Şimdi Ara

Smps çıkışta dalgalanma

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
889
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhabalar elimde bir smps var hiç çalışmıyordu baya tamir ettim entegresini (uc3842) optosunu köprü diyotunu felan değiştirdim hiç açılmıyorken açılır hale geldi lakin bu seferde çıkışta dalgalanma sorunu oluştu 11.5 ile 14.5 volt arası dalgalanma oluyor çıkışta halojen ampulle denedim yanıp sönüyor entegrenin besleme kondansotörünü çıkma eşdeğer kondansatörle değiştirince çıkış voltajı 6-7 (dalgalanmali) ye düştü eskiden takılı olanı taktım ve tekrardan 11-14 arasi dalgalanma yapiyor enerji verdigimde ledinin yanmasi 5-6 sn sürüyor bunda entegrenin ordaki kondansatörlerin eşdeğeri yok almam lazım lakin sorunun onlardan olduğunuda düşünmüyorum ( ama alınca denicem ) smps kaynak 360 wlık led trafosu sizce nasıl çözüme ulaşabilirim ? Not: entegreyi değiştirirken soket takarak değiştirdim.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >



  • selamlar,


    Besleme kondansatörünün değişimi bazı entegrelerde osilasyon farkı yaratıyor bu yüzden çıkış voltajı düşüyor olabilir (her ne kadar kondansatör üzerinde yazan değerler aynı olsa bile kapasitesi düşmüş kondansatör bu sorunu yapabilir, değiştirdiğinizde düşük voltaj vermesi bu sebepten olabilir).


    Çıkış voltajı dalgalı diyorsunuz çıkıştaki diyotlar sorunlu olabilir mi acaba? Belki de çıkış kondansatörleri değer kaybetmiştir. Voltaj ayar trimpotu var mı? varsa değerini kontrol edin arızalı olabilir, entegrenin bir bacağından çıkış voltajının olduğu yere varsa feedback(geribesleme) için direnç, kondansatör, zener diyot vs olabilir bunları kontrol edin aralarında arızalı olabilir. Snubber(sönümleme) devresi arızalı olabilir, transformatör yakınında polyester kondansatör ve bir kaç direnç ile bağlıdır varsa bunları kontrol edin arızalı olabilir.


    Herşey sağlam ise en kötü ihtimal transformatör arızalı olabilir.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi centotrentuno -- 12 Kasım 2020; 20:26:42 >




  • Voltaj dalgalanıyor ise sıra ile



    Trimpotu kontrol et.

    Transistörü tetiklemede görev gören küçük bir kondansatör vardır onu kontrol et

    çıkıştaki filtre kondansatörlerini kontrol et

    Muhtemelen düzelecektir.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi integer -- 16 Kasım 2020; 11:11:50 >
  • Ben de aynı fikirdeyim, tetikleme frekansını belirleyen minik bir kondansatör var aynı değerde yenisiyle değiştirin.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.