >
  • samimi bulmamana şaşırdım istersen cehennem.com da bazı bilgiler veriyorlar oradan inxcelersen belki inanırsın bize.
  • ana makinede sorun yok da client de takılmalar oluyor sadece 1 pc de denedim yani ama onun özellikleri düşük ondanmıdır yoksa ağ hızından mı ya? celeron 466,128ram,16 ekran kartı vardı
  • kayacenter ın forumunda resimli anlatımı var...
  • ayrıcahttp://www.dvbsat.org/forum/showthread.php?t=42 adresindede anlatılmış site üyelik istemektedir bilmeyenlere...
  • quote:

    Orjinalden alıntı: meteceri

    ana makinede sorun yok da client de takılmalar oluyor sadece 1 pc de denedim yani ama onun özellikleri düşük ondanmıdır yoksa ağ hızından mı ya? celeron 466,128ram,16 ekran kartı vardı


    Bizde bir makinede hiçbir sorun olmamıştı ama iş iki makinaya görüntü göndermeye gelince belirttiğin gibi takılmalar olmuştu.
  • abi şu işin yokmu bir kolay yolu
  • quote:

    Orjinalden alıntı: Otantik

    abi şu işin yokmu bir kolay yolu


    Nasıl yani ?
  • @Otantik birde @Freede nin verdiği sitelere bak istersen...
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.