Şimdi Ara

SMART FORFOUR KULLANICILARI

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
27
Cevap
4
Favori
21.708
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Smart forfour kullanıcıları bu forum altında toplanalım ıstedım . Herhangıbı problemı olanlar parca ıhtıyacı olanlar alıcaklar satıcaklar arac hakkındakı yorumlarınızı burdan konusalım



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Smartbilgini -- 6 Kasım 2013; 23:59:57 >



  • Hasar kaydina gore cok yuksek bi fiyat
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Smartbilgini

    Hasar kaydina gore cok yuksek bi fiyat

    Hasar kaydina ragmen fiyat uygun da olsa alınmaz sanırım
  • quote:

    Orijinalden alıntı: eyvahnecdet

    quote:

    Orijinalden alıntı: Smartbilgini

    Hasar kaydina gore cok yuksek bi fiyat

    Hasar kaydina ragmen fiyat uygun da olsa alınmaz sanırım

    Alıntıları Göster
    bızım araclarda kaza boya degısen anlasılmıyor arac dıstan plastık aksam . ıcınde anca megeslerı şaselerı gorebılıyorsunuz ben aracı komple soyup baktım . sıkıntı yok asla ama bı tampon 2 far 10 bın tl gıbı bı hasar kaydı cıkartabılıyor bu rakamlar normal fakat eger hasarkaydı 20 bın 25 bın se arac buyuk ıhtımal aırbag acıcak bır kazaya karısmıstır




  • Arkadaslar bu arada izmirde olan smart almayi dusunenler aracimi inceleye bilir test surusu yapabilirsiniz benim aracim olsun olmasin smartlari tanimaniz icin boyle birsey dusundum cunku smartin koltuguna bi kere oturan birdaha vazgecemiyor :)
  • Herkese merhaba.. ben de yeni bir smart four four kullanicisi olarak araniza katilmis bulunmaktayim.merak ettigim ilk konu arabamla telefon arasinda bluethoot baglantisini nasil kurabilirim.yardimci olabilecek arkadaslara minnettar kalicam.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: dr.emirburak

    Herkese merhaba.. ben de yeni bir smart four four kullanicisi olarak araniza katilmis bulunmaktayim.merak ettigim ilk konu arabamla telefon arasinda bluethoot baglantisini nasil kurabilirim.yardimci olabilecek arkadaslara minnettar kalicam.
    arac ıcın fabrıkasyon teypte telefon baglantısı gozukuyor ama araclarda bluetooth arac kıtı ve mıcrafon vs yok o yuzden bıraz ımkansız :)
  • Peki ayrica bir kit taktirmamiz gerekiyor anlasilan. Smart forfour 2005 model aracimin farlari cok zayif.icindeki merceklerin nikelajinin bittigini soyleyen bir tamirci 150 tlye yeni nikelaj cekmesi gerektigini ekledi.ben de tumden farlari degistirsem diyorum.ne dersiniz..
  • quote:

    Orijinalden alıntı: dr.emirburak

    Peki ayrica bir kit taktirmamiz gerekiyor anlasilan. Smart forfour 2005 model aracimin farlari cok zayif.icindeki merceklerin nikelajinin bittigini soyleyen bir tamirci 150 tlye yeni nikelaj cekmesi gerektigini ekledi.ben de tumden farlari degistirsem diyorum.ne dersiniz..
    tumden farları degıstırmenız bırsey ıfade etmez benımkılerde gostermıyordu xenon far ıle problemı cozebılırsınız hıc bır arıza ısıgı yakmıyor smartta cunku farları algılayan bır arıza ısıgı yok . farları pahalı degmez anlıaycagınız . farları actırdıyanız ıcıne far karartma yapabılırsınız guzel goruntu elde edılıyor bırde farın ust camı gunes yanıgı olabılıyor onu guzelb ır yerde temızletmenızı onerırım
  • 2012 11.ayda smart forfour 1.5cdi triptronic aracı 138.500 km iken satın aldım. Severek te kullanıyorum. Yakıtı ve çekişi süper.
    Arka tampon boyalı dendi. İlk çalıştırmada ve stop ederken vibrasyon çok yüksekti.
    Motor kulakları ya da volan dendi. Servis dedi ki baskı balata ve volan beraber değiştirelim o zaman gel dedi.
    Çetin usta volan ve baskı balatayı değiştirdi, 205.000 kmde.
    Şu an debriyaj motoru değişiyor. Parça değişim zamanı aracın evveliyatını bilmediğim için bana mı denk geldi normal mi bilmiyorum?
    Ama şehiriçi trafiğinde sürekli bir robot , senin yerine vites atıyor. Çokta yadsımamak gerek sanki.
    Bakalım ne çıkacak. Kendi servisim 1900 tl dedi,dışarında 900 tl buldum.
    İşçilik ne çıkacak bakalım.Bu arada şöför airbag sensörümü nerede yaptırabilirim? ışığı yandı. servis komple airbag değişecek dedi. 500 Euro. kalsın dedim.
    Bakalım neler olacak. Ama zamanla araç ve kişi arasında bağ oluşuyor. Forfour kullanıcısı olarak, tümleri sizlerle paylaşmak istedim.
    forfour geleneksel toplantı tertip etmeyi düşünüyorum,veya siz yapın biz katılalım biran önce.
    zaten toplasansak istanbulda ayrıcalıklı bireyler olarak :) 100 kişi ancak çıkarız. araç az biz ne yapalım.
    ama 10 kişi bile olasak trafikte beraber seyir etmek keyif verici olur..
    Saygılar..




  • Smartbilgini kullanıcısına yanıt
    merhaba,
    1999 model kelepır bır fortwo aldım arac sıkıntılı tabı
    yag kacakları var baskı balata bıtık kıme nasıl toplatsam fıkrı olan varmı
     SMART FORFOUR KULLANICILARI
  • Merhaba arkadaşlar
    forfour 1.5 benzin passion kullanan birisi olarak aracımız dan çok memnunuz. 4 senedir bizde ikinci sahibiyiz hiç sorun cikarmadi desem yeridir. Standart bakım haricinde masrafimiz olmadı. 155 bin km yi geçti internette 350bin de hala kullanan gördüm.eski arabalarda 150 bin de motor biter di şahin brodwey gibi .şimdiki arabalar yeni teknoloji o devir bitti.

    Triger yok ve turbo da yok o yüzden bu masrafların da yok.arka koltuklar ileri geri hareket eder arka oturma mesafesi geniş tir ayarlanabilir.ön koltuk lar yükseklik ayarı yapılabilir ve bel destek ayarı da yapılabilir.

    Buji, yağ ,yağ filtre,balata ,hava filtresi değiştirdim aralık sonu 250 lira ,130 ışçilik sanayide .gayet makul .mitsubishi colt parçası dedinizmi aynı yürüyen aksamda .mitsubishi motorlar bir milyon km iddiası ile yapılıyor gayet iyi motorlar dir.mersedes servis e değil hangi arabayla giderseniz gidin servis fiyatları yada parça abartidir zaten.
    Tabi reno fiat gibi parçası bol iddiasin da değilim.çıkma da bulursunuz.araştırma ve sabır lazım.
    A180 mersedes te de renault motoru var mesela.
    Şimdi yeni smart larda geliyor. Yani üretimi durmuş bir araba değil artık :-) .

    4 hava yastigi ön ve yan ,4 disk fren,geniş lastik , abs, asr ,esp ,ayarlanabilir direksiyonu ,önde,arkada tampon tekerlek arası mesafe az dir. ağırlık merkezi ortaya yakın dir spor otomobil gibi dir. Mercek far var dir.yan aynalar ısıtmalı ıçerden elektirik kontrol ludur .klima ve havalandırma iyidir.4 cam otomatiktir.

    üstü acilir tavan ve perdesi vardır cam tam acilir 80 km ye kadar çok ses yapmaz sonrasında rüzgâr sesi cogalir . 1.5 motoru ekonomiktir benim arabam şehir dışı 6,5 içi 8-8.5 litre ortalamadir .performans li kullanırsanız başka tabi.
    Arkadaşlarimda da 1,4 corsa ve polo tam otomatik araçları var corsa 11 polo 10-11 diyorlar şehir içi ortalaması .

    smart ta vites manuellestirilmis otomatik vites tir. Manuel gibi gider ama otomatik tir. Bu Yüzden tam otomatik gibi sürekli ileri gitmek isteyen bir şanzımana sahip değildir motor u yormaz çok harcatmaz fren balata benzin . Fren e bastınız durdunuz diyelim vites te bostadir debriyaja basar otomatik.Ve şanzıman ömrü çok daha fazladir tam otomatiğe göre .
    1. Ve 2. Vites te vites geçişlerini hissedersiniz ondan sonra çok hissettirmez 6 ileri vites tir.

    Mersedes kullanmanın farkı var bence :-) 180 km ye ciktim sarsıntı falan yok. Gayet güzel gidiyor. gerçi giriş seviyesi bir mersedes tir .süspansiyonlar spor araba tarzı sert tir.lastik Yanaklar ince olduğundan düz asfalt ta çok güzel ve sessiz kullanırsınız ama cukur falan oldumu diğer arabalara göre daha çok hissettirir. Performanslı kullanırsanız da istediğinizi verir savrulma vs. Olmaz.
    Yüksek bir yere park edeceğim de geri yanaşıyor giriyorum :-)arkası daha yüksek.

    Ufak tefek parçaları e bay da da bulabilirsiniz .mesela ben anahtar plastiği yırtık tı mersedes te o plastik yok komple anahtar degistir deniliyor.e bay da 8 dolar a aldım .

    Kışın buzlanma var işareti çıkıyor uyariyor soğuk derecesini gösteriyor ekranda.

    Her servis bu arabadan anlamaz. Büyük işler için diyorum. o yüzden servis i iyi seçmelisiniz.zaten sanayide de yapılabilir bir çok şeyde .servis parça garantisi verir 2 yıl .biz servis sorunu yaşadık .servisin de anasini aglattik bin pisman oldular o başka da .genel olarak mersedes servisleri kaliteli ışçilik ve hizmet veriyor.reno veya fiat servisi kadar da ışçilik ücreti var öyle uçurum bir fark yok.

    Kasko lü kullanmanızı tavsiye ederim .kaza vs. Olursa servise bırak git en azından ,gerisini dert etme :-)




  • 2005 model smart forfour 1.5 benzinli 109 bg otomatik passion aracimiz var...bunun orjinal fabrikasyon lastik ebatlari hakkinda bilgi verebilecek var mi..suan ayaginda 16 inc lastik var..lastikci bu buyuk falan dedi de...
    Bir diger soracagim husus ta arac cam tavanli..ancak on kisim mika imis..icerden bakinca on kisim eflatunumsu bozukuyor..arka kisim cam..orjinalde boyleymis..beni bu goruntu rahatsiz ediyor sahsen...distan da mikanin ust kisminda soyulmalar mevcut...on kismi da cam yaptirma ihtimalimiz varmi, kaskodan falan..
    Saygilarimla...
  • merhaba arkadaşlar smart forfour 1.5 otomatik benzinli aracımla bu yaz 3700 km yol yaptım.çok kötü yollara da girdim güzel yollardanda gittim , hiç sorun yaşamadım .daha önce yazmıştım fren diski filtre buji gibi değişimleri yapmıştım. gayet güzel gezdik smartımızla .bizim arabamız bir depo 45 litre ile 750 km yaptık 120-130 km en fazla hızla.Bu araba istanbul trafiğinde değilde başka şehirde kullansan bu kadar az yakar.şehir içi 550-600 km yapıyor sakin kullanımda.
     SMART FORFOUR KULLANICILARI




  • quote:

    Orijinalden alıntı: umtblgn

    merhaba,
    1999 model kelepır bır fortwo aldım arac sıkıntılı tabı
    yag kacakları var baskı balata bıtık kıme nasıl toplatsam fıkrı olan varmı
     SMART FORFOUR KULLANICILARI


    Yardımcı olmaya çalışırım :)




  • quote:

    Orijinalden alıntı: fastcare

    quote:

    Orijinalden alıntı: umtblgn

    merhaba,
    1999 model kelepır bır fortwo aldım arac sıkıntılı tabı
    yag kacakları var baskı balata bıtık kıme nasıl toplatsam fıkrı olan varmı
     SMART FORFOUR KULLANICILARI


    Yardımcı olmaya çalışırım :)

    Alıntıları Göster
    1.1 smart forfour alacam düz tavsiye edermisiniz




  • quote:

    Orijinalden alıntı: alfonso_

    1.1 smart forfour alacam düz tavsiye edermisiniz

    Alıntıları Göster
    merhaba Yokuşu çok olan yerlerde araba iyi performans vermez bence .Yaşadığın yer geneli düz yollar ise çekiş performans yakıt limitlerde olur ama diğer yollarda çekiş tüketim performans istediğini bulamazsın diye düşünüyorum.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: hakan.murat

    merhaba Yokuşu çok olan yerlerde araba iyi performans vermez bence .Yaşadığın yer geneli düz yollar ise çekiş performans yakıt limitlerde olur ama diğer yollarda çekiş tüketim performans istediğini bulamazsın diye düşünüyorum.

    Alıntıları Göster
    smartın 1.1 motoru normal bır arabanın 1.4 - 1.6 motoruna eşit mıvec teknolojısı gayet ıyı anlasılıyor ve aracın agırlıgı yok- 1.1 arac ile rollıng yarısında 1.6 toyota corolla honda cıvıcler'ı 2 boy ıle gecmıstı korkmayın alın ıstedıgınız gıbı




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Smartbilgini

    smartın 1.1 motoru normal bır arabanın 1.4 - 1.6 motoruna eşit mıvec teknolojısı gayet ıyı anlasılıyor ve aracın agırlıgı yok- 1.1 arac ile rollıng yarısında 1.6 toyota corolla honda cıvıcler'ı 2 boy ıle gecmıstı korkmayın alın ıstedıgınız gıbı

    Alıntıları Göster
    merhabalar bende fortwo düşünüyorum internette çok çelişkili bilgiler var şehir için kullanımda gerçekçi yakıt değeri kaç litredir bilen varmı?
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.